TiVo Community
TiVo Community
TiVo Community
Go Back   TiVo Community > Main TiVo Forums > TiVo Roamio DVRs
TiVo Community
Reply
Forum Jump
 
Thread Tools Rate Thread
Old 03-04-2014, 07:27 AM   #1
Pennsylvan6500
Registered User
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 11
Is there a shortcut to other Tivo boxes?

I have a lot of shows on my each of my Tivos which means you have to scroll down to the bottom to find the other Tivo boxes to watch something on another unit. Is there a shortcut to get to the other boxes directly or to the bottom of the list where they are located?
Pennsylvan6500 is online now   Reply With Quote
Old 03-04-2014, 07:31 AM   #2
tatergator1
Registered User
 
Join Date: Mar 2008
Location: Columbus, Ohio
Posts: 885
Quote:
Originally Posted by Pennsylvan6500 View Post
I have a lot of shows on my each of my Tivos which means you have to scroll down to the bottom to find the other Tivo boxes to watch something on another unit. Is there a shortcut to get to the other boxes directly or to the bottom of the list where they are located?
Use the "Skip" button to jump to the bottom (or top) of a list.
tatergator1 is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2014, 08:15 AM   #3
monkeydust
Registered User
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 473
Quote:
Originally Posted by tatergator1 View Post
Use the "Skip" button to jump to the bottom (or top) of a list.
I didn't know that!
__________________
Active: Series 5 Plus, Series 4 Elite, Mini
Retired: S1, S2, & S3
monkeydust is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2014, 08:27 AM   #4
Pennsylvan6500
Registered User
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 11
Me either. That will save so much time.... Can't wait to get home and try it out.

Thx
Pennsylvan6500 is online now   Reply With Quote
Old 03-04-2014, 09:30 AM   #5
Loach
Registered User
 
Join Date: Jan 2013
Location: Omaha, NE
Posts: 373
Quote:
Originally Posted by tatergator1 View Post
Use the "Skip" button to jump to the bottom (or top) of a list.
I've been wondering this myself now that I have 2 DVRs. Thanks tater!
__________________
Roamio Pro (MoCA)
Premiere 4 (MoCA) w/2TB WD20EURS upgrade
2 Minis (MoCA/Ethernet)
Loach is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2014, 09:34 AM   #6
tatergator1
Registered User
 
Join Date: Mar 2008
Location: Columbus, Ohio
Posts: 885
A related shortcut would be using Chan Up/Chan Down to scroll through lists a "page" at a time. I'm sure there are a lot of "tricks" that many long-time users take for granted that newer users don't know about. Glad I could help.
tatergator1 is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2014, 12:49 PM   #7
jrtroo
User
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 2,525
It never ceases to amaze me that so many do not know of this trick that is right in the manual. I use it literally all the time, as it works on every screen listing I can think of, and on all tivo models.

The other one folks never seem to figure out is how to hide the picture in a picture (slow).
__________________
TiVo Owner
jrtroo is offline   Reply With Quote
Old 03-05-2014, 09:28 AM   #8
Pennsylvan6500
Registered User
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 11
Works great. So useful. And the slow button will help me with turning on the TV. Normally, I just hit pause and tivo tivo to get to the now playing.... This will solve the pause problem.
Pennsylvan6500 is online now   Reply With Quote
Old 03-05-2014, 10:19 AM   #9
sangs
Registered User
 
Join Date: Jan 2003
Location: New Jersey
Posts: 259
Quote:
Originally Posted by jrtroo View Post
The other one folks never seem to figure out is how to hide the picture in a picture (slow).
Just wondering, why would one want to hide the picture in a picture exactly? (One of the things I dislike very much about the Mini is that there is no picture in a picture, so I'm not sure why you'd want it hidden.)
sangs is offline   Reply With Quote
Old 03-05-2014, 10:31 AM   #10
tatergator1
Registered User
 
Join Date: Mar 2008
Location: Columbus, Ohio
Posts: 885
Quote:
Originally Posted by sangs View Post
Just wondering, why would one want to hide the picture in a picture exactly? (One of the things I dislike very much about the Mini is that there is no picture in a picture, so I'm not sure why you'd want it hidden.)
The potential for seeing spoilers, particularly true with sporting events where you could see the score on screen before you can get to the recording in your My Shows list and start it from the beginning.
tatergator1 is offline   Reply With Quote
Old 03-05-2014, 10:54 AM   #11
jrtroo
User
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 2,525
Quote:
Originally Posted by sangs View Post
Just wondering, why would one want to hide the picture in a picture exactly? (One of the things I dislike very much about the Mini is that there is no picture in a picture, so I'm not sure why you'd want it hidden.)
Spoilers, as already mentioned, distraction if working through the menus, inappropriate content, personal preference, to name a few. I turn it on/off all of the time.
__________________
TiVo Owner
jrtroo is offline   Reply With Quote
Old 03-05-2014, 03:18 PM   #12
sangs
Registered User
 
Join Date: Jan 2003
Location: New Jersey
Posts: 259
Gotcha.
sangs is offline   Reply With Quote
Reply
Forum Jump




Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Advertisements

TiVo Community
Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skins by: Relivo Media

(C) 2013 Magenium Solutions - All Rights Reserved. No information may be posted elsewhere without written permission.
TiVoŽ is a registered trademark of TiVo Inc. This site is not owned or operated by TiVo Inc.
All times are GMT -5. The time now is 10:54 PM.
OUR NETWORK: MyOpenRouter | TechLore | SansaCommunity | RoboCommunity | MediaSmart Home | Explore3DTV | Dijit Community | DVR Playground |