6.3e issue - "Partial" recordings

Discussion in 'DirecTV TiVo Powered PVRs & Receivers' started by dtvtivouser_9292, Sep 23, 2007.

  1. dtvtivouser_9292

    dtvtivouser_9292 cfc62

    54
    0
    May 15, 2004
    6.3e giveth, and 6.3e taketh away...

    I saw this once or twice in weeks past, now I've gotten a bunch of partial recordings that happened yesterday.

    Shows that should have been fully recorded for the entire length of scheduled length are being truncated. For example, one show was scheduled for 1:30 and it was cut off at 1:08. Another was scheduled for an hour and it stopped recording at 37 minutes.

    Nothing in the recording history. Nothing to indicate this behavior in the to-do list. Plenty of space on the disks. No bad weather. No one changed the channel (unattended Tivo).

    Sigh...
     
  2. dssdbs

    dssdbs dss of dbs

    910
    0
    May 18, 2001
    South Texas
    it probably rebooted.
     
  3. dtvtivouser_9292

    dtvtivouser_9292 cfc62

    54
    0
    May 15, 2004
    Ahh.... hadn't thought of that possibility - thanks...

    Wish it made me feel better!
     
  4. rminsk

    rminsk TiVoted TiVo User

    5,612
    0
    Jun 4, 2002
    Marina del...
    Is this a HR10-250? If so, there is a bug when the hard drive fills up (even with suggestions) it can cut short HD programs. Turn off suggestions and remove the suggestions.
     
  5. dtvtivouser_9292

    dtvtivouser_9292 cfc62

    54
    0
    May 15, 2004
    Nope, series 2.

    Never have used suggestions - I have a hard enough time getting it to record what I tell it to!

    If this was a reboot - why didn't it pick up recording after it came back up? I'm pretty sure I've seen it do this when it was recording when a power outage hit.

    I did go remove a whole bunch of old programs just in case it was disk space related, but there were tens of yellow-dot programs on there so it should have just whacked one of those. I have a Weakness disk upgrade with hundreds of hours.

    In the "Hmmmmmmm" category, all of the partial recordings have been on ESPN.
     
  6. dtvtivouser_9292

    dtvtivouser_9292 cfc62

    54
    0
    May 15, 2004
    Dangit!

    Weaknees! Not Weakness!

    Sorry Weaknees people!

    LOL
     
  7. chuckg

    chuckg New Member

    131
    0
    Aug 31, 2007
    Berkeley
    Sunday 9/2/07 scheduled 4:00 on Speed starting at 10 PDT. 1:43 recorded. Audio continued for unknown period of time. Several minutes at least.
    Sunday 9/15/07 didn't record scheduled 1:30 on Speed starting at 10 PDT. 2nd unit did. I had learned my lesson.

    P.S. This was with brandnew weaknees Seagate drive with 6.3e.

    I am back to 6.2a
     
  8. starbuck

    starbuck New Member

    91
    0
    Jan 24, 2003
    I've seen this on 2 of my stock HDVR2's since 6.3e. I was watching TV on one unit of the season finale of Burn Notice. It was still recording and I was watching about 30 minutes behind. The second tuner was recording some other program.

    I noticed part of the way through the show that the red recording light was off. I checked the Now Playing list and both shows indicate "partial recording". But the unit never rebooted because I was still watching the recorded show. For some reason, both tuners just stopped recording. I was able to jump back to live TV and both shows were still within the 30 minute live buffer so I just told it to record and it picked up without missing anything.

    I also noticed on the 2nd HDVR2 that I had a one hour program that indicated partial recording after about 12 minutes of recording.

    These units were always rock-solid before this. These units didn't reboot but both tuners just stopped recording at the same time. I was just lucky to see the problem and start recording while in the 30 minute live buffer.

    This is very odd behavior for my trusted TiVo units.
     
  9. m17_jeff

    m17_jeff New Member

    27
    0
    Jul 12, 2005
    My R10 Tivo has been rebooting every day at 5:30 pm MDT... This all started since 6.3...
     
  10. dtvtivouser_9292

    dtvtivouser_9292 cfc62

    54
    0
    May 15, 2004
    Thanks starbuck, I updated the title based on your info.

    I had also been leaning towards it just stopping recording, but I since I wasn't watching 100% at the time I didn't feel right about saying there was no reboot involved.
     
  11. innocentfreak

    innocentfreak Well-Known Member

    9,184
    45
    Aug 25, 2001
    Florida
    This happened to me yesterday. My Eureka recording was a partial recording of 57 minutes but the full episode of Reaper was recorded so no reboot happened.
     
  12. Pt121

    Pt121 New Member

    42
    0
    Mar 26, 2006
    Both my units are rebooting daily. The Samsung between 10PM and approx. 11:30 PM, the Phillips seems to like the evening hours between 4:30 and 6:30. Both have started since 6.3e. It has gotten so bad that when recording something I really want recorded, I will manually reboot the unit a few hours before. When I do this, they will not reboot at their regular times and most of the time, not until the next day.

    Patrick
     
  13. dtvtivouser_9292

    dtvtivouser_9292 cfc62

    54
    0
    May 15, 2004
    Well, I think we're talking about units stopping recordings short and no reboot at all.

    How do we get Tivo's attention on something like this? Do they read these forums?
     
  14. slseed

    slseed New Member

    1
    0
    Oct 7, 2003
    Los Angeles
    Has this only started happening since 6.3e? Is there any way to downgrade to an older version of the software? I have a feeling that DTV is not interested in fixing this problem so they can keep pushing people to upgrade to their H20 receivers. I'm getting all kinds of flack from my wife about this problem. She just wants it to work (and so do I).
     
  15. Pt121

    Pt121 New Member

    42
    0
    Mar 26, 2006
    Well, only way to go back is to pull the drive and re-image it with something like Instantcake or get a hard drive upgrade from DVRUpgrade.com or Weaknees.

    Patrick

    P.S. I went the DVRUpgrade path with a 250GB drive. Went in without a hitch and pulled the phone line after the first setup. It's been almost two weeks now and everything seems to be just fine...have yet to get a message about connecting the phone line either.
     
  16. Dad440

    Dad440 New Member

    17
    0
    Oct 9, 2007
    New London CT
    I watched this exact thing happen in front of me. Recording a show....BAM....reboots....end up with two files of the show, with 5 mins missing for the reboot.

    So far, I'm good if I don't use local channels for the last few days. I also verify rebooting if recordings aren't affected, because it wipes out the Select-Play-Select-30-Select shortcut.
     

Share This Page