TiVo Community
TiVo Community
TiVo Community
Go Back   TiVo Community > Main TiVo Forums > TiVo Roamio DVRs
TiVo Community
Reply
Forum Jump
 
Thread Tools Rate Thread
Old 01-23-2014, 03:42 PM   #1
marklyn
Registered User
 
Join Date: Jan 2002
Location: Austin
Posts: 421
recording history anolomy/question...

Last night I had an issue with my Roamio plus and had to reload the channel list again, which takes several minutes.
During that time (say 6:55pm - 7:05pm) I was on the screen where it's downloading channel info. After I got out of that screen, I noticed my red light wasn't on (recording) and it was a few minutes after 7, so the recording should have started. This is a season pass and the show was a new show, so there is no doubt it should have recorded.
What puzzled me was why didn't the recording start anyway, and/or why is there no entry in the history about the show not being able to record (for whatever reason)?

Does it sound reasonable that there may be certain screens that you could be in that somehow take the Tivo 'offline' in some way that prevents a recording and history update from taking place?
__________________
- - - - - - - -
Roamio Plus (3Tb)
Mini - Guest BD & Master BD
MOCA
CC: Sci Atl PK802
TA: Cisco STA1520
TimeWarner Cable-Austin
marklyn is offline   Reply With Quote
Old 01-23-2014, 06:01 PM   #2
CrispyCritter
Purple Ribbon Wearer
 
Join Date: Feb 2001
Location: North Potomac, MD
Posts: 3,637
Quote:
Originally Posted by marklyn View Post
Last night I had an issue with my Roamio plus and had to reload the channel list again, which takes several minutes.
During that time (say 6:55pm - 7:05pm) I was on the screen where it's downloading channel info. After I got out of that screen, I noticed my red light wasn't on (recording) and it was a few minutes after 7, so the recording should have started. This is a season pass and the show was a new show, so there is no doubt it should have recorded.
What puzzled me was why didn't the recording start anyway, and/or why is there no entry in the history about the show not being able to record (for whatever reason)?

Does it sound reasonable that there may be certain screens that you could be in that somehow take the Tivo 'offline' in some way that prevents a recording and history update from taking place?
Yes, there are screens that warn you that recordings will be stopped. Anything that resets the cable-card will cause problems, and some parts of guided setup may also do so.
__________________
CrispyCritter
TiVo Roamio:Felix TiVo Premiere:Bob TiVo XL4:Fred TiVo HDXL:Sharon TiVoHD:Susan
CrispyCritter is offline   Reply With Quote
Reply
Forum Jump




Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Advertisements

TiVo Community
Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skins by: Relivo Media

(C) 2013 Magenium Solutions - All Rights Reserved. No information may be posted elsewhere without written permission.
TiVoŽ is a registered trademark of TiVo Inc. This site is not owned or operated by TiVo Inc.
All times are GMT -5. The time now is 01:35 AM.
OUR NETWORK: MyOpenRouter | TechLore | SansaCommunity | RoboCommunity | MediaSmart Home | Explore3DTV | Dijit Community | DVR Playground |