TiVo Community
TiVo Community
TiVo Community
Go Back   TiVo Community > Main TiVo Forums > TiVo Roamio DVRs
TiVo Community
Reply
Forum Jump
 
Thread Tools Rating: Thread Rating: 54 votes, 5.00 average.
Old 04-03-2014, 03:26 PM   #1
TiVoMargret
VP of Design, TiVo
 
TiVoMargret's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Silicon Valley
Posts: 263
20.4.1 Release Notes

We will begin updating TiVo Roamio, TiVo Premiere, and TiVo Mini boxes with 20.4.1 "Spring Update" later today.

Here are some of the changes:
- addressed issues where customers were seeing V112 errors when trying to stream between boxes
- improved interaction with HDMI, and fixed cases where TiVo Mini was rebooting due to HDMI issues
- improvements to Netflix stability
- improvements to Roamio WiFi connectivity
- fixed a network flakiness issue for wired Ethernet Roamio boxes that had previously been connected to WiFi
- turned off the troublesome "overlapping recordings" behavior
- reduced the cases where a black screen appeared after watching a video
- YouTube and Opera Store Apps should now work with all video resolutions (not just 720p and greater)
- created a new V311 error message when an app requires 720p support, and the box has that resolution disabled
- support for playing cable video on demand on a DVR and a Mini simultaneously (or 2 Minis simultaneously) *if* the cable company's configuration supports it
- improved handling and messaging of C133 errors, and added a reference to our new site for updates related to outages: http://status.tivo.com
- VOD and apps can now be launched in C133 mode
- new "Default Recording Options" screen inside Settings > Recording to set your preferred "Keep at most", New/Reruns settings, and padding for new Season Passes and WishLists.

The update should be available some time after 4:30pm PT for those that signed up at http://tivo.com/priority yesterday. We will continue to update any new priority sign-ups every few days. If you decide not to sign up for the priority list, your box will automatically update some time within the next 30 days.

--Margret

P.S. We have some cool stuff lined up for the "Summer Update". It is a great time to join our Beta program if you want to be part of the (secret) inner circle: https://fieldtrials.tivo.com/signup/default.html
__________________
Margret Schmidt
Vice President, Design & Engineering
Chief Design Officer
TiVo Inc. *
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
TiVoMargret is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2014, 03:52 PM   #2
geekmedic
TiVo Fanatic
 
geekmedic's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: Atlanta, GA USA
Posts: 444
No Mini UI update?
__________________
Learn from yesterday, live for today, hope for tomorrow.
geekmedic is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2014, 03:54 PM   #3
skid71
Registered User
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 112
Quote:
Originally Posted by geekmedic View Post
No Mini UI update?
/\/\/\ This. Bummer.

Yay for overlapping recordings being fixed.
__________________
Roamio Pro
TiVo Mini x2
Slide Pro
skid71 is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2014, 03:55 PM   #4
tarheelblue32
Registered User
 
tarheelblue32's Avatar
 
Join Date: Jan 2014
Location: Raleigh, NC
Posts: 1,683
Quote:
Originally Posted by geekmedic View Post
No Mini UI update?
https://www.youtube.com/watch?v=qLdBrx-ijwQ


I'm just glad they are finally fixing the HDMI handshake/Mini reboot issue. It is very annoying. It was happening so often with one of my Minis (almost daily) that I finally broke down and ordered the component breakout cables just to avoid HDMI altogether.

Last edited by tarheelblue32 : 04-03-2014 at 04:04 PM.
tarheelblue32 is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2014, 03:57 PM   #5
andyf
Registered User
 
Join Date: Feb 2000
Location: Houston, TX, USA
Posts: 1,108
Quote:
Originally Posted by TiVoMargret View Post
The update should be available some time after 4:30pm PT for those that signed up at http://tivo.com/priority yesterday.
I'm sure you meant before and including yesterday.
__________________
Andy
andyf is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2014, 04:02 PM   #6
kbmb
Registered User
 
Join Date: Jun 2004
Location: NH
Posts: 874
Quote:
Originally Posted by TiVoMargret View Post
- turned off the troublesome "overlapping recordings" behavior
Great that it's turned off so I can start padding again.
Bad that you weren't able to fix it to work. Would have been a cool technology.

-Kevin
kbmb is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2014, 04:04 PM   #7
monkeydust
Registered User
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 484
Quote:
Originally Posted by geekmedic View Post
No Mini UI update?
Or Amazon Prime.

Like we're on the Island of Misfit Toys and Santa passes us over yet another year....
__________________
Active: Series 5 Plus, Series 4 Elite, Mini
Retired: S1, S2, & S3
monkeydust is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2014, 04:09 PM   #8
sbiller
Registered User
 
sbiller's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Tampa, FL
Posts: 1,875
Quote:
Originally Posted by TiVoMargret View Post
- improved handling and messaging of C133 errors, and added a reference to our new site for updates related to outages: http://status.tivo.com

sbiller is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2014, 04:10 PM   #9
mpack
Registered User
 
Join Date: Dec 2013
Posts: 6
Thanks Margret.

I hope the "cool stuff" includes an UltraViolet enabled application like VuDu. The Roamio feels like old technology without one.
mpack is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2014, 04:11 PM   #10
tarheelblue32
Registered User
 
tarheelblue32's Avatar
 
Join Date: Jan 2014
Location: Raleigh, NC
Posts: 1,683
Quote:
Originally Posted by monkeydust View Post
Or Amazon Prime.

Like we're on the Island of Misfit Toys and Santa passes us over yet another year....
Amazon Prime would be nice to have, but it's much more important to fix known glitches than to add on new functionality. They've clearly focused on working out all the major bugs in this update, and that was the right thing for them to do.
tarheelblue32 is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2014, 04:13 PM   #11
sbiller
Registered User
 
sbiller's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Tampa, FL
Posts: 1,875
Quote:
Originally Posted by tarheelblue32 View Post
Amazon Prime would be nice to have, but it's much more important to fix known glitches than to add on nuw functionality. They've clearly focused on working out all the bugs in this update, and that's the right thing to do.
It doesn't take a software update for a new app.
sbiller is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2014, 04:53 PM   #12
Bigg
Registered User
 
Join Date: Oct 2003
Location: Hartford- New Haven CT
Posts: 3,977
Quote:
Originally Posted by monkeydust View Post
Or Amazon Prime.

Like we're on the Island of Misfit Toys and Santa passes us over yet another year....
1. Roku
2. FireTV

Finally have default recording options. FINALLY.
__________________
My Place: Premiere XL4 Lifetime 3/26/13 XFinity
3 TiVo Mini's on MoCA
Formerly Win MCE 3TB Ceton4 XFinity
Parents: XFinity Motorola AnyRoom DVR
80 HR Series 2 Lifetime 4/11/04 DEAD as of 11/2010
Bigg is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2014, 04:54 PM   #13
CloudAtlas
Registered User
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 124
Quote:
Originally Posted by mpack View Post
Thanks Margret.

I hope the "cool stuff" includes an UltraViolet enabled application like VuDu. The Roamio feels like old technology without one.
Right, because nothing says state-of-the-art like UltraViolet.
CloudAtlas is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2014, 05:08 PM   #14
Philmatic
Registered User
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 475
C133 error mitigation is welcome, as well as disabling the overlapping recording/shared buffer thing are good fixes, thank you Margret.

Nobody is discussing the "Default Recording Options"? This is great, it is rare to see TiVo make an addition to the core DVR experience, nice.
Philmatic is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2014, 05:19 PM   #15
shrike4242
Registered User
 
Join Date: Nov 2006
Location: Saint Louis, MO
Posts: 276
Quote:
Originally Posted by Philmatic View Post
C133 error mitigation is welcome, as well as disabling the overlapping recording/shared buffer thing are good fixes, thank you Margret.

Nobody is discussing the "Default Recording Options"? This is great, it is rare to see TiVo make an addition to the core DVR experience, nice.
Just noticed that in the notes. That's a huge help, so we won't have to set it on all SPs individually if we primarily set up a SP in a specific way.

It'll be nice to see that when it's installed.
__________________
Current:
Roamio Pro (x3), Premiere XL4, Mini

Former:
Sony S1, Toshiba RS-TX20 w/DVD burner, Tivo S2, S2 DT, S3, TivoHD, Premiere XL (one dead, one gifted, one w/Lifetime)
shrike4242 is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2014, 05:27 PM   #16
keithg1964
Registered User
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 12
- turned off the troublesome "overlapping recordings" behavior

Did you turn off the feature or did you fix the problem with the feature?
keithg1964 is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2014, 05:35 PM   #17
sbiller
Registered User
 
sbiller's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Tampa, FL
Posts: 1,875
Quote:
Originally Posted by keithg1964 View Post
- turned off the troublesome "overlapping recordings" behavior

Did you turn off the feature or did you fix the problem with the feature?
I suppose we will find out soon enough...

http://support.tivo.com/app/answers/detail/a_id/345
sbiller is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2014, 05:52 PM   #18
truman861
Registered User
 
Join Date: Jul 2012
Location: Tampa FL
Posts: 88
I am signed up at Tivo trials site and never got anything by email or anything else to beta test anything, never have. I would love to take part in something - PLEASE ? - Anything ?

Roamio Plus (Master)
3 Tivo Mini's (living room and kids rooms)
3 x Premiers (retired)
Tivo series 3 HD (retired)
Tivo series 2 with PLS (retired)
MoCA
CC: Cisco PK802
TA: Cisco STA1520
T.W. Brighthouse Tampabay - Moving to Verizon Fios
truman861 is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2014, 06:42 PM   #19
BlackBetty
I <3 TiVo!
 
BlackBetty's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 2,419
Quote:
Originally Posted by TiVoMargret View Post
P.S. We have some cool stuff lined up for the "Summer Update". It is a great time to join our Beta program if you want to be part of the (secret) inner circle: https://fieldtrials.tivo.com/signup/default.html
You may want to synch up with Melissa at TiVo because this is the response I got back from her today.

Quote:
Thanks for your interest in beta testing. However, our beta programs are currently full. We will contact you if a future opportunity arises, but please note that there are no guarantees since we have a large database of candidates.

BlackBetty is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2014, 06:46 PM   #20
ggieseke
Registered User
 
Join Date: May 2008
Posts: 3,062
Quote:
Originally Posted by keithg1964 View Post
- turned off the troublesome "overlapping recordings" behavior

Did you turn off the feature or did you fix the problem with the feature?
That's my question too. I'd much rather have a minor glitch in the video than use 2 tuners for overlapping recordings on the same channel.
ggieseke is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2014, 07:12 PM   #21
kbmb
Registered User
 
Join Date: Jun 2004
Location: NH
Posts: 874
Quote:
Originally Posted by ggieseke View Post
That's my question too. I'd much rather have a minor glitch in the video than use 2 tuners for overlapping recordings on the same channel.
The problem wasn't limited to just the glitch. Because of what they were doing, the Tivo could sometimes not record one of the programs because "No longer in guide". Also, sometimes recordings would combine entire programs or multiple programs.

The way I read Margret's notes.....sounds like they just turned it back off again. Remember, I think it's active as a mistake, as it was turned off in a previous update, and then turned back on in the Nov update.

-Kevin
kbmb is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2014, 07:31 PM   #22
cherry ghost
Registered User
 
cherry ghost's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Chicago
Posts: 4,236
What about the bug that creates a manual recording when you add padding to a single episode of a show you have a Season Pass for and the padding doesn't get applied?
cherry ghost is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2014, 07:38 PM   #23
kbmb
Registered User
 
Join Date: Jun 2004
Location: NH
Posts: 874
Quote:
Originally Posted by keithg1964 View Post
- turned off the troublesome "overlapping recordings" behavior

Did you turn off the feature or did you fix the problem with the feature?
Looks like it was pulled:
https://twitter.com/seanie627/status/451849045741690880

-Kevin
kbmb is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2014, 07:45 PM   #24
supasta
Registered User
 
supasta's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Colorado
Posts: 2,938
My Mini cannot get passed Error S03. I've forced the connection several times and rebooted. Same error.
__________________
TiVo Roamio Pro Lifetime ∙ TiVo Mini Lifetime

XBOX LIVE: fiftyfootfang
supasta is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2014, 08:20 PM   #25
DTxAg
Registered User
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 20
Quote:
Originally Posted by TiVoMargret View Post
P.S. We have some cool stuff lined up for the "Summer Update".
I'd settle for decent parental controls reinstated. Recently sent an email to Tivo that we would buy a Roamio and 4 Minis, but we're sticking with our S3s until they offer something better than the currently-pathetic parental controls.
DTxAg is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2014, 08:27 PM   #26
windracer
joined the 10k club
 
windracer's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: St. Pete, FL
Posts: 11,270
Quote:
Originally Posted by tarheelblue32 View Post
[I'm just glad they are finally fixing the HDMI handshake/Mini reboot issue. It is very annoying. It was happening so often with one of my Minis (almost daily) that I finally broke down and ordered the component breakout cables just to avoid HDMI altogether.
Same here ... I had to get a cheap monoprice HDMI switch to put between the Mini and my Sony TV to keep the Mini from rebooting every time I turned on the TV. Looking foward to this fix for sure!
__________________
840~Roamio Pro (TA, MoCA) + two A92~Minis, 758~Premiere XL4 (TA, MoCA)
S/old: 746~S4, 658~HDXL, 648~OLED S3, 565~TX20, 230~S2, 140~S2

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
|
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
windracer is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2014, 08:46 PM   #27
monkeydust
Registered User
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 484
Quote:
Originally Posted by Bigg View Post
1. Roku
2. FireTV
So we have to find the tv remote and the av remote and switch to another device. That is too much to handle for my simpleton family.
__________________
Active: Series 5 Plus, Series 4 Elite, Mini
Retired: S1, S2, & S3
monkeydust is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2014, 10:04 PM   #28
mattack
Registered User
 
Join Date: Apr 2001
Location: sunnyvale
Posts: 17,633
Quote:
Originally Posted by TiVoMargret View Post
- turned off the troublesome "overlapping recordings" behavior
Darn, does that mean it does NOT use the same tuner? Will the ACTUAL bug be fixed in the future and the shared tuner be enabled again? While I do have a Roamio, once in a rare while there is a time I want to record a LOT of shows, and I need padding on a HUGE amount of SPs.. So I'd prefer the feature be *fixed* rather than the entire feature be turned off.

Quote:
Originally Posted by TiVoMargret View Post
- new "Default Recording Options" screen inside Settings > Recording to set your preferred "Keep at most", New/Reruns settings, and padding for new Season Passes and WishLists.
AWESOME. The Tivo should have had this from day 1!!!
mattack is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2014, 10:37 PM   #29
mrizzo80
Registered User
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 343
I've noticed a small set of glitches with this build when transitioning from HD to SD screens. Drilling into the top-level Settings menu screen results in some weird video output ("stacks" of vertical white dots). Not a big deal. Also, perhaps related and more important, the dreaded loud burst-of-static audio also gets triggered here... which definitely needs to be fixed IMO.

The video glitch happens every time; the audio glitch is a bit more random... though I've already heard it twice since upgrading this evening.
mrizzo80 is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2014, 11:05 PM   #30
Sixto
Registered User
 
Sixto's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 185
TC CLUB MEMBER
Noticed that they changed a few of the settings menus to HD. The screens in the Recording options area.
__________________
FiOS with Ultimate HD, 75/75 Internet & Voice
Roamio Pro's (2), Roamio Plus (1), Mini's (4)


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Sixto is offline   Reply With Quote
Reply
Forum Jump




Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Advertisements

TiVo Community
Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skins by: Relivo Media

(C) 2013 Magenium Solutions - All Rights Reserved. No information may be posted elsewhere without written permission.
TiVoŽ is a registered trademark of TiVo Inc. This site is not owned or operated by TiVo Inc.
All times are GMT -5. The time now is 04:42 AM.
OUR NETWORK: MyOpenRouter | TechLore | SansaCommunity | RoboCommunity | MediaSmart Home | Explore3DTV | Dijit Community | DVR Playground |