802.11g Adapters Added to Compatible Adapters List

Discussion in 'TiVo Home Media Features & TiVoToGo' started by TiVoBill, Feb 17, 2005.

  1. Feb 20, 2005 #41 of 302
    TiVoBill

    TiVoBill New Member

    1,389
    0
    Jun 7, 2002
    I've been using a DWL-G120 on one of my boxes for awhile. Is the one that you have a "B1" or "B2" version? What symtoms are you seeeing?
     
  2. Feb 20, 2005 #42 of 302
    dconner

    dconner Member

    106
    0
    Mar 13, 2004
    Northern...
    It's a "B1", and my symptoms are pretty much identical to those described by Budyl.

    Basically, when I boot up the TiVo, everything seems to be working great. I could start transferring something with the TiVo desktop, and I had 100% connection showing, and I could play music/look at pictures from my TiVo.

    After about 5-10 minutes, though, everything craps out, and TiVo can't see the computer, and TiVo desktop can't see the TiVo unit.

    In addition, response time when trying to do something with the TiVo (menus, playback options, etc.) gets progressively slower and slower over time, eventually being almost totally non-responsive. I literally had a 90 second wait for a "30-second skip" command to register, for example.

    I think after a while (something like 4-8 hours), the failure becomes catastrophic and the TiVo reboots itself.
     
  3. Feb 20, 2005 #43 of 302
    DarylAZ

    DarylAZ New Member

    8
    0
    Feb 15, 2005
    Only 3? You lucky son of a....... :) I ended up calling TiVo to ask when the heck I'd get it. They said it would be pushed out to everyone by the end of MARCH.
     
  4. Feb 20, 2005 #44 of 302
    ptenthus

    ptenthus New Member

    3
    0
    Feb 20, 2005
    I'm seeing almost the same set of symptoms on our 240 w/ 7.1a SW.

    Reboot Tivo with DWL-G120 B1 plugged in and I get lights and connectivity for some time. After a while - last time was about 20 minutes - and the signal strength goes to 'none' and the DHCP configured IP address goes away (configuring static IP does nothing - which makes sense if the signal has actually dropped to nothing).

    Also getting nowhere even when it is showing IP (and is pingable) from my Mac (iBook, OS X version 10.3.8, Tivo Desktop 1.9.1)...never seems to want to see my Mac - even though JavaHMO does work (as long as the Tivo shows signal on the wireless card.

    I also see the slow-down over time...pulling the plug on the G120 almost immediately (within a minute) brought things back to normal. Plugged the card back in a while (several minutes) later - and the lights never came back on. Unplugged it again a few minutes later...boom...immediate reboot.
     
  5. Feb 20, 2005 #45 of 302
    TiVoBill

    TiVoBill New Member

    1,389
    0
    Jun 7, 2002
    Anybody happen to have to have the DLink DWL-G120 "B2" adapter working (or not)? Our understanding is that the chipsets are different in the B1 and B2 versions of the adapter and so far all the issues reported seem to be with the "B1" version of the adapter.

    We are working to clarify the issue. Also, for those of you who have either the "B1" or B2" versions, is the version noted on the packaging itself?
     
  6. Feb 20, 2005 #46 of 302
    lance2001

    lance2001 New Member

    3
    0
    Dec 13, 2004
    OC, CA

    TiVoBill, I have the B1 and experienced similar symptoms as ptenthus but the "B1" is indeed on the packaging --> underneath the Model No. & MAC ID on the back it says "H/W Ver.:B1 F/W Ver.:2.4.3.4. After a couple unintentional reboots, the adapter started working. The signal strength swings from 95% to 20% and sometimes none. The Linksys adapter I used before in the exact same location maintained an 80% signal strength.
     
  7. Feb 20, 2005 #47 of 302
    michaelkpate

    michaelkpate New Member

    17
    0
    Aug 4, 2003
    Avon Park, FL
    Is it only the WG111 that is supported? I have a WGT624 Router and would prefer to get a WG111T.
     
  8. Feb 20, 2005 #48 of 302
    danguilm

    danguilm New Member

    2
    0
    Feb 13, 2005
    Is there any way around this? Can we play with the software and install the version that the standalone uses on top of the R10 embedded software? It would be so nice to have it and it makes no sense to me whay Directv hasn't turned on this functionality (or the rest of it for that matter!) Any idea why they take the stand of having such a limited feature set? Is Tivo partly to blame because they want to maintain a differentiated product and still drive standalone sales?
     
  9. Feb 21, 2005 #49 of 302
    davezatz

    davezatz Funkadelic

    4,687
    208
    Apr 18, 2002
    Fairfax, VA
    It's a Tivo business decision.
     
  10. Feb 21, 2005 #50 of 302
    HotStuff2

    HotStuff2 New Member

    79
    0
    Feb 21, 2005
    CompUSA is selling this adapter all week for $9.99 after rebate ($59.99 - $10 - $20 - $20 MIRs). That's a good price, but you can do better!

    Staples has it for $59.99 - $15 INSTANT REBATE = $44.99 *today*. Get CompUSA to price-match Staples' price and you end up getting paid for this adapter! :D

    $59.99 (CompUSA price) - $16.51 (110% Price Match to Staples price) = $43.48 - ($10 MIR + $20 MIR + $20 MIR) = -$6.52 + tax on $43.48

    For me in FL (7% tax) that'll work out to:

    $43.48 + $3.04 tax = $46.52 - $50 MIRs ($10 MIR + $20 MIR + $20 MIR) = -$3.58 :up:

    That means you'll have gotten paid almost $4 to take this adapter. Who can go wrong with that?!?!? :eek:
     
  11. Feb 21, 2005 #51 of 302
    Turtleboy

    Turtleboy Well-Known Member TCF Club

    56,254
    2,738
    Mar 24, 2001
    Ft. Lauderdale
    Did you sign the priority list? Bill said that if you sign the list you'll get it within 3 business days.
     
  12. Feb 21, 2005 #52 of 302
    Turtleboy

    Turtleboy Well-Known Member TCF Club

    56,254
    2,738
    Mar 24, 2001
    Ft. Lauderdale
    No. Tivo would love to have DirectTv turn it on. DirectTv doesn't want to.

    Whether it's b/c they don't want to tech support it, or b/c they are putting out their own prodcut, I don't know.
     
  13. Feb 21, 2005 #53 of 302
    CrispyCritter

    CrispyCritter Purple Ribbon Wearer

    3,653
    2
    Feb 28, 2001
    North...
    No, it's a DirecTV business decision. TiVo has stated publicly that they would like to offer the features, but that the decision lies in the hands of DirecTV.
     
  14. Feb 21, 2005 #54 of 302
    flip123

    flip123 Member

    62
    1
    Feb 10, 2003
    I have two B1 adapters working. They installed without a problem. One on a 240 series, one on a 540 series.

    Phil
     
  15. Feb 21, 2005 #55 of 302
    ohbrian

    ohbrian New Member

    25
    0
    Feb 2, 2005
    Yeah Bill you can see the B1 or B2 version on a label on the box. I have 2 B1's and Havent had a problem with them yet. I Would like to mention however that many people in other threads are experiencing similar problems with other adapters. I had a linksys 11b adapter that worked fine until the upgrades. The desktop would then sometimes lose both tivos for a while and not resume transfers.
     
  16. Feb 21, 2005 #56 of 302
    TiVoBill

    TiVoBill New Member

    1,389
    0
    Jun 7, 2002
    Based on some reports that we have received, we have decided to recommend only the "B2" version of the D-Link DWL-G120 wireless adapter at this time. We are in the process of updating our adapters list to indicate that. We are sorry for any inconvenience we might have caused by not making that distinction earlier.
     
  17. Feb 21, 2005 #57 of 302
    dconner

    dconner Member

    106
    0
    Mar 13, 2004
    Northern...
    So, does the Netgear WG111 version 2 work? I'm coming to the conclusion that no adapter I buy will ever work, and no adapter I can find for actual sale will be the correct version that actually does work.

    If you're looking at a Netgear WG111 box, is it actually labeled "version 2" somewhere? I'm sure to the point of metaphysical certainty that if it isn't, whatever I buy will be version 1 or version 3 or version Pi, none of which work with TiVo....
     
  18. Feb 21, 2005 #58 of 302
    TiVoBill

    TiVoBill New Member

    1,389
    0
    Jun 7, 2002
    My understanding is that the version number is labeled on the box. During the beta, we tested the WG111 version 2 and DWL-G120 version B2 most extensively, which is why we have decided to only recommend those two adapters at this time. Again, sorry for the inconvenience.
     
  19. Feb 21, 2005 #59 of 302
    MSquared

    MSquared New Member

    1
    0
    Feb 21, 2005
    I connected a Netgear WG111 version 2 (made in China) to a 802.11G wi-fi network and my Tivo is on 7.1.a and it works like a champ. It may be the USB2 speed, but I did notice a slight improvement when transferring shows with the Tivo to go option to my desktop vs. the 802.11b Linksys adapter I was using. I swapped a "b" for a "g" with a buddy who has a "b" network and could not locate a Linksys B ver 3.8 or older. I did find a 3.8 version at the local Office Depot here.
     
  20. Feb 21, 2005 #60 of 302
    dconner

    dconner Member

    106
    0
    Mar 13, 2004
    Northern...
    Well, I returned the DWL-G120 and got a WG111, plugged it in, and so far so good.

    But it doesn't appear to have a clear version number on the box, unless it's referring to the USB version (which maybe it is) in "54 Mbps Wireless USB 2.0 Adapter." The CD inside does say "Version 2.0" on it, though.
     

Share This Page