6.3e Directv Tivos

Discussion in 'DirecTV TiVo Powered PVRs & Receivers' started by dthreet, Aug 9, 2007.

  1. Aug 30, 2007 #81 of 118
    dtremain

    dtremain New Member

    1,665
    0
    Jan 4, 2004
    New Jersey

    Advertisements

    Both of my units (completely stock) had been responding slowly when they first got the update about a week ago, regained full speed with a few hours, but are now slow again. What gives?

    The guide data opens slowly and the menu takes time to open up.
     
  2. Aug 30, 2007 #82 of 118
    marktd

    marktd New Member

    43
    0
    Jan 9, 2005
    My two R-10's have also been quite slow since the upgrade - about a week now I guess. I tried Power-cycling them (unplugged them) yesterday and they are still slow.

    Mark
     
  3. Aug 30, 2007 #83 of 118
    dtremain

    dtremain New Member

    1,665
    0
    Jan 4, 2004
    New Jersey
    One of mine is an R-10. The other is a hundred hour Samsung. They both exhibit the same symptoms. Other than the somewhat annoying slowness, they are working fine.
     
  4. Aug 31, 2007 #84 of 118
    MartyList

    MartyList DirecTiVo

    45
    0
    Jan 17, 2003
    Denver, CO.
    My HDVR2 w/6.3e locked up last night, something it hasn't done in at least 3 years maybe more. No video or audio, would not respond to the remote or the front panel. I pulled the power cord and it seems OK so far. The To Do List says some shows didn't record because the unit lost power or was unplugged, but they should have recorded about 5 hours before I pulled the plug. Under System Information, the GC occurred 2 hours after the shows that didn't record, so apparently it wasn't completely frozen. The Index shows yesterdays date, so maybe it locked up during the indexing phase.
     
  5. Aug 31, 2007 #85 of 118
    Billy Bob Boy

    Billy Bob Boy What Me Worry???????

    3,498
    0
    Jul 25, 2004
    Here

    Advertisements

    Mine has been doing this for at least a year or more. This is not a new feature.
     
  6. Aug 31, 2007 #86 of 118
    tsanga

    tsanga Member

    72
    0
    Oct 28, 2004
    My HDVR2 did this maybe 2-3 times in the 2 weeks after getting 6.3e. I would turn the TV on and found it locked for hours (I could estimate when it happened based on what program was frozen on the TV).

    Then, during reboot, it would get to 80% or so "Acquiring information from satellites" and reboot again. It would take 2 reboots for it to come completely online and work properly.

    One time, even after the reboot, the sound effects audio (sounds from making selections in the menu) would be higher pitched, like the Chipmunks. It was kind of funny.

    But, knock on wood, after those 2-3 times freezing up, I haven't had any issues with it at all.
     
  7. Aug 31, 2007 #87 of 118
    whitepelican

    whitepelican Member

    684
    3
    Feb 14, 2005
    This was new with version 6.3 and up on the HR10-250. No SD DirecTivos have ever had it until this 6.3e update. So, yes, it is a new feature for SD DirecTivos.
     
  8. Aug 31, 2007 #88 of 118
    kr88

    kr88 New Member

    12
    0
    Dec 31, 2004
    NYC
    I have noticed the slowness on two of my 6.3e units also. (R10 and SDVR-80) My wife even asked if the batteries were dead in the remote. I changed them and the slowness remains. I also noticed momentary loss of color on the hughes unit when changing channels quickly. I have one other unit still running 6.2A that is working fine. I pulled the phone line on that one to prevent it from upgrading and slowing down also. Time will tell.
     
  9. Aug 31, 2007 #89 of 118
    marktd

    marktd New Member

    43
    0
    Jan 9, 2005
    I was asked the same thing.

    I've also had a couple of instances of channels being black and silent when I switched tuners to them with the down arrow. The channel information overlay was there (i.e. the stuff at the top of the screen) but otherwise black/silent. Changing the channel and then back fixed the problem (but of course lost the buffer). I had not seen this behavior before the new SW.
     
  10. Aug 31, 2007 #90 of 118
    starbuck

    starbuck New Member

    91
    0
    Jan 24, 2003
    I have two stock HDVR2 units. Both got 6.3e last week. And I have restarted both units again after the software upgrades.

    I've noticed that the Suggestions are constantly recording. My Suggestions folder has 20 shows in it, but both units are recording constantly and just overlaying the suggestions. I know it does that, but usually when I check the Suggestions folder, I see suggestions from the last several days. The Suggestions folder now has 20 items from overnight and today. In other words, it seems to be recording more Suggestions and more often than it did before. I just turned off the Suggestions for now.

    Also on one of the units, the System Information screen indicates the last Service Data Download was 3 days ago. The status shows "Completed", but it usually gets a new service download each night. The last attempt also shows 3 days ago. Seems odd.
     
  11. Aug 31, 2007 #91 of 118
    dtremain

    dtremain New Member

    1,665
    0
    Jan 4, 2004
    New Jersey
    Yeah, I've had it skip a day or two of service downloads and then get them again since the update as well.

    Since I couldn't care less about getting the latest starred commercials, this hasn't concerned me.
     
  12. Aug 31, 2007 #92 of 118
    tsanga

    tsanga Member

    72
    0
    Oct 28, 2004
    This has been happening for me too, but it has really stabilized after the initial 2 weeks with 6.3e.
     
  13. Aug 31, 2007 #93 of 118
    grecorj

    grecorj Well-Known Member

    6,458
    194
    Feb 6, 2002
    CT
    Why turn them off?

    I have close to 300 shows in my Suggestions folder since I upgraded my capacity.

    Instead of turning off suggestions, use :up: and :thumbsdown: to train it. It'll calm down after a few weeks.
     
  14. Aug 31, 2007 #94 of 118
    dtremain

    dtremain New Member

    1,665
    0
    Jan 4, 2004
    New Jersey
    Quite possibly. It is the one line in the middle of the field, listing the time when the recording was made, that is new. The description of the program has always been there.

    You might want to hold your sarcasm in check.
     
  15. Sep 1, 2007 #95 of 118
    Billy Bob Boy

    Billy Bob Boy What Me Worry???????

    3,498
    0
    Jul 25, 2004
    Here
    Ok Now I see what you are talking about. Info while the show is running not info in the Now playing list. Now That I see what you are talking about i give the new feature a huge YAWWWWNNNN!!!! Now if it showed the year it was recorded. It has no new info that is not already in the Now playing list.
     
  16. Sep 1, 2007 #96 of 118
    Billy Bob Boy

    Billy Bob Boy What Me Worry???????

    3,498
    0
    Jul 25, 2004
    Here
    :rolleyes: :D :p :rolleyes:
     
  17. Sep 1, 2007 #97 of 118
    kpic

    kpic New Member

    21
    0
    Jun 28, 2005
    DSR-704 & R-10. I have noticed the slowdown as well in the past week. Thought it was batteries but I had just re-charged them , on a whim I checked if the software was updated and it was to 6.3e, came here and noticed others with the same issue.
     
  18. Sep 7, 2007 #98 of 118
    Tangent

    Tangent Aluminum Falcon?!

    2,045
    0
    Feb 25, 2005
    San Jacinto, CA
  19. Sep 7, 2007 #99 of 118
    stevel

    stevel Dumb Blond TCF Club

    42,548
    15,115
    Aug 23, 2000
    Nashua, NH
    When the 78 code was revealed, we were told right then that it would go away in the future. Most TiVo users lost the 78 code a while ago, you're just catching up.
     
  20. Sep 7, 2007 #100 of 118
    fasTLane

    fasTLane Member

    562
    0
    Nov 25, 2005
    what is code 78 anyhow?
     

Share This Page

spam firewall

Advertisements