TiVo Community
TiVo Community
TiVo Community
Go Back   TiVo Community > Main TiVo Forums > TiVo Roamio DVRs
TiVo Community
Reply
Forum Jump
 
Thread Tools Rate Thread
Old 04-17-2014, 06:57 PM   #1
barrett14
Registered User
 
Join Date: Aug 2013
Posts: 49
Xbox One passthrough issue with Roamio

Is anyone having problem using the Xbox one passthrough feature with the Roamio?

Whenever I turn everything on, I get a "we've lost your TV signal" screen, but I can hear the sound. Sometimes this goes away after 10-30 seconds, and other times I have to reset the Roamio... it is very annoying!
barrett14 is offline   Reply With Quote
Old 04-17-2014, 07:00 PM   #2
barrett14
Registered User
 
Join Date: Aug 2013
Posts: 49
It could be my receiver too I guess?
barrett14 is offline   Reply With Quote
Old 04-17-2014, 07:12 PM   #3
aaronwt
HD Addict
 
aaronwt's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Northern VA(Woodbridge)
Posts: 14,022
There is supposed to be an issue with the current TioVo software and the XBOne. Although I don't know if your problem is the issue. My Roamio Basic and TiVo Mini have been fine when viewing the TiVo content through my XBOnes.
__________________
Roamio Pro
TiVo Mini x4
Roamio Basic OTA
39TB unRAID1--53TB unRAID2--36TB unRAID3
XBL/PSN: WormholeXtreme
aaronwt is offline   Reply With Quote
Old 04-17-2014, 07:26 PM   #4
tatergator1
Registered User
 
Join Date: Mar 2008
Location: Columbus, Ohio
Posts: 872
A recent tweet by TiVoMargret indicated there was a recent patch to the Xbox One's firmware that addresses this issue.
tatergator1 is offline   Reply With Quote
Old 04-17-2014, 08:52 PM   #5
JosephB
Registered User
 
Join Date: Nov 2010
Location: Birmingham, AL
Posts: 599
Quote:
Originally Posted by tatergator1 View Post
A recent tweet by TiVoMargret indicated there was a recent patch to the Xbox One's firmware that addresses this issue.
That addresses it or created it? I never had any issues with my Roamio and Xbox One until the current combination of Roamio and Xbox updates.
__________________
Current: TiVo HD w/lifetime, 2 x 2 Tuner Premieres

Former: S1, S2 TiVos, UltimateTV, SD DirecTiVo (x3), SA 8300HD w/Passport Echo, DirecTV HR-24 (x2) , DISH 722k, DirecTV Genie + 2 mini
JosephB is offline   Reply With Quote
Old 04-18-2014, 07:57 AM   #6
tatergator1
Registered User
 
Join Date: Mar 2008
Location: Columbus, Ohio
Posts: 872
Quote:
Originally Posted by JosephB View Post
That addresses it or created it? I never had any issues with my Roamio and Xbox One until the current combination of Roamio and Xbox updates.
I don't have an Xbox, so I don't know for sure. The way I read Margret's tweet, I would say the Xbox patch was to fix the problem.

https://twitter.com/tivodesign/statu...04741842874368
tatergator1 is offline   Reply With Quote
Old 04-18-2014, 09:05 AM   #7
JosephB
Registered User
 
Join Date: Nov 2010
Location: Birmingham, AL
Posts: 599
Well, the patch didn't fix it. I was having this problem last night.

My Roamio "hangs" on a black screen when it transitions from HDUI to the old SD UI. You have to press a button to get it to draw the screen. I don't know if it was the Roamio update or the Xbox update, because they both happened at about the same time, but it didn't start until I had both of those updates.
__________________
Current: TiVo HD w/lifetime, 2 x 2 Tuner Premieres

Former: S1, S2 TiVos, UltimateTV, SD DirecTiVo (x3), SA 8300HD w/Passport Echo, DirecTV HR-24 (x2) , DISH 722k, DirecTV Genie + 2 mini
JosephB is offline   Reply With Quote
Old 05-24-2014, 03:26 PM   #8
LSpera
Registered User
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 6
I'm having the same issue. I have the Tivo plugged into the Xbox One and they Xbox one plugged into an Onkyo receiver. VERY annoying.
LSpera is offline   Reply With Quote
Old 05-26-2014, 10:51 AM   #9
JC Fedorczyk
Registered User
 
Join Date: Oct 2008
Location: Huntersville, NC
Posts: 68
Few things you could try. In the below order.

Check your xbox display settings and change the display input from auto to Hdmi.

Check your tivo and set the display output to only 1080p and pass thru.

Lastly, unplug the power from the xbox, tivo, and whatever you have the xbox plugged into (avr, tv, etc) unplug the hdmi cables. Wait 10 minutes. Plug everything back in and power back on. Could be you're having an hdmi handshake issue.
JC Fedorczyk is offline   Reply With Quote
Old 05-27-2014, 06:23 PM   #10
mpf541
Registered User
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 26
The issue I had was when you went into setting you would get a black screen. It would stay like that unless you pressed an up or down and then it would come back. Was a pain but you would not see it very often if you did not enter settings.
mpf541 is offline   Reply With Quote
Old 05-28-2014, 09:09 AM   #11
Grakthis
Registered User
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 643
This is a known issue. TiVo is aware of it and we've been promised a fix. Presumably in the next update.

It's a TiVo issue.

edit: when I say "this" i mean the black screen in settings. Not the OPs post. Xbox did patch and issue a while ago that corrected some handshaking issues between the TiVo and Xbox where the TiVo would hang or not adjust when a resolution change happened. But now TiVo has a bug for the settings screens and fastforward/rewind preview screens.
Grakthis is offline   Reply With Quote
Reply
Forum Jump




Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Advertisements

TiVo Community
Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skins by: Relivo Media

(C) 2013 Magenium Solutions - All Rights Reserved. No information may be posted elsewhere without written permission.
TiVoŽ is a registered trademark of TiVo Inc. This site is not owned or operated by TiVo Inc.
All times are GMT -5. The time now is 07:43 AM.
OUR NETWORK: MyOpenRouter | TechLore | SansaCommunity | RoboCommunity | MediaSmart Home | Explore3DTV | Dijit Community | DVR Playground |