4k HDMI not working

Discussion in 'TiVo Bolt DVR/Streamer' started by RussGJohnson, Oct 13, 2015.

Tags:
  1. RussGJohnson

    RussGJohnson New Member

    7
    0
    Oct 13, 2015

    Advertisements

    I have a greenish output on 4k content and on all Tivo menus are green after enabling 4k in the video setup. The Bolt is connected to a 4k Sony XBR-75X850C which is HDMI 2.0 compliant on all ports and is running the latest firmware. I am using the supplied HDMI 2.0 cable and am able to display 4k content from several other sources correctly. I returned my first unit and the second Bolt is doing the exact same thing. "HDMI Status" in system info says "HDCP 2.2 enabled". Any ideas?
     

    Attached Files:

    Last edited: Oct 13, 2015
  2. HarperVision

    HarperVision TiVo's Italian Cuz!

    5,275
    18
    May 14, 2007
    Paradise...
    That looks like a color space issue. Do you have a selection in your tv to select between RGB and YCbCr component video? I believe this was also reported elsewhere and could be based on which HDMI input you're using in your tv. I'll see if I can find it.
     
  3. HarperVision

    HarperVision TiVo's Italian Cuz!

    5,275
    18
    May 14, 2007
    Paradise...
  4. Jed1

    Jed1 Well-Known Member

    2,464
    406
    Jun 18, 2013
    Frackville, PA.
    If you look at the specs for this TV, page 3 right hand side video signal section, it lists YUV420 for 3840x2160/60p.
    https://docs.sony.com/release/specs/XBR75X850C_mksp.pdf

    I looked it up and found this, section 7.4:
    https://en.wikipedia.org/wiki/YUV

    You are better off selecting the 480i, 480p, 720p, 1080i, and 1080p/24 pass through on top of the 4k output and see what happens. Also it may help to find out what the color space output on the Bolt is for 4k since TiVo does not list this in their specs.
     
  5. RussGJohnson

    RussGJohnson New Member

    7
    0
    Oct 13, 2015

    Advertisements

    Thanks for all the info guys, I tried the color space settings on the Sony as well as "enhanced" HDMI setting to no avail. Looks like I will have to wait for a firmware issue to address the problem.
     
    Last edited: Oct 14, 2015
  6. TiVoMargret

    TiVoMargret VP Product Dev & Chief Design Officer, TiVo

    364
    113
    Feb 2, 2008
    Silicon Valley
    I expect this issue to be resolved with an update before the end of the month.

    I'm sorry for the trouble!

    --Margret
     
  7. HarperVision

    HarperVision TiVo's Italian Cuz!

    5,275
    18
    May 14, 2007
    Paradise...
    Thanks Margret! :)

    Are you able to share with us what the issue is?
     
  8. RussGJohnson

    RussGJohnson New Member

    7
    0
    Oct 13, 2015
    Thanks Margret, I look forward to getting 4k functionality out of my Bolt!
     
  9. BryanSD

    BryanSD New Member

    14
    6
    Aug 16, 2015
    I too have the Sony x850C and agree that it's better to select all options on the TiVo compatible with your TV. The only time I would pick 1080p or 4K only on the Tivo (or any external system) is if the box has better upscaling ability than your TV. In the case of the x850 it's a great 4k HDR TV. It will be a few years before an external device can beat Sony's 2015 4K X-Reality PRO upscaling.
     
    Last edited: Oct 15, 2015
  10. mattack

    mattack Well-Known Member

    25,138
    599
    Apr 9, 2001
    sunnyvale
    Your private message space is full, I'm trying to send a message about the iOS app's problems that I have that are virtually 100% reproducible and make the app completely unusable.
     
  11. TiVoMargret

    TiVoMargret VP Product Dev & Chief Design Officer, TiVo

    364
    113
    Feb 2, 2008
    Silicon Valley
    Please use email to contact me: margret@tivo.com
     
  12. ilovedvrs

    ilovedvrs Member

    357
    7
    Oct 20, 2004
    I have two bolts and both showed green on the Sony.I have ticket open with tivo and they said to wait for fix
     
  13. andyf

    andyf Well-Known Member

    1,208
    33
    Feb 23, 2000
    Houston,...
    I returned my Bolt because of this problem. If they fix the green problem in the Bolt I may have to consider purchasing again.
     
  14. johndoedoes

    johndoedoes Member

    89
    1
    Oct 10, 2015
    Just installed my Sony XBR65X950c and I'm having the same issues.

    So, this will be resolved? Or do I need to return?

    Thanks
     
  15. HarperVision

    HarperVision TiVo's Italian Cuz!

    5,275
    18
    May 14, 2007
    Paradise...
    This:
     
  16. gregwcook

    gregwcook New Member

    3
    0
    Oct 18, 2015
    Spent about 45 minutes on the phone with TiVo support. One tech said I should "turn off" the upscaling on my XBR-55X850C. Had to explain to him that 4K tvs automatically upscale non-4K signals. (He continued to not believe me). The 1st tech I talked to was pretty helpful (although our call dropped) and was fairly certain this was a software issue with the Bolt. My oppo-103 Blu-ray streams 4K to the TV without any colorspace issues. Pretty happy with all the other bells and whistles so will be happy when TiVo gets this resolved.
     
  17. gregwcook

    gregwcook New Member

    3
    0
    Oct 18, 2015
    Totally agree but it would be nice to have TiVo fix the 4K color issue so that we can take advantage of the UHD Netflix and Amazon content through the Bolt.
     
  18. HarperVision

    HarperVision TiVo's Italian Cuz!

    5,275
    18
    May 14, 2007
    Paradise...
    It is software and it is being worked on as we speak. See TiVoMargret's reply earlier in this thread and elsewhere:
     
  19. faulkton

    faulkton New Member

    21
    0
    Aug 14, 2015
    Is this limited to Sony TVs?

    I am trying to decide between adding a bolt and a roku 4 and have Samsung 4K Tvs.
     
  20. aspexil

    aspexil Member

    226
    23
    Oct 16, 2015
    Bolt working fine in 4k mode with our Samsung Ultra 4k SmartTV we purchased a few weeks ago from Costco.
     

Share This Page

spam firewall

Advertisements