TiVo Community
TiVo Community
TiVo Community
Go Back   TiVo Community > Main TiVo Forums > TiVo Mini
TiVo Community
Reply
Forum Jump
 
Thread Tools Rate Thread
Old 07-09-2014, 06:55 AM   #1
miketx
Registered User
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 88
Flaky Mini....all others ok

I have a Roamio Plus and 3 Minis. The one Mini in my Kitchen keeps acting up.
This morning it said it lost the main DVR, but when I tested the network connection via the menus, everything was ok and the Mini started working.....but with no audio. I've had the no audio problem with this mini before...and a restart is the only thing that fixes it.

My Roamio and other two minis work flawlessly....never a problem. I'm thinking I need to ask Tivo for a replacement. Thoughts?
miketx is offline   Reply With Quote
Old 07-09-2014, 07:40 AM   #2
BigJimOutlaw
Registered User
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 1,598
Assuming the Mini is connected by HDMI, the audio drop is most likely a "handshake" issue between the Mini and TV.

The quickest fix would be to switch to the component cable kit or use an hdmi switch.

Long term, you could email margret-at-tivo-dot-com and give her your TV's make and model and let her know you have an HDMI handshake bug with the Mini. Hopefully she'll forward that along to development.

As for the network connection, was this a one-off, or a regular event?

Last edited by BigJimOutlaw : 07-09-2014 at 07:50 AM.
BigJimOutlaw is online now   Reply With Quote
Old 07-09-2014, 08:08 AM   #3
CrispyCritter
Purple Ribbon Wearer
 
Join Date: Feb 2001
Location: North Potomac, MD
Posts: 3,637
I think the first step is to swap locations of the non-working Mini with one of your working Minis (swap just the Mini, keep all the cables at the current location). If it remains non-working, then call TiVo. If it starts working then investigate component, HDMI, network connections.
__________________
CrispyCritter
TiVo Roamio:Felix TiVo Premiere:Bob TiVo XL4:Fred TiVo HDXL:Sharon TiVoHD:Susan
CrispyCritter is offline   Reply With Quote
Old 07-09-2014, 01:28 PM   #4
tarheelblue32
Registered User
 
tarheelblue32's Avatar
 
Join Date: Jan 2014
Location: Raleigh, NC
Posts: 1,344
Quote:
Originally Posted by CrispyCritter View Post
I think the first step is to swap locations of the non-working Mini with one of your working Minis (swap just the Mini, keep all the cables at the current location). If it remains non-working, then call TiVo. If it starts working then investigate component, HDMI, network connections.
I was going to suggest this as well. It's the best way to determine if the problem is a defective Mini, or just a bad cable somewhere or a handshake issue. If it turns out to be an HDMI handshake issue, which could be indicated by the audio problems you were speaking of, then the breakout component cables would be the solution.
tarheelblue32 is offline   Reply With Quote
Reply
Forum Jump




Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Advertisements

TiVo Community
Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skins by: Relivo Media

(C) 2013 Magenium Solutions - All Rights Reserved. No information may be posted elsewhere without written permission.
TiVoŽ is a registered trademark of TiVo Inc. This site is not owned or operated by TiVo Inc.
All times are GMT -5. The time now is 12:27 PM.
OUR NETWORK: MyOpenRouter | TechLore | SansaCommunity | RoboCommunity | MediaSmart Home | Explore3DTV | Dijit Community | DVR Playground |