20.6.3

Discussion in 'TiVo Coffee House - TiVo Discussion' started by AdamHix, Nov 4, 2016.

  1. Dec 8, 2016 #281 of 397
    Jed1

    Jed1 Well-Known Member

    2,468
    408
    Jun 18, 2013
    Frackville, PA.

    Advertisements

    Margret is aware of this so can you please contact her. The more people complaining about this the more likely this will get fixed.
     
  2. Dec 8, 2016 #282 of 397
    JoeKustra

    JoeKustra in the other Alabama TCF Club

    20,130
    3,715
    Dec 7, 2012
    Ashland, PA...
    I don't have much hope. However, when 20.5.9 was released the severity was greatly reduced. Now it's just two or three per day, and I don't have the issue with streaming or recordings.
     
  3. Dec 8, 2016 #283 of 397
    kokishin

    kokishin Active Member

    445
    77
    Sep 9, 2014
    Silicon Valley
    Just PM'd her. Thanks
     
  4. Dec 8, 2016 #284 of 397
    SFDave

    SFDave New Member

    22
    1
    Aug 25, 2006
    San Francisco
    I tried calling TiVo support. I got a useless rep who didn't understand the problem, and insisted the trouble was with my ISP. When I asked to speak to 2nd level support or a supervisor, but he just put me on hold until it was after support hours and it was too late to call back.
     
  5. Dec 8, 2016 #285 of 397
    bsbd

    bsbd New Member

    19
    2
    Mar 1, 2015
    Virginia...

    Advertisements

    I also have a Roamio Pro w/RC7 and a new Denon (6300). I only fired up the Denon for the first time yesterday so there hasn't been time to do too much testing, but I did determine pretty quickly that if I bring the Roamio out of Standby before bringing the Denon out of Standby I only get Stereo despite having the TiVo set for Dolby Digital. If the Roamio comes out of Standby with the Denon already powered-up, it does output Dolby Digital reliably.

    With the Denon powered-on and the Roamio putting out Dolby Digital, if I subsequently put the Denon back into Standby the Roamio will continue outputting Dolby Digital and the Denon passes it through to my LG TV. When I turn the Denon back on Dolby Digital will also still be there.

    I tried running the HDMI cable from the Roamio directly to the LG TV. Apparently the Roamio doesn't like the HDMI handshake from the LG and so when it wakes up out of Standby it only outputs Stereo audio.

    This tells me that when the Roamio comes out of Standby it's apparently very finicky about the HDMI handshake.
     
    Last edited: Dec 8, 2016
  6. Dec 8, 2016 #286 of 397
    MJedi

    MJedi Member

    160
    3
    Jun 17, 2002
    WA
    Should I PM her about the transfer error as well?
     
  7. Dec 8, 2016 #287 of 397
    johnm4

    johnm4 New Member

    29
    0
    Jun 23, 2008
    I've always had HDMI issues with my Roamio. Still hoping for a fix to roll out eventually.

    Initially on my 2006 TV when I powered it on, often would get a purple-tinted screen. Would have to unplug/replug HDMI to get it fixed, or put Tivo in standby and wake back up.

    Upgraded to a 2015 Samsung - when the TV powers on there's no audio over HDMI. Have to either unplug/replug or standby/wake the Tivo.

    Happened on my original Roamio and also a refurb Roamio when my mainboard died.

    Super annoying. Wife acceptance factor way down. Still hoping for a fix some day.
     
  8. Dec 8, 2016 #288 of 397
    MJedi

    MJedi Member

    160
    3
    Jun 17, 2002
    WA
    I actually submitted my issue to support.tivo.com (Contact Us).

    I have been waiting for them to reply to my issue though. :mad:
     
  9. Dec 9, 2016 #289 of 397
    JoeKustra

    JoeKustra in the other Alabama TCF Club

    20,130
    3,715
    Dec 7, 2012
    Ashland, PA...
    This morning My Shows displays left column. No restart, no recording errors. Put attached Mini on-line and it refused live TV. Changed hosts, ate breakfast, then (before doing a restart), went and switched to usual host. Hit Live TV button and it worked. This is not good software. No connection last night either.
     
  10. Dec 9, 2016 #290 of 397
    kokishin

    kokishin Active Member

    445
    77
    Sep 9, 2014
    Silicon Valley
    I don't utilize the Tivo standby function. I do utilize the standby function of the Denon 6200.

    With the Denon 6200 on, to switch the Roamio Pro from stereo LPCM to DD 5.1, using the Tivo remote I press Tivo Central->Settings and Messages->Settings. Then I go back to live TV. When I put my Denon 6200 into standby mode which will pass thru the Roamio Pro audio to the TV, I again have to press Tivo Central->Settings and Messages->Settings to get the Roamio Pro to switch back to stereo LPCM; otherwise there is no audio from the TV speakers.
     
    Last edited: Dec 9, 2016
  11. Dec 9, 2016 #291 of 397
    boston01

    boston01 New Member

    6
    1
    Feb 23, 2014
    This is a known issue with the software. I have a Tivo Series 3, 4, & 5 and only the 4 can't see the other units (C423 error), but the rest can see the Series 4 and act appropriately. Waiting on a fix from TiVO. If you have the problem, report it to them to increase the priority for a fix. All the units worked before the software upgrade.
     
  12. Dec 9, 2016 #292 of 397
    bsbd

    bsbd New Member

    19
    2
    Mar 1, 2015
    Virginia...
    I let my Roamio Pro time out after 4 hours of inactivity.



    Ahhh, your Panasonic Plasma requires stereo LCPM so your situation is a little different than mine. My LG handles either stereo or DD via HDMI, so I just have to get the Roamio in the DD mode in the first place (for the Denon) and then I'm able to cycle the AVR on and off with no issues.

    The bottom line seems to be that the Roamio isn't sensing a change in HDMI device and therefore doesn't renegotiate the audio mode. That's bad for you when you put the Denon in Standby and use your TV and bad for me if I bring the Roamio out of Standby prior to bringing the Denon out of Standby.
     
  13. Dec 9, 2016 #293 of 397
    kokishin

    kokishin Active Member

    445
    77
    Sep 9, 2014
    Silicon Valley
    Agree. It's an inconvenience which I wish Tivo would fix but at least there is a workaround.
     
  14. Dec 9, 2016 #294 of 397
    mrizzo80

    mrizzo80 Well-Known Member

    3,193
    556
    Apr 16, 2012
  15. Dec 9, 2016 #295 of 397
    sangs

    sangs Active Member

    634
    74
    Jan 1, 2003
    New Jersey
  16. TonyD79

    TonyD79 Well-Known Member

    12,509
    1,852
    Jan 4, 2002
    Columbia, MD
  17. mrizzo80

    mrizzo80 Well-Known Member

    3,193
    556
    Apr 16, 2012
    I generally don't like tile-based UI's either, but I trust TiVo's taste when it comes to user interface design. I'm interested in seeing more of it than the few screenshots that leaked a few months ago.
     
  18. moyekj

    moyekj Well-Known Member

    12,238
    897
    Jan 23, 2006
    Mission...
    Hopefully Roamio series and older units will be spared from any new UI.
     
    BRiT wtfdotcom likes this.
  19. tabarnes19

    tabarnes19 New Member

    25
    4
    Jan 31, 2016
    I have noticed since the update I'll lose video for hbogo. I can hear audio and see video during ff and rw but during play a black screen.

    The only way I can get it to work is a reboot of system.

    Sent from my SAMSUNG-SM-N920A using Tapatalk
     
  20. TonyD79

    TonyD79 Well-Known Member

    12,509
    1,852
    Jan 4, 2002
    Columbia, MD
    Hope you are right. Fios just released a new on demand interface and it is horrible.

    I like words. I like titles. I like lists. Pictures are stupid. We aren't talking movie posters that everyone knows and are pretty consistent at theaters and DVDs. We are talking arbitrary pictures for tv shows and sports.
     
    tim1724 and samccfl99 like this.

Share This Page

spam firewall

Advertisements