21.9.1.v9

Discussion in 'TiVo Coffee House - TiVo Discussion' started by hapster85, May 21, 2019.

  1. Jun 1, 2019 #81 of 136
    TonyD79

    TonyD79 Well-Known Member

    12,626
    1,925
    Jan 4, 2002
    Columbia, MD

    Advertisements

    You can only change aspect on programming that is not 16x9 so that precludes all HD programming and SD channels that do not broadcast in 4x3. The option won’t appear on those that it will not work on.

    You can still change the default in settings.
     
    Noelmel likes this.
  2. Jun 1, 2019 #82 of 136
    CloudAtlas

    CloudAtlas Bryan

    423
    294
    Oct 29, 2013
    New York, NY
    You probably know this but the SD channel must be broadcast in 4:3 Classic format for the “Change Panel Mode” option to be available. If the SD channel broadcast in 16:9 Widescreen format then there is no adjustment available.
     
    setx70 and Mikeguy like this.
  3. Jun 1, 2019 #83 of 136
    krkaufman

    krkaufman TDL shepherd

    16,420
    3,107
    Nov 25, 2003
    Right; thanks. But I thought I had compared between the same recording on my BOLT and Mini. I’ll assume my testing was flawed until I can get home.
     
  4. Jun 2, 2019 #84 of 136
    Davelnlr_

    Davelnlr_ N5GGG

    669
    62
    Jan 12, 2011
    North...
    When I hit Tivo on my Bolt+ I get Tivo Home with My Shows - What to Watch - Search - Apps and 4 shows its recorded underneath. On my Tivo Mini's, I get the same screen, but where the 4 shows are under the menu bar, I just get a rotating loading circle, regardless of how long it sits there. Everything else appears ok.
     
  5. Jun 2, 2019 #85 of 136
    repo2142

    repo2142 New Member

    1
    0
    Jun 1, 2019

    Advertisements

    New here, long time TiVo customer. I have 2 Roamio’s, one in the living room, one in the bedroom. Since the update I can no longer stream between the 2 dvr’s. I get the v117 error that some of you were getting on your minis. It worked just fine before the update. Spent about half an hour with tech support to no avail. Is there anyone else having this issue? I can’t imagine I’m the only one.
     
  6. Jun 2, 2019 #86 of 136
    kokishin

    kokishin Active Member

    446
    77
    Sep 9, 2014
    Silicon Valley
    I have one Mini (v1) doing exactly this and another Mini (v1) that acts properly. The Mini with the constant rotating circle, I've tried restarting it, power cycling it, setting it back to factory defaults and NOTHING resolves the problem.
     
  7. Jun 2, 2019 #87 of 136
    hapster85

    hapster85 Well-Known Member

    1,338
    480
    Sep 7, 2016
    Try restarting the Mini. If that doesn't work, restart the Bolt. If still no luck, do another restart of the Mini. If that doesn't work, I'm out of ideas.
     
  8. Jun 2, 2019 #88 of 136
    Megamind

    Megamind I'm Feeling Blue

    289
    178
    Feb 18, 2013
    Alpha Centauri
    I had this issue as well as discussed here. After a brief online discussion, I was contacted by Dylan Wondra via Facebook and he was able to get the issue resolved quickly.
     
    krkaufman and kokishin like this.
  9. Jun 2, 2019 #89 of 136
    kokishin

    kokishin Active Member

    446
    77
    Sep 9, 2014
    Silicon Valley
    Thanks for posting this.

    I have a FB account but haven't used it in years. How do I specifically contact Tivo's Dylan Wondra via FB to give him my problematic Mini's TSN?
     
  10. Jun 2, 2019 #90 of 136
    mtnagel

    mtnagel Well-Known Member

    25,980
    2,444
    Nov 15, 2003
    Cincinnati, OH
    Not sure if this will work, but try this Log into Facebook | Facebook
     
    kokishin likes this.
  11. Jun 2, 2019 #91 of 136
    kokishin

    kokishin Active Member

    446
    77
    Sep 9, 2014
    Silicon Valley
    While logged into FB, I clicked on your link and it took me to a Dylan Wondra who is a photographer at Wondra Photography. No mention of working at Tivo on his FB page.
     
  12. Jun 2, 2019 #92 of 136
    JoeKustra

    JoeKustra in the other Alabama TCF Club

    20,331
    3,779
    Dec 7, 2012
    Ashland, PA...
    I only have one Roamio on TE4, so I can't test your problem. But you are not alone:
    Mini Won't Play Recordings on Roamio
    Mini Won't Play Recordings on Roamio
     
  13. Jun 2, 2019 #93 of 136
    Megamind

    Megamind I'm Feeling Blue

    289
    178
    Feb 18, 2013
    Alpha Centauri
    That's him. If you don't want to take my word for it, check the admin names on the Tivo.Innovate member page. He's there.

    This problem appears to be rare enough that I hope I won't get into trouble by bringing Dylan's name into this. In fact, I'm not suggesting people contact Dylan, just saying it worked for me. ;):D
     
  14. Jun 2, 2019 #94 of 136
    kokishin

    kokishin Active Member

    446
    77
    Sep 9, 2014
    Silicon Valley
    I have no reason to doubt you. But there are so many people with the same name on FB (generally speaking), I just wanted to make sure I contact the right person. I'm guessing there must be at least a 1000 "Bob Smith's" on FB.

    I appreciate your help and @mtnagel help. I've just never used FB for tech support. I signed up on FB years ago because my college aged son asked me too but I didn't do much with it.
     
    Last edited: Jun 2, 2019
  15. Jun 2, 2019 #95 of 136
    Megamind

    Megamind I'm Feeling Blue

    289
    178
    Feb 18, 2013
    Alpha Centauri
    Oh, but you should. :rolleyes:

    Seriously, I just wanted to provide a way for you to independently verify that you had the right contact.
     
  16. Jun 2, 2019 #96 of 136
    kokishin

    kokishin Active Member

    446
    77
    Sep 9, 2014
    Silicon Valley
    No worries. I checked the Tivo.Innovate page before I sent Dylan a FB message. Ya know... trust but verify.

    Although Dylan and I are not FB friends, I presume he'll get my message. I sent him a brief description along with the TSN as well as a pic of the TV screen showing the spinning circle.

    Thanks for your guidance.
     
  17. Jun 2, 2019 #97 of 136
    mtnagel

    mtnagel Well-Known Member

    25,980
    2,444
    Nov 15, 2003
    Cincinnati, OH
    Looks like you figured it out, but this was good enough for me to assume it was the correct person:

    Capture.JPG
     
  18. Jun 2, 2019 #98 of 136
    retroalli

    retroalli New Member

    3
    3
    Feb 12, 2019
    I like the UI changes in this version (other than the broken signal strength meter) but, it managed to delete all of my recordings from my Roamio. It also caused every recording to be recorded simultaneously on all four tuners. A factory reset fixed the recording behavior.
     
    compuguy and Noelmel like this.
  19. Jun 3, 2019 #99 of 136
    elorimer

    elorimer Member

    103
    21
    Jan 1, 2012
    Not sure if this is the same thing, but when my Mini v1 does this I go to "Live TV", it hunts for an available tuner, and then I'm good to go.
     
  20. Jun 3, 2019 #100 of 136
    kokishin

    kokishin Active Member

    446
    77
    Sep 9, 2014
    Silicon Valley
    Dylan fixed my funky Mini this morning! All seems well!
    Thanks to you and @mtnagel for your referral to Dylan.
     
    mtnagel and Megamind like this.

Share This Page

spam firewall

Advertisements