TiVo Community
TiVo Community
TiVo Community
Go Back   TiVo Community > Main TiVo Forums > TiVo Stream
TiVo Community
Reply
Forum Jump
 
Thread Tools
Old 12-28-2013, 11:13 AM   #1
spaldingclan
Registered User
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 221
Can't stream with Standalone stream from new Roamio Basic to Ipad

I've had the standalone stream for a few months and used it a bunch to stream and download from my good old premier. for Xmas i got a Roamio and moved the premier to another room (wireless). Now I can't seem to stream from the Roamio to my Ipad ( I can get it to download for offline viewing and I can stream from the premier, though since it's on wifi only, it sucks for that)

I've restarted the Roamio, restarted the Stream and re-ran setup in the ipad app....am I missing something?
spaldingclan is offline   Reply With Quote
Old 12-28-2013, 01:14 PM   #2
sjsaliba
Registered User
 
sjsaliba's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 9
When you run setup in the iPad TiVo app do you see both stream devices?
Which model Roamio do you have?
sjsaliba is offline   Reply With Quote
Old 12-28-2013, 01:18 PM   #3
sjsaliba
Registered User
 
sjsaliba's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 9
Roamio Basic does not have streaming built in, but it should be able to use your standalone stream device.
Have you contacted TiVo support?
sjsaliba is offline   Reply With Quote
Old 12-28-2013, 03:08 PM   #4
spaldingclan
Registered User
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 221
It sees it and starts to stream and then I get an error message
spaldingclan is offline   Reply With Quote
Old 12-28-2013, 03:17 PM   #5
tatergator1
Registered User
 
Join Date: Mar 2008
Location: Columbus, Ohio
Posts: 781
Did you reboot your router as well?
tatergator1 is offline   Reply With Quote
Old 12-28-2013, 10:14 PM   #6
spaldingclan
Registered User
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 221
Yes
spaldingclan is offline   Reply With Quote
Old 12-28-2013, 11:13 PM   #7
moyekj
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Location: Mission Viejo, CA
Posts: 9,070
If you ever enabled wireless on your Roamio even briefly then that is likely the problem - a conflict between wired and wireless networks. TiVo didn't provide an "off" setting for wireless for some stupid reason, so you need to effectively disable it by providing wrong password for wireless SSID. You can check your router for wireless clients to see if Roamio is connecting wirelessly or not.
__________________
Roamio Pro, Elite, Premiere
Cox - Motorola CableCards & TAs
Slingbox 350 via TiVo Mini & TiVo Stream for remote viewing

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
moyekj is offline   Reply With Quote
Reply
Forum Jump




Thread Tools


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Advertisements

TiVo Community
Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skins by: Relivo Media

(C) 2013 Magenium Solutions - All Rights Reserved. No information may be posted elsewhere without written permission.
TiVoŽ is a registered trademark of TiVo Inc. This site is not owned or operated by TiVo Inc.
All times are GMT -5. The time now is 11:26 AM.
OUR NETWORK: MyOpenRouter | TechLore | SansaCommunity | RoboCommunity | MediaSmart Home | Explore3DTV | Dijit Community | DVR Playground |