20.4.2 Release Notes

Discussion in 'TiVo Roamio DVRs' started by TiVoMargret, Jul 11, 2014.

  1. azreael344

    azreael344 New Member

    2
    0
    Jul 30, 2014

    Advertisements

    All 3 of my minis got the 4.2 update, all got the update about a week ago, but my main box my Roamio plus still hasn't gotten the update.........it's still running 4.1. Even if i try to force the update it still doesn't get it. Anybody else have this issue?
     
  2. Bierboy

    Bierboy Seasoned gas passer

    12,907
    240
    Jun 12, 2004
    Fishers, IN

    It's not an "issue". It's just the way TiVo is rolling out the update...
     
  3. azreael344

    azreael344 New Member

    2
    0
    Jul 30, 2014
    But shouldn't all of my boxes gotten the update at the same time?
     
  4. dianebrat

    dianebrat wait.. I did what? TCF Club

    13,662
    2,756
    Jul 6, 2002
    boston'ish
    No, it doesn't work that way, Tivo rolls the update out across all machines in waves.
     
  5. jmbissell

    jmbissell Member

    75
    1
    Dec 4, 2006
    Greenville, SC

    Advertisements

    The full title is also in the To Do list. I can understand shortening it if you have the Categories view enabled but once that is hidden then My Shows should revert to its previous format.
     
  6. tomhorsley

    tomhorsley Well-Known Member

    1,744
    249
    Jul 22, 2010
    Which makes me wonder about simultaneous update and MOCA. What if your Roamio acting as a MOCA bridge decides to reboot and install the update while your minis are trying to download the update over MOCA?:).

    Spreading out the updates over time seems like a good way to avoid problems like that.
     
  7. lpwcomp

    lpwcomp Well-Known Member

    9,461
    299
    May 6, 2002
    John's...
    Exactly the same thing that happens anytime you lose a network connection at that point.
     
  8. bareyb

    bareyb Under Maintenance TCF Club

    26,242
    114
    Dec 1, 2000
    Silicon Valley
    Just got it on my Premiere Elite. I didn't even know I'd been updated until I used it. I knew immediately that it was faster and more responsive. It made a huge difference for me. BIG improvement. :up:
     
  9. turtleguy

    turtleguy New Member

    1
    0
    Jul 31, 2014
    st....
    Noticed two thing with update on my roamio basic- 1) When I lose/gain a channel on my tuning adapter, tivo used to send me an alert message to note the change...doesn't do that now (just lost fearnet channel). 2) If i go to explore cast/crew on a show, it doesn't window the current feed while I am viewing the information. Also, noticed the change to recorded shows being less info.:(

    update - never mind... both issues normal now.
     
  10. Aug 3, 2014 #150 of 218
    morac

    morac Cat God TCF Club

    15,346
    2,703
    Mar 14, 2003
    NJ
    Had my first reboot under this release. I was in the guide and pressed record on a movie, selected recording options and then selected view other showings. The GUI froze for about 30 seconds. It then resumed and almost immediately after my Roamio Pro rebooted.

    When it booted back up, I did the same thing and it worked as expected.
     
  11. Aug 3, 2014 #151 of 218
    mrizzo80

    mrizzo80 Well-Known Member

    3,312
    603
    Apr 16, 2012
    Anyone else still experiencing Netflix cover art load issues when you open Netflix? This started either with this release or shortly before it.
     
  12. Aug 3, 2014 #152 of 218
    NJguy

    NJguy New Member

    86
    0
    Sep 10, 2013
    I still have not received this update on my Roamio. Got the update on all 3 mini's but still showing 20.4.1 on my Roamio. I've also recently been losing my 5th & 6th tuner with the dreaded V58 error and haven't had any issues with that in a long time. Is there a way for me to force the update to my Roamio? It has restarted a number of times and I manually did it too and so far no update.
     
  13. Aug 3, 2014 #153 of 218
    ustavio

    ustavio Member

    208
    2
    Oct 19, 2013
    I have the same issue. Began after update for me. Netflix UI update occurred around same time. Doesn't seem like Tivo and Netflix are in sync with their updates (no surprise here).

    I've also noticed that Netflix either pops in at Super HD or less than SD. A coin toss. Often have to back out of a show and restart it to get 1080p. Never have this issue with HBO GO et.al.
    Don't know why Netflix is so adverse to letting their stream buffer and/or optimize before a show begins.
     
  14. Aug 3, 2014 #154 of 218
    Game Master

    Game Master New Member

    28
    0
    Jan 10, 2013
    I got the update on my Roamio Basic on August 2, and now I don't see the Netflix, Hulu Plus, You Tube and Amazon Instant Video apps.
     
  15. Aug 4, 2014 #155 of 218
    aaronwt

    aaronwt UHD Addict

    23,666
    1,307
    Jan 31, 2002
    Northern...
    Because their research has shown that most people want the show to start playing as soon as possible instead of waiting longer. So it starts at a low bitrate and ramps up. That way it can start playing quickly.
     
  16. Aug 4, 2014 #156 of 218
    FitzAusTex

    FitzAusTex Member

    318
    8
    May 7, 2014
    I got the Summer update around July 9, but the Netflix art issue just started for me last week. As such, I'm inclined to say they're not related, but that's obviously just my experience.
     
  17. Aug 4, 2014 #157 of 218
    trip1eX

    trip1eX imo, afaik, feels like to me, *exceptions, ~aprox

    4,570
    734
    Apr 2, 2005
    ...calling Amazon Instant Video an app is a stretch. ;)


    It's closer to a command line prompt. :D

    /tangent /micro-rant /besides the point
     
  18. Aug 5, 2014 #158 of 218
    goldenmonkey

    goldenmonkey New Member

    17
    0
    Jan 12, 2007
    Is the new update horribly slow for anyone? Not all of the time, but at random times, usually when pulling up a show to watch from 'My Shows', the screen just before I choose to play the video takes 5-10 seconds to load with a spinning blue circle. Other times while searching or selecting to record from the guide, same blue circle.

    The update seems like it has introduced a lot of lag points when it should be doing the opposite. Anything to fix it short of a clear and delete all
     
  19. Aug 5, 2014 #159 of 218
    majormc

    majormc New Member

    2
    0
    Jul 1, 2008
    I have this exact same issue. Especially miss Xfinity On-Demand and Hulu Plus. Haven't found a lot of squawking about this. Does that mean that most people's systems are still working okay, and we are a small minority?
     
  20. Aug 6, 2014 #160 of 218
    Game Master

    Game Master New Member

    28
    0
    Jan 10, 2013
    I guss it dose mean that we are a small minority.

    I found a solution to the problem. Unplug the cable modem or router then plug it back in, then reconnect the TiVo
     

Share This Page

spam firewall

Advertisements