21.9.1.v3

Discussion in 'TiVo Coffee House - TiVo Discussion' started by Rob Helmerichs, Apr 12, 2019.

  1. KevTech

    KevTech Active Member

    472
    240
    Apr 15, 2014
    Seattle

    Advertisements

    Thanks, I already knew that as I had Hydra when it first came out then reverted back but thought I would try it again to see what all has changed since I used it.
    Only person that uses the Tivo remote is the wife as I use a Harmony One I purchased about 10 years ago.
     
  2. JACKASTOR

    JACKASTOR Active Member

    777
    135
    May 26, 2011
    ONTARIO,...
    I guess that keeps the household very "HARMONIOUS" for the most part eh? I like the Logitech Harmony remotes. So much in fact I have mine linked via Alexa. In this way I have acquired God like Abilities to control my TiVo...….. I can turn the Tv on/off by Command of Voice... I can make the sound as loud as a rock band, I can mute the sound, I can channel surf with out lifting a remote to control any thing, All with the power of my Voice.... Yes I truly have the power to impose my will on one small area of my life.... Now If I could get the neighbors Cat to stop using my Garden as his litter box with said powers...…
     
    Balzer likes this.
  3. Phil_C

    Phil_C Active Member

    127
    79
    Oct 28, 2011
    Chicago
    Regarding TiVo Online transfers that freeze during playback:

    @TiVo_Ted is aware that this bug fix did not make it into the current release. He will attempt to apply some pressure to get it done in 4.7.
     
    rpj22, Mikeguy and krkaufman like this.
  4. KevTech

    KevTech Active Member

    472
    240
    Apr 15, 2014
    Seattle
    Received update yesterday and I think I may have found a bug that I did not see reported in this thread.
    This is on Tivo Bolt.
    While watching a recording if you go to info > more info > delete > delete recording > delete now it seems to delete the recording then go back to live TV like it should.
    But then on the remote if you try to type in channel numbers you get a dong sound.
    Pressing the guide button brings up another prompt to delete the recording you just deleted.
    What I found does work correctly to delete while watching recording is to press the back button then go to the X on the far right of the title but through info does not work correctly.
     
  5. krkaufman

    krkaufman TDL shepherd

    16,423
    3,107
    Nov 25, 2003

    Advertisements

    Curious... Where are the versions “4.6” and “4.7” coming from? And where did Ted communicate this?
     
    Noelmel, JoeKustra and hapster85 like this.
  6. Cheezmo

    Cheezmo Active Member

    540
    50
    Apr 26, 2004
    Plano, TX
    I've posted about this a few times on different threads. I see it when I delete a show that is currently recording. I get live TV, but the info bar thinks I'm still watching that show. If the time of the end of the old recorded show passes and I exit Live TV, it asks if I want to delete the already deleted show. Sound very similar to what you are describing.
     
  7. Phil_C

    Phil_C Active Member

    127
    79
    Oct 28, 2011
    Chicago
    Near the bottom of the System Information screen. The two lines before the last line. The previous version was 4.5. The current version is 4.6. (Shown as 4-5 or 4-6.) Last year and this week, Ted has referred to these version numbers in private communications about the transfer/freeze problem.

    You can also see "mira" in these lines. Oddly, where I think 4.5 used only the name "mira", 4.6 shows both "hydra" AND "mira". Not sure what that's about.
     
    krkaufman likes this.
  8. Phil_C

    Phil_C Active Member

    127
    79
    Oct 28, 2011
    Chicago
    The new software seems to have eliminated the problem where it took two key presses instead of one to accomplish certain things. Yippee!!
     
    mtnagel likes this.
  9. JoeKustra

    JoeKustra in the other Alabama TCF Club

    20,331
    3,780
    Dec 7, 2012
    Ashland, PA...
    TE4-SI-4.JPG
    Previous release. Looks like 4-5 to me.
     
    krkaufman likes this.
  10. Phil_C

    Phil_C Active Member

    127
    79
    Oct 28, 2011
    Chicago
    Is there a question in there somewhere?:confused:
     
  11. JoeKustra

    JoeKustra in the other Alabama TCF Club

    20,331
    3,780
    Dec 7, 2012
    Ashland, PA...
    No. Rereading your post I should have seen that you did point out that the display uses a "-". Next time I'll read slower. :oops:
     
    Rey likes this.
  12. Phil_C

    Phil_C Active Member

    127
    79
    Oct 28, 2011
    Chicago
    Another "Yippee!" for the new release: I can play a recording part way through while the program is still being broadcast, stop play, then watch live TV or play part of another recording, then go back and play the first recording -- and (miracle of miracles) it picks up exactly where I left off.

    I want to hug my TiVo.
     
    Noelmel and CloudAtlas like this.
  13. Phil_C

    Phil_C Active Member

    127
    79
    Oct 28, 2011
    Chicago
    I guess you have to read fast in order to have time to create so many replies all over TCF. :)

    I wonder why TiVo has two version number sequences. When Ted first used the dot (4.6) in a comment to me, I couldn't figure out what he meant. Eventually I noticed the bottom of the Sys Info screen, but it was hard to spot because the hyphens do not make you think of version numbers.

    Wait until you get the update and see "hydra-mira-4-6". That ought to confuse people who want to argue about whether the software should be referred to as hydra or mira. Nyuk nyuk!
     
    CloudAtlas likes this.
  14. May 1, 2019 #414 of 464
    NYHeel

    NYHeel Well-Known Member

    4,023
    603
    Oct 7, 2003
    I finally got the update and I like just about everything about it except for one big issue, the TiVo goes into Standby when I power off my TV/AVR. Is that adjustable or related to CEC? It's pretty bad as it causes all of the buffers to go away when the TV powers off. I use those buffers a lot. Also, having the TiVo go into standby causes me to have to press another button to turn on the TV.

    Basically I don't want the TiVo to ever go into Standby. Is there an option that will let me do that?
     
    mtnagel likes this.
  15. May 1, 2019 #415 of 464
    JoeKustra

    JoeKustra in the other Alabama TCF Club

    20,331
    3,780
    Dec 7, 2012
    Ashland, PA...
    The option is in the Remote Control options. I disable CEC on my AVR and TV. If you are using a universal remote, that could be an issue.
     
    JACKASTOR likes this.
  16. May 1, 2019 #416 of 464
    NYHeel

    NYHeel Well-Known Member

    4,023
    603
    Oct 7, 2003
    Thanks. I'm not using a universal remote but turning off CEC on the TiVo seems to have done the trick. It's a shame to lose CEC but I really don't want to deal with Standby. I have actually adjusted the input button on the TiVo remote to be discrete input button that selects the correct input on my AVR. It really helps me avoid having to go get my AVR remote when I'm watching TV.
     
    LVKeith likes this.
  17. May 1, 2019 #417 of 464
    markjrenna

    markjrenna Active Member

    232
    27
    Mar 23, 2006
    New Jersey
    I just bought a new TiVo... How do I get the new update on it?
     
  18. May 1, 2019 #418 of 464
    JoeKustra

    JoeKustra in the other Alabama TCF Club

    20,331
    3,780
    Dec 7, 2012
    Ashland, PA...
  19. May 1, 2019 #419 of 464
    JoeKustra

    JoeKustra in the other Alabama TCF Club

    20,331
    3,780
    Dec 7, 2012
    Ashland, PA...
    Double check the TSN on your Google receipt. Maybe a typo?
     
  20. May 2, 2019 #420 of 464
    stini777

    stini777 Member

    73
    36
    Mar 15, 2016
    I'll get it out of the way early - I've done something stupid. That being said, I'd like some feedback on a few things. I set up my Caavo and installed the TiVo update on the same night (Bolt+). Why? Because I thought perhaps the TiVo update would benefit the "deep linking" that's required for Caavo to access shows recorded on the TiVo. Here are my issues - when I turn on Caavo, everything fires up properly - TCL 65R617 fires up, Yamaha AVR fires up to the "TV" setting (set up with ARC) and the TiVo is operational. Unfortunately, there's no sound coming from the Yamaha. When I adjust the volume, the numbers rise on the AVR display and on the TV display, I just don't hear anything. I didn't change anything on the TV and prior to setting up the Caavo I haven't had these issues. I read in this thread that some who have updated have had CEC problems so I'm wondering if anyone else has experienced this.

    Also, post update my ODT is hanging out around 64. I didn't check where it was at before I did the update but I swear the Bolt is working harder than it was pre update. What's the average number for everyone?

    Thanks in advance!
     

Share This Page

spam firewall

Advertisements