TiVo Community
TiVo Community
TiVo Community
Go Back   TiVo Community > Main TiVo Forums > TiVo Roamio DVRs
TiVo Community
Reply
Forum Jump
 
Thread Tools Rate Thread
Old 08-11-2014, 04:15 PM   #1
tarheelblue32
Registered User
 
tarheelblue32's Avatar
 
Join Date: Jan 2014
Location: Raleigh, NC
Posts: 1,553
Roamio and Minis won't communicate with each other.

So this morning sometime, after having worked perfectly for 8 months, both of my 2 Minis mysteriously stopped being able to communicate with my Roamio Plus. My internet, MoCA network, and the Plus seems to be working completely normal otherwise. Both Minis say that their network connection status is fine, and both are able to connect to the TiVo servers normally. They just aren't able to connect to the host DVR.

All 3 units have lifetime service, and say their service is active, both in their settings and on the TiVo website. I've tried restarting all units multiple times, as well as restarting my cable modem, router, and MoCA adapter. I've even tried connecting the Plus and a Mini directly to my router via ethernet. The Mini can still call into the TiVo servers successfully but can't communicate with the Roamio.

In the Mini settings, it says the host DVR is "UNKNOWN". I'm thinking this has to be some problem with the TiVo service itself, but the TiVo status website hasn't reported any service outages. I haven't called TiVo yet, but I'm thinking I will have to, since I have run out of things to try. Anybody else have any ideas?
tarheelblue32 is online now   Reply With Quote
Old 08-11-2014, 04:18 PM   #2
lessd
Registered User
 
Join Date: Jan 2005
Location: CT
Posts: 6,066
Quote:
Originally Posted by tarheelblue32 View Post
So this morning sometime, both of my 2 Minis mysteriously stopped being able to communicate with my Roamio Plus. The Plus seem to be working completely normal otherwise. Both Minis say that their network connection status is fine, and both are able to connect to the TiVo servers normally. They just aren't able to connect to the host DVR.

All 3 units have lifetime service, and say their service is active, both in their settings and on the TiVo website. I've tried restarting all units multiple times, as well as restarting my cable modem, router, and MoCA adapter. I've even tried connecting the Plus and a Mini directly to my router via ethernet. The Mini can still call into the TiVo servers successfully but can't communicate with the Roamio.

In the Mini settings, it says the host DVR is "UNKNOWN". I'm thinking this has to be some problem with the TiVo service itself, but the TiVo status website hasn't reported any service outages. I haven't called TiVo yet, but I'm thinking I will have to, since I have run out of things to try. Anybody else have any ideas?
Re-boot your main TiVo, should solve your problem.
__________________
Les Daniels

_____________________________________________
3 Roamio Plus upgraded to 2Tb & 3Tb, and 2 Minis,
lessd is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2014, 04:20 PM   #3
tarheelblue32
Registered User
 
tarheelblue32's Avatar
 
Join Date: Jan 2014
Location: Raleigh, NC
Posts: 1,553
Quote:
Originally Posted by lessd View Post
Re-boot your main TiVo, should solve your problem.
I've done that 3 times so far, but I'll give it another shot.
tarheelblue32 is online now   Reply With Quote
Old 08-11-2014, 04:33 PM   #4
tarheelblue32
Registered User
 
tarheelblue32's Avatar
 
Join Date: Jan 2014
Location: Raleigh, NC
Posts: 1,553
Just rebooted the Plus and a Mini again. The Mini still refuses to connect to the host DVR.
tarheelblue32 is online now   Reply With Quote
Old 08-11-2014, 04:54 PM   #5
tarheelblue32
Registered User
 
tarheelblue32's Avatar
 
Join Date: Jan 2014
Location: Raleigh, NC
Posts: 1,553
Okay, nevermind. I just re-ran guided setup on the Mini and that fixed the problem.

It seems very strange to have to re-run guided setup on 2 Minis at the same time. TiVo must have done something to them when they called in last night for guide data.

Last edited by tarheelblue32 : 08-11-2014 at 05:12 PM.
tarheelblue32 is online now   Reply With Quote
Old 08-11-2014, 06:02 PM   #6
CrispyCritter
Purple Ribbon Wearer
 
Join Date: Feb 2001
Location: North Potomac, MD
Posts: 3,637
Quote:
Originally Posted by tarheelblue32 View Post
Okay, nevermind. I just re-ran guided setup on the Mini and that fixed the problem.

It seems very strange to have to re-run guided setup on 2 Minis at the same time. TiVo must have done something to them when they called in last night for guide data.
Instead of re-running the complete guided setup again, you could have just reset the DVR host on each Mini. There's a bug going around where the Minis are losing track of who their host is. So if it happens again, there's a simpler solution!
__________________
CrispyCritter
TiVo Roamio:Felix TiVo Premiere:Bob TiVo XL4:Fred TiVo HDXL:Sharon TiVoHD:Susan
CrispyCritter is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2014, 07:52 PM   #7
tarheelblue32
Registered User
 
tarheelblue32's Avatar
 
Join Date: Jan 2014
Location: Raleigh, NC
Posts: 1,553
Quote:
Originally Posted by CrispyCritter View Post
Instead of re-running the complete guided setup again, you could have just reset the DVR host on each Mini. There's a bug going around where the Minis are losing track of who their host is. So if it happens again, there's a simpler solution!
And how exactly do you do that?
tarheelblue32 is online now   Reply With Quote
Old 08-11-2014, 08:01 PM   #8
NJguy
Registered User
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 86
Quote:
Originally Posted by tarheelblue32 View Post
And how exactly do you do that?
I'd like to know that too.
__________________
Roamio Plus Lifetime
2 Mini's over Ethernet
Cablevision NDS Card
NJguy is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2014, 08:49 PM   #9
CrispyCritter
Purple Ribbon Wearer
 
Join Date: Feb 2001
Location: North Potomac, MD
Posts: 3,637
Quote:
Originally Posted by tarheelblue32 View Post
And how exactly do you do that?
On Mini:
settings&messages/settings/remote&devices/DVR connection
__________________
CrispyCritter
TiVo Roamio:Felix TiVo Premiere:Bob TiVo XL4:Fred TiVo HDXL:Sharon TiVoHD:Susan
CrispyCritter is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2014, 09:45 PM   #10
aristoBrat
Registered User
 
Join Date: Dec 2002
Location: Va Beach, VA
Posts: 989
Similar problem (and solution, manually reselect the host DVR) in this thread too:
http://www.tivocommunity.com/tivo-vb...d.php?t=519342
__________________
Roamio Pro + Mini (x3)
Premiere XL4 + Mini (x2) + Premiere
Premiere (x2) + Series 3 OLED (x2)
Series 3 OLED (x2)
DirecTiVo (x3)
Series 1
aristoBrat is offline   Reply With Quote
Reply
Forum Jump




Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Advertisements

TiVo Community
Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skins by: Relivo Media

(C) 2013 Magenium Solutions - All Rights Reserved. No information may be posted elsewhere without written permission.
TiVoŽ is a registered trademark of TiVo Inc. This site is not owned or operated by TiVo Inc.
All times are GMT -5. The time now is 01:13 AM.
OUR NETWORK: MyOpenRouter | TechLore | SansaCommunity | RoboCommunity | MediaSmart Home | Explore3DTV | Dijit Community | DVR Playground |