6.3a Problems Thread

Discussion in 'DirecTV TiVo Powered PVRs & Receivers' started by TyroneShoes, Sep 30, 2006.

  1. SD493

    SD493 New Member

    225
    0
    Aug 16, 2003
    Alabama

    Advertisements

    I know we bash the CSRs but, I've got to say, that everyone I've talked to at
    D* in advanced support about 6.3 has been very knowledgable and no one has suggested that a new unit be sent out.
     
  2. TimGoodwin

    TimGoodwin Need to time shift!

    197
    0
    Jun 20, 2003
    Maryland
    I've had a strange thing just happen to one of mine. I turned on one of the XM channels then left the room for about 45 minutes or so and came back the music was playing but the Texas, Nebraska game was frozen on the screen. Anybody seen anything like this? I using HDMI to a LG plasma.
     
  3. Robert Tanner

    Robert Tanner HDTV Enthusiast

    41
    0
    Aug 25, 2004
    San Diego, CA
    I can attest to the statement that 6.3a is not recording current events if the disk is full. It should be deleting the older programs first that were recorded with the option to delete as space is needed. But instead of doing this, it simply isn't recording the currently scheduled events if the disk is full.
     
  4. lightguy48

    lightguy48 New Member

    37
    0
    May 17, 2004
    Waco, TX
    Fyi, I may have overlooked this but since upgrading to 6.3a I've experienced the audio problem, but even MORE frustrating is now my local 10.2 channel won't work, it plays for about 1-2 seconds, then pauses for 1 second, then it does it again over and over...

    Talked to D* Advanced Support and they say it's a known issue.

    I'm requesting a credit for my service till they get the problem fixed because here in Waco 10.2 is the only source for the CW network and we can't watch it because of their jacked up software!
     
  5. hdtvluvr

    hdtvluvr New Member

    22
    0
    Oct 2, 2004
    Atoka,...

    Advertisements


    Thanks. I never saw this. I always noticed the show names in this list and never read the top line.
     
  6. hpb

    hpb 6 TiVos and counting

    106
    0
    Sep 29, 2000
    Maumelle, AR
    When my 6.3a TiVo has the audio dropout problem it registers this error on the console from the serial port.

    "Hardware input buffer overflowed on audio stream; reason: ring buffer too full."

    Then there are four messages:

    "video stop --> SUCCESS"
    "audio stop --> SUCCESS"
    "ausio restart --> SUCCESS"
    "video restart --> SUCCESS"

    Immediately the sound returns.

    There is problem with 6.3a, here is the log information proving it.
     
  7. divedude

    divedude Bubble Blower

    26
    0
    Oct 1, 2006
    Waxahachie, TX
    The phone lines are unplugged on both of my units and staying that way. I might even cancel my phone service to make sure there is no way 6.3 gets activated :rolleyes: I am perfectly happy with 3.1.5 and working TiVo's :up:
     
  8. hpb

    hpb 6 TiVos and counting

    106
    0
    Sep 29, 2000
    Maumelle, AR
    Sorry about the dup info

    Found others quoting the same info.

    Anyone know how we can report the errors. DirecTv will have no idea what we are talking about.

    Maybe TiVoPony could help?
     
  9. TLTivo

    TLTivo New Member

    14
    0
    May 11, 2004
    I got my 6.3 update a few days ago. Since then all HD recordings are incomplete.
    CSI, Criminal Minds, Friday Night Lights, etc, all start but seem to stop and random
    times.

    I called and spoke to a CSR who was no help.
     
  10. redram38

    redram38 New Member

    70
    0
    Apr 17, 2004
    TN
    I have been watching the game on FOX OTA since about the 6th inning and have had at least 5 or 6 audio drops each about 10 seconds long.
     
  11. sluciani

    sluciani TiVowner Since '99

    608
    0
    Apr 21, 2003
    Westchester...
    Good info. One possibility is that 6.3a is using more resident system memory than 3.15f, making less available for critical functions under certain conditions. Since OTA HD programs transmit more data than their D* compressed HD counterparts, OTA would be more likely to cause buffer overflows.

    I could be wrong, but I'd be willing to bet this is the problem. Hopefullly some clever tweaking by the Tivo engineers can work around this.

    /steve
     
  12. DeWitt

    DeWitt Member

    424
    0
    Jun 30, 2004
    Saratoga...
    I reimaged to 3.15 with instant cake. Two days later, pending restart again. This time I forced a C&D to go clean with 6.3a. Since then all has been well for several days. My guess is that the upgrade of the existing software/database is not always clean.

    And since several people asked, mine is one of the oldest units, although with a newer quickview 300 drive.
     
  13. chemist109

    chemist109 New Member

    3
    0
    Jan 11, 2006
    I just wanted to thank Budget_HT for his input. Once I knew to look for remote addresses for my recorder, I changed the recorder and the remote to address 2 and everything works without interference. For any others with the same/similar model recorder, changing the address on the recorder is simple. Go to the last option in the setup menu and change the recorder to address 2 or 3. Then, push and hold the "return" key on the remote and press the 2 or 3 key on the remote. Hold both buttons until the red light on the remote comes on.
     
  14. GreyGhost00

    GreyGhost00 New Member

    546
    0
    Mar 11, 2004
    Round Hill, VA
    Number for Advanced Technical Support?

    Direct # - I used to know it but can't find it.


    ----------

    EDIT: Never mind. I just called Retention and had them transfer me directly - so much easier than dealing with the front-line lackeys.

    Replacement unit is one the way. Will give an update when I receive it.
     
  15. Budget_HT

    Budget_HT Heavy User (of TiVo)

    990
    0
    Jan 2, 2001
    Renton, WA
    Glad to help. I learned it here, and I shared it here. That's what this great forum is all about.

    I actually have 2 Pioneer DVDRs (using remote codes 2 and 3) and 4 DirecTiVo's (2 HD and 2 SD) in the same room. Once I set the Pioneer DVDRs away from remote code 1, everything has worked fine ever since.
     
  16. Syzygy

    Syzygy New Member

    447
    0
    Aug 17, 2000
    Twin Cities, MN
    I just now tried to watch Fox NFL Sunday, recorded off channel 88 (the NY feed) because my local Fox station sometimes pixelates and freezes. I saw this instead:

    Error playing a recording

    The Recorder was not able to record this program because
    there was no video signal on the channel. You may have been
    trying to record on a channel that you don't receive.


    Press Select to continue.

    (When you exit from this display, you don't "continue"; you always go all the way back to the main menu.)

    I checked at 12:03 and the Jets-Lions game was coming through fine on 88. So it's still a channel I receive.

    I've been running 6.3a since 9/30. I never saw this before (on a channel I receive), in the whole 27 months I've had my HR10.
    _________

    P.S. -- My disk was just about full; that is, all my recorded suggestions had been deleted. I've deleted a couple of my own programs since, which might explain why a recording is happening right now.
    _________

    P.P.S. -- Usually, old programs have been getting deleted in the correct order: first suggestions, then the oldest exclamation point, and so on. And I saw it happen again (the oldest exclamation point getting deleted) after the incident reported here.
     
  17. captenblack

    captenblack New Member

    21
    0
    Aug 5, 2004
    Just got 6.3a yesterday and today I'm noticing audio drop outs about 8-10 seconds long every once in a while during the Cincinnati/Carolina NFL game on Fox OTA.

    Also randomly rebooted sometime yesterday.

    Edit: Rebooted again just now. Had this exact problem on my older Series 2 tivo last year when it upgraded to 6.3. When I upgraded the hard drive the problem went away. Might do that, or might revert back to 3.1
     
  18. velvetkat

    velvetkat New Member

    1
    0
    Oct 22, 2006
    Last night I got a different problem with my HD10-250 that I have not seen posted here yet. When I was trying to tivo back to rewatch something it would not stop from going backwards. At first I thought maybe the batteries were dead in the remote but even using another remote did nothing. I finally had to reboot the receiver to stop it. Today I was jumping between two channels and the screen just went black. Again I had to reboot to get it to work. Has anyone else seen these problems?

    Thanks! :)
     
  19. dasexton

    dasexton New Member

    30
    0
    Oct 6, 2005
    Thanks to SD493 I found and checked the recording history yesterday and determined that my new recordings were being shortened or dropped because the disk was too full. After clearing some old programs, I recorded 2 hours of OTA HD last night without any glitches. Now all I have to do is wait to see if the season passes work correctly later this week.

    That is the (hopefully) good news. The bad news is DirecTV tech support. To roll out software that erases newly-recorded material before older material without warning customers, and worse, apparently without knowing about the problem, is pathetic. Did Bill Gates design this update and the beta testing? Also frustrating is that even though I know several of this from this forum have called tech support, they are still denying knowledge of any 6.3 problems other than changing the settings back to the default values. They offered no help or suggestions beyond the unplug and reboot; when I called back and told them that didn't work they were prepared to replace my HD10 250, but of course could not tell me whether they would be sending an HD10 or an HD20. I spoke with "advanced" tech support twice, and they were no more help than the first level. They did not ask me what the recording history indicated, suggest that I check it, nothing. I have been with DTV since 1995 except for a one-year stint with Dish forced by a move, after which I couldn't wait to return to DTV. I have received excellent service from DTV until this 6.3 fiasco.

    This experience has made me start thinking about FIOS when it becomes available. My wife told me a couple days ago one of her friend's husbands is thinking of switching from Dish to DTV, and she suggested he call me to ask about DTV. Before 6.3 I would have had no problem recommending DTV over Dish; now I'm not so sure. I wonder if DTV cares?
     
  20. bellbm

    bellbm Member

    170
    21
    Dec 16, 2003
    Chicago
    I'm having this same problem as well, since I only have one sattelite line hooked up. The majority of my recrodings are OTA, but I do record some HBO and Showtime. Normally, as long as the receiver wasn't tuned to a satellite station, the receiver would always "find" the satellite signal. Now, I can only tune the satellite stations on one tuner, so hopefully my recordings will work. I'll have to make sure I am "watching" the tuner which does not receive satellite.
     

Share This Page

spam firewall

Advertisements