1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

20.7.4.RC30 has arrived......

Discussion in 'TiVo Coffee House - TiVo Discussion' started by samccfl99, Mar 2, 2018.

  1. Mar 7, 2018 #121 of 312
    Lurker1

    Lurker1 Active Member

    575
    199
    Jun 4, 2004
    Maybe the manual build on Roamio also explains why music playback doesn't work on Roamio? Were any other critical files left out?
     
  2. Mar 7, 2018 #122 of 312
    mmf01

    mmf01 Member

    146
    10
    Jan 31, 2011
    Orange...
    Ted, a huge thank you for your detailed post on the root cause and path forward. Refreshing to see this given most companies say nothing and ignore the issues nowadays. Two Roamios here with this issue, but frustration averted thanks to your post. :)
     
    Mikeguy, aaronwt, rdrrepair and 3 others like this.
  3. Mar 7, 2018 #123 of 312
    morac

    morac Cat God

    10,841
    421
    Mar 14, 2003
    NJ
    Appears to be a Comcast issue. I posted over at dslreports.com and got a response from someone seeing a similar problem on TCM with a XG2 and HD DTA.
     
    krkaufman, JandS and gonzotek like this.
  4. Mar 7, 2018 #124 of 312
    BobCamp1

    BobCamp1 Well-Known Member

    1,648
    187
    May 15, 2002
    Been there, done that, got the t-shirt. My company has never done it again. If the automated build fails, it's always for a good reason. It needs to be investigated because nobody knows how to build software manually anymore.
     
    mmf01 likes this.
  5. Mar 7, 2018 #125 of 312
    cmaquilino16

    cmaquilino16 Member

    65
    0
    Jul 7, 2009
    United States
    This sound drop out happening on cbs the most the time. How about skip mode on some channels and not on others with roamio pro. TiVo needs to get there software fixed.
     
  6. Mar 7, 2018 #126 of 312
    shamilian

    shamilian Member

    465
    4
    Mar 26, 2003
    NJ
    And Nobody did a final system test on the image before they pushed it ?
     
    bbrown9 likes this.
  7. Mar 7, 2018 #127 of 312
    krkaufman

    krkaufman TDL shepherd

    12,304
    1,694
    Nov 25, 2003
    I would think these glitches would also affect SkipMode since the hiccups could affect the Closed Captions data.
     
  8. Mar 7, 2018 #128 of 312
    JoeKustra

    JoeKustra in the other Alabama TCF Club

    14,849
    2,221
    Dec 7, 2012
    Ashland, PA...
    I've been having severe audio and video dropouts on The Weather Channel only. I don't blame TiVo. Yesterday the channel has just a color bar test pattern for 10 minutes.

    Maybe when I get RC30 or RC29 it will happen on a different channel.
     
  9. Mar 7, 2018 #129 of 312
    tivoboy

    tivoboy Member

    732
    8
    Jan 14, 2002
    SFO
    I've had it and continue to have it with CNN, CNBC, NBC local, Discovery. all comcast. Unfortunately, my mini's are now no longer on Rc18.
     
  10. Mar 7, 2018 #130 of 312
    BobCamp1

    BobCamp1 Well-Known Member

    1,648
    187
    May 15, 2002
    What probably happened, based on my experience, is that the thorough system test was done on another model (i.e. Bolt) with its final build. Then Tivo claimed all their other models wouldn't react differently to the software changes that were made and then they built the software for those models. The other models probably got a quick system test on their final builds, but that didn't include secondary functions like icons. That's not great, but it is reality these days otherwise you'd never get anything out the door.

    However, included in that assumption is that you've built those other builds the same exact way you have in the past. Tivo deviated from that when they manually built the Roamio software. You can do that, but that calls for a thorough regression test for that specific build. And based on my experience, the manual build never works because the instructions are incorrect, or they are not followed correctly, or both.

    And also based on my experience, the reason the automatic Roamio build failed was probably because there *WAS* a change that *DID* negatively affect another model.

    There are other more disturbing explanations, such as they tested most/all of it on an engineering build, created the final build, did a quick check on that build and then released it.
     
    tim1724 likes this.
  11. Mar 7, 2018 #131 of 312
    krkaufman

    krkaufman TDL shepherd

    12,304
    1,694
    Nov 25, 2003
    I haven't reviewed all our recordings, but can say Tuesday night's 'The Detour' on TBS-HD (Comcast) had a number of glitches.
     
  12. Mar 7, 2018 #132 of 312
    humbb

    humbb Active Member

    319
    119
    Jan 27, 2014
    Northern CA
    Ted gave this simple explanation:
     
  13. Mar 7, 2018 #133 of 312
    webminster

    webminster Member TCF Club

    68
    9
    Dec 12, 2016
    On the subject of glitches, CNN on Comcast at my location has been having very frequent freezes of audio and video, stuff just freezes for a couple of seconds. At least several times per hour.
     
    samccfl99 likes this.
  14. Mar 7, 2018 #134 of 312
    humbb

    humbb Active Member

    319
    119
    Jan 27, 2014
    Northern CA
    Watching ep 2 recording of McMafia (AMC-HD - Comcast) last night, about 10 mins in, picture froze followed by a system restart. No SkipMode coding (ep 1 had it). Roamio Pro and RC30. Also noticed audio skips on MSNBC.
     
  15. Mar 7, 2018 #135 of 312
    krkaufman

    krkaufman TDL shepherd

    12,304
    1,694
    Nov 25, 2003
    Trying a lap timer to see if the glitches are regularly spaced. (Wondering if the TiVo is periodically spiking CPU as it retries locating the missing artwork, resulting in the glitches. e.g. Are all the glitches at 4-minute intervals?)
     
    Last edited: Mar 7, 2018
  16. Mar 7, 2018 #136 of 312
    timstack8969

    timstack8969 Member

    528
    2
    May 14, 2004
    Also noticed with RC30 I was getting a sound issue ( Loud Screeching Sound ) with my Vizio Sound bar when watching Live or recorded shows but ever since RC30 no issues at all with sound with my Bolt. Thought it was my Samsung TV causing the issue but apparently it was Tivo software.
     
  17. Mar 7, 2018 #137 of 312
    Kaphka

    Kaphka Member

    41
    16
    Dec 15, 2008
    I don't know if the glitches are evenly spaced within the recording, but I know they're not evenly spaced in real time, because they're reproducible. If you rewind and play the recording again, the glitches happen in the same places. I guess it's possible that they could be caused by CPU spikes on the host DVR while the show is being recorded. That wouldn't explain why I also get reproducible glitches in On Demand content, though.
     
  18. Mar 7, 2018 #138 of 312
    webminster

    webminster Member TCF Club

    68
    9
    Dec 12, 2016
    I switched over to my WMC instance and was able to reproduce my freezes on CNN at least, so that points to Comcast for the issues I'm seeing.
     
    HerronScott and krkaufman like this.
  19. Mar 7, 2018 #139 of 312
    krkaufman

    krkaufman TDL shepherd

    12,304
    1,694
    Nov 25, 2003
    Concur.
     
  20. Mar 8, 2018 #140 of 312
    slowbiscuit

    slowbiscuit FUBAR

    4,128
    287
    Sep 19, 2006
    In the ATL
    Dunno but I've been seeing massive picture artifacting (horizontal bands of pixelating) on TWC channel 832 here on Comcast in the ATL for about a week now. No sound issues though and the SD channel is fine, as are all the other HD channels. I posted a note over at the Xfinity forum to see if anyone else has seen it.

    There's something different about how TWC is delivered to non-Comcast equipment here in the ATL, I've seen them send SD down the HD channel and got them to fix it before. They said then that it was a Tivo-specific encoding issue, which I guess means non-X1 devices.
     

Share This Page