TiVo Community
TiVo Community
TiVo Community
Go Back   TiVo Community > Main TiVo Forums > TiVo Roamio DVRs
TiVo Community
Reply
Forum Jump
 
Thread Tools Rate Thread
Old 12-12-2013, 03:23 PM   #1
ustavio
Registered User
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 124
Modem Reset By TiVo Application

I noticed in my Network Status information under MoCA Link History the following entries:
11:18:59 Modem reset by TiVo application
11:23::05 MoCA bandwidth too low
11:36:17 MoCA bandwidth too low
11:45:33 MoCA bandwidth too low

I am assuming that the listed times are GMT (which starts this entries 3:18:59 AM here on the Left Coast). I was asleep for all this. However, I noticed a similar entry in Link History before, which disappeared after a reboot.

I have a Fios Actiontek router and a direct Coax MoCA connection on this box. The Actiontek, isn't a "modem" per se, so I'm just curious as to what this means, if anything. I've never seen the PHY rates drop below 230.

I don't have a Mini but the Roamio spits out two IP addresses, one of which I am told is for a Mini. When I drill into the Actiontek settings I find that the MAC (designated a Hardware Ethernet Switch) that is listed in TiVo Network Status as a Peer Node has 5 ports. One is connected at 1000 mbps Full Duplex, ports 2-4 are "disconnected" and port five is connected at 200 mbps Full Duplex.

And now I'm moving out of my knowledge base so I just wondered if anyone had similar Link History entries wit Fios, if they mean anything, and if there is any possibility that having a "live" Mini connection and no Mini effects anything.
ustavio is offline   Reply With Quote
Old 12-12-2013, 03:27 PM   #2
Time_Lord
Registered User
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 152
How is the TiVo connected? MoCA, Coax, or both?

If you have both the ethernet and MoCA enabled on the TiVo you probably created a network loop which in turn caused the router to crash.
Time_Lord is offline   Reply With Quote
Old 12-12-2013, 03:50 PM   #3
jrtroo
User
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 2,594
As I understand it, the two Roamio IPs are for 1) the DVR function and 2) for the Stream function (not mini).
__________________
TiVo Owner
jrtroo is offline   Reply With Quote
Reply
Forum Jump




Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Advertisements

TiVo Community
Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skins by: Relivo Media

(C) 2013 Magenium Solutions - All Rights Reserved. No information may be posted elsewhere without written permission.
TiVoŽ is a registered trademark of TiVo Inc. This site is not owned or operated by TiVo Inc.
All times are GMT -5. The time now is 06:29 AM.
OUR NETWORK: MyOpenRouter | TechLore | SansaCommunity | RoboCommunity | MediaSmart Home | Explore3DTV | Dijit Community | DVR Playground |