TiVo Community
TiVo Community
TiVo Community
Go Back   TiVo Community > Main TiVo Forums > TiVo Roamio DVRs
TiVo Community
Reply
Forum Jump
 
Thread Tools Rate Thread
Old 11-16-2013, 04:49 PM   #1
jrock
Registered User
 
jrock's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Connecticut
Posts: 676
Video Window Bug

Does anyone have the Video Window turned off only to have it come back on randomly for you? I used to have the same problem with my TiVo Premiere where when doing stuff in the menus like searching for TV shows and working with the season passes where all of a sudden the Video Window would turn on. It would even show up in the settingn menu's where it never shows up. I would go into the settings to turn it off and it was already off so I would have to turn it on, go out, go back in and turn it off. It was really annoying.

Well it just happened on my new Roamio. All of a sudden the remote stopped responding and it seemed like it was froze then the video window popped on and the remote started working again. I went into the settings and it was off so had to do the whole on then off thing.

Is this a common bug or are my TiVo's haunted? I tried searching the forums but can't find anything else like it.

-Joe
jrock is offline   Reply With Quote
Old 11-16-2013, 07:08 PM   #2
lgnad
Pantless Mofo
 
lgnad's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Location: Massachusetts
Posts: 632
Irregardless of your setting, the 'slow' button toggles the video window when in the HD menus... You probably are occasionally pressing it by mistake, I know I do occasionally
__________________
-Roamio Pro/Slide Pro
-Premiere Xl4
-Mini
-Stream (Gotta go unplug the sucker one of these days!)
lgnad is offline   Reply With Quote
Old 11-16-2013, 07:18 PM   #3
jrock
Registered User
 
jrock's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Connecticut
Posts: 676
Ahhh that's it. I had no idea!
jrock is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2015, 08:42 AM   #4
RoyK
Registered User
 
Join Date: Oct 2004
Location: SW VA
Posts: 2,563
Been happening to me too. Annoying. Video window off should mean video window off, not video window off unless one hits some button by accident.
RoyK is online now   Reply With Quote
Old 01-09-2015, 09:09 AM   #5
The Merg
1*
 
The Merg's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 63
Video Window Bug

Quote:
Originally Posted by RoyK View Post
Been happening to me too. Annoying. Video window off should mean video window off, not video window off unless one hits some button by accident.

I like the current functionality. Just because you have a setting turned off, doesn't mean that you always want it off. There are times when you might want it turned on for a brief moment and you would then have to go all the way in the settings to get that done which is annoying. The ability to hit one button and turn on and off quickly works just fine.

- Merg

Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Today's problems don't worry me,
I haven't solved yesterday's yet.
The Merg is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2015, 09:31 AM   #6
RoyK
Registered User
 
Join Date: Oct 2004
Location: SW VA
Posts: 2,563
Quote:
Originally Posted by The Merg View Post
I like the current functionality. Just because you have a setting turned off, doesn't mean that you always want it off. There are times when you might want it turned on for a brief moment and you would then have to go all the way in the settings to get that done which is annoying. The ability to hit one button and turn on and off quickly works just fine.

- Merg

Sent from my iPhone using Tapatalk
That makes having the setting at all meaningless doesn't it? It seems that all it does is set the state on reboot. And having the slow button toggle the state? Wow that's intuitive.
RoyK is online now   Reply With Quote
Old 01-09-2015, 10:52 AM   #7
JoeKustra
Cable only
 
Join Date: Dec 2012
Location: Ashland, PA 17921 TCD746500/TCD846500
Posts: 528
Quote:
Originally Posted by RoyK View Post
That makes having the setting at all meaningless doesn't it? It seems that all it does is set the state on reboot. And having the slow button toggle the state? Wow that's intuitive.
Sometimes it is easier to document a bug as a feature rather than fix it.
JoeKustra is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2015, 11:15 AM   #8
RoyK
Registered User
 
Join Date: Oct 2004
Location: SW VA
Posts: 2,563
Quote:
Originally Posted by JoeKustra View Post
Sometimes it is easier to document a bug as a feature rather than fix it.
True. But having the function that brings up the window check the user's preference before proceeding should not only be simple but also good programming practice.
RoyK is online now   Reply With Quote
Old 01-10-2015, 07:45 AM   #9
RoyK
Registered User
 
Join Date: Oct 2004
Location: SW VA
Posts: 2,563
Just went into settings and turned the video window on. The screen went blank except for the video window and the box refused to respond to any remote control button - i.e. the thing locked up tight. Had to do a power on reset to recover. Sigh.....
RoyK is online now   Reply With Quote
Old 01-10-2015, 10:50 AM   #10
jth tv
Registered User
 
Join Date: Nov 2014
Posts: 134
I wish I could turn off the live window when perusing the Guide. Some commercials these days are downright gruesome. Am using pause instead, I have to find a part that's not so bad.
jth tv is offline   Reply With Quote
Reply
Forum Jump







Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Advertisements





TiVo Community
Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2015, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skins by: Relivo Media

(C) 2015 DBNet - All Rights Reserved. No information may be posted elsewhere without written permission.
TiVoŽ is a registered trademark of TiVo Inc. This site is not owned or operated by TiVo Inc.
All times are GMT -5. The time now is 11:10 AM.