TiVo Community
TiVo Community
TiVo Community
Go Back   TiVo Community > Main TiVo Forums > TiVo Roamio DVRs
TiVo Community
Reply
Forum Jump
 
Thread Tools Rating: Thread Rating: 3 votes, 5.00 average.
Old 10-24-2013, 08:31 AM   #1
jamesrob
Registered User
 
Join Date: Feb 2004
Location: California Sonoma wine country
Posts: 4
Question Roamio, Xfinity on Demand, and Caller ID display

Just looked at the Roamio for the first time yesterday, at Best Buy, discovered that Xfinity on Demand support via these TiVo DVRs is now available in my market.

My understanding is that the same "2-way" communication that enables this is what makes Comcast cable boxes capable of posting Caller ID information to the TV screen when calls come in.

Any idea whether the Caller ID on the TV happens with an "Xfinity on Demand" capable Roamio?

I read a few ancient threads in the help forums that talked about placing an external caller ID box between the phone jack and the TV as a way of implementing this, but they also mentioned that doing so blacks out the TV screen while the phone info is being displayed, and that the phone info shows up on any recordings made using that approach.

I didn't bother to ask the "Geek" at Best Buy once he told me that
1. He'd never heard of expander drives
2. Even if they existed, he was certain that they didn't work with Roamios
3. He appeared incredulous when a customer who overheard my question pointed out that the Roamio DOES have an eSATA port for exactly this purpose, AND that the basic drive in the Roamio can easily be swapped for a larger one in order to avoid the foibles of expander drives anyway (the Geek was clueless on each of those points).
__________________
Jim Roberston
jamesrob is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2013, 09:35 AM   #2
markp99
TakoKichi
 
markp99's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: Nashua, NH
Posts: 8,516
Quote:
Originally Posted by jamesrob View Post
Any idea whether the Caller ID on the TV happens with an "Xfinity on Demand" capable Roamio?
No caller ID display in my Roamio/Xfinity
markp99 is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2013, 10:21 AM   #3
MadPB
Registered User
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 8
The 2-way feature in a Comcast cable box works different than the communications between a Tivo and Comcast. Their boxes are able to communicate back using the cable line itself. Tivo's use the internet connection.

Even for On Demand, the Tivo uses the internet connection to browse the titles and control the playback. The video itself comes over a channel (it's -not- streamed over the network connection).

It would be cool if the Caller-ID display was a feature the Tivo could do. I guess technically Tivo could add that on it's own with a little help from Comcast. I don't know if Comcast still offers it, but there used to be a little Windows compatible program that would sit in your system tray and pop up the name/number when a call came in. It did that by just querying some service on Comcast's end.

I seem to remember it worked fairly well, and even had a little log of the last few calls, etc. There wasn't much lag between when the phone rang and when the display popped up with the number... less than a second.

If there's a Windows program that can do it, I'm sure a Tivo plugin could do it too.
MadPB is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2013, 11:13 AM   #4
rhettf
R3T1CAL
 
rhettf's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: Oakland, CA
Posts: 175
Quote:
Originally Posted by MadPB View Post
The 2-way feature in a Comcast cable box works different than the communications between a Tivo and Comcast. Their boxes are able to communicate back using the cable line itself. Tivo's use the internet connection.

Even for On Demand, the Tivo uses the internet connection to browse the titles and control the playback. The video itself comes over a channel (it's -not- streamed over the network connection).
Actually in the Bay Area even the boxes comcast give you need internet to start an onDemand program.

My girlfriend lives out in a rural area and her internet constantly cuts out for minutes at a time. If you have a onDemand program already started it will continue playing but if you're in the menus trying to start a onDemand program it doesn't work.

I wonder if comcast has completely switched how onDemand works so they don't have to maintain two separate protocol systems.
__________________
Tivo Roamio Pro + 1TB Expansion + Slingbox.
TiVo iPad & iPhone App.
Tivo Mini
rhettf is offline   Reply With Quote
Reply
Forum Jump




Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Advertisements

TiVo Community
Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skins by: Relivo Media

(C) 2013 Magenium Solutions - All Rights Reserved. No information may be posted elsewhere without written permission.
TiVoŽ is a registered trademark of TiVo Inc. This site is not owned or operated by TiVo Inc.
All times are GMT -5. The time now is 02:38 PM.
OUR NETWORK: MyOpenRouter | TechLore | SansaCommunity | RoboCommunity | MediaSmart Home | Explore3DTV | Dijit Community | DVR Playground |