TiVo Community
TiVo Community
TiVo Community
Go Back   TiVo Community > Main TiVo Forums > TiVo Roamio DVRs
TiVo Community
Reply
Forum Jump
 
Thread Tools Rating: Thread Rating: 4 votes, 5.00 average.
Old 10-23-2013, 08:03 AM   #31
puffdaddy
Registered User
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 294
Quote:
Originally Posted by moyekj View Post
This is on my Roamio Pro that has the 20.3.7 software. My guess is the standalone units haven't got a software upgrade yet if that's what you are looking at.
Does your [embedded] stream [inside your Roamio Pro] report software version 20.3.7.1a (from its webpage)?
puffdaddy is offline   Reply With Quote
Old 10-23-2013, 09:04 AM   #32
moyekj
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Location: Mission Viejo, CA
Posts: 9,199
Quote:
Originally Posted by puffdaddy View Post
Does your [embedded] stream [inside your Roamio Pro] report software version 20.3.7.1a (from its webpage)?
Software Version: 19.1.3b-USB-6
Build Date: Oct 1 2013-11:17:53
__________________
Roamio Pro, Elite, Premiere
Cox - Motorola CableCards & TAs
Slingbox 350 via TiVo Mini & TiVo Stream for remote viewing

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
moyekj is offline   Reply With Quote
Old 10-23-2013, 11:03 AM   #33
puffdaddy
Registered User
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 294
Thanks. that's a newer version than has been rolled out to the standalone streams, so likely the "embedded stream" update was part and parcel of the 2013 Fall Update (which thus far, has only been sent to Series 5 devices [Roamio's and Minis]).

We should expect standalone streams to receive this when the series 4 units get the Fall Update.
puffdaddy is offline   Reply With Quote
Old 10-23-2013, 12:48 PM   #34
bradleys
It'll be fine....
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 2,034
As long as it doesn't turn into months and months delay like Android - then a staged release shouldn't be that big of a deal.

Until a day ago, we weren't even sure the Premiere line would have OOH streaming functionality.
__________________
TiVo S2 (Retired)
TiVo Series 3 (Sold)
TiVo HD (Sold)
TiVo Premier (2 TB Upgrade)
TiVo Roamio Plus
TiVo Mini
iPad TiVo app
TiVo Stream (Sold)
Personal Video Share powered by PyTiVo
bradleys is online now   Reply With Quote
Old 10-23-2013, 01:03 PM   #35
aaronwt
HD Addict
 
aaronwt's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Northern VA(Woodbridge)
Posts: 14,127
Quote:
Originally Posted by Dan203 View Post
Apparently Margret posted on twitter that the standalone Stream wont get OOH streaming for a few more weeks. Probably making this a Roamio only feature for a few weeks to boost sales and reviews.
It could only boost sales for Apple users since us Android users are still SOL.
__________________
Roamio Pro
TiVo Mini x4
Roamio Basic OTA
39TB unRAID1--53TB unRAID2--36TB unRAID3
XBL/PSN: WormholeXtreme
aaronwt is offline   Reply With Quote
Old 10-23-2013, 09:44 PM   #36
Surrealone
TiVoOnThEmInD
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 307
Question????
Will I need to do anything on my end for this to start working? I have Jury duty tomorrow and would like to watch my Roamio at the court house.
Surrealone is offline   Reply With Quote
Old 10-23-2013, 09:54 PM   #37
bradleys
It'll be fine....
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 2,034
Quote:
Originally Posted by Surrealone View Post
Question????
Will I need to do anything on my end for this to start working? I have Jury duty tomorrow and would like to watch my Roamio at the court house.
It is possible that you may need to update the IOS app - could also be that TiVo just needs to flip a switch, but I wouldn't think it would require any setup.

Btw - It will only work on wifi, so I hope the court house has wifi!
__________________
TiVo S2 (Retired)
TiVo Series 3 (Sold)
TiVo HD (Sold)
TiVo Premier (2 TB Upgrade)
TiVo Roamio Plus
TiVo Mini
iPad TiVo app
TiVo Stream (Sold)
Personal Video Share powered by PyTiVo

Last edited by bradleys : 10-23-2013 at 11:20 PM.
bradleys is online now   Reply With Quote
Old 10-23-2013, 11:35 PM   #38
moyekj
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Location: Mission Viejo, CA
Posts: 9,199
Quote:
Originally Posted by Surrealone View Post
Question????
Will I need to do anything on my end for this to start working? I have Jury duty tomorrow and would like to watch my Roamio at the court house.
You will have to setup port forwarding in your router by the looks of it.
__________________
Roamio Pro, Elite, Premiere
Cox - Motorola CableCards & TAs
Slingbox 350 via TiVo Mini & TiVo Stream for remote viewing

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
moyekj is offline   Reply With Quote
Old 10-23-2013, 11:44 PM   #39
bradleys
It'll be fine....
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 2,034
Quote:
Originally Posted by moyekj View Post
You will have to setup port forwarding in your router by the looks of it.
That scares me... Most people have no idea how to log into their routers.
__________________
TiVo S2 (Retired)
TiVo Series 3 (Sold)
TiVo HD (Sold)
TiVo Premier (2 TB Upgrade)
TiVo Roamio Plus
TiVo Mini
iPad TiVo app
TiVo Stream (Sold)
Personal Video Share powered by PyTiVo
bradleys is online now   Reply With Quote
Old 10-23-2013, 11:52 PM   #40
Surrealone
TiVoOnThEmInD
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 307
Quote:
Originally Posted by bradleys View Post
It is possible that you may need to update the IOS app - could also be that TiVo just needs to flip a switch, but I wouldn't think it would require any setup.
I hope so
Btw - It will only work on wifi, so I hope the court house has wifi!
I have two tablets one with WiFi hot spot

Quote:
Originally Posted by moyekj View Post
You will have to setup port forwarding in your router by the looks of it.
No way will TiVo try to pass that off.

Quote:
Originally Posted by bradleys View Post
That scares me... Most people have no idea how to log into their routers.
Agreed

Last edited by Surrealone : 10-23-2013 at 11:52 PM. Reason: cuz i can
Surrealone is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2013, 12:29 AM   #41
Devx
Registered User
 
Join Date: Jun 2006
Location: Atlanta, GA
Posts: 269
Quote:
Originally Posted by bradleys View Post
That scares me... Most people have no idea how to log into their routers.
Right, and considering that Tivo doesn't even support switches with an unmanaged switch being one of the more easier to connect network devices, I'm not sure how support will handle trying to instruct customers on port forwarding.
__________________
Roamio Pro
Roamio Plus (3TB)
Premiere Elite/XL4
THD 2TB x 2
Humax S2 300GB (retired)
Devx is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2013, 01:08 AM   #42
Surrealone
TiVoOnThEmInD
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 307
Quote:
Originally Posted by Devx View Post
Right, and considering that Tivo doesn't even support switches with an unmanaged switch being one of the more easier to connect network devices, I'm not sure how support will handle trying to instruct customers on port forwarding.
What makes you think port fordwarding is even going to be needed?
Surrealone is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2013, 01:14 AM   #43
moyekj
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Location: Mission Viejo, CA
Posts: 9,199
Quote:
Originally Posted by Surrealone View Post
What makes you think port fordwarding is even going to be needed?
Because there's an Out-Of-Home page on the Stream web server with port forwarding setup (which may be easy to setup automatically with certain routers but will likely require manually setting other routers):
http://www.tivocommunity.com/tivo-vb...87#post9865387
__________________
Roamio Pro, Elite, Premiere
Cox - Motorola CableCards & TAs
Slingbox 350 via TiVo Mini & TiVo Stream for remote viewing

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
moyekj is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2013, 01:31 AM   #44
Surrealone
TiVoOnThEmInD
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 307
Quote:
Originally Posted by moyekj View Post
Because there's an Out-Of-Home page on the Stream web server with port forwarding setup (which may be easy to setup automatically with certain routers but will likely require manually setting other routers):
http://www.tivocommunity.com/tivo-vb...87#post9865387
Hummmm to many routers to make this work right. And I have a Roamio not a Stream. But we will see tomorrow. Thanks for the info.
Surrealone is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2013, 01:34 AM   #45
moyekj
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Location: Mission Viejo, CA
Posts: 9,199
Quote:
Originally Posted by Surrealone View Post
And I have a Roamio not a Stream.
Me too. The Roamio Stream has it's own IP (different than Roamio IP with different MAC) and web server which is what that screen capture is from.
__________________
Roamio Pro, Elite, Premiere
Cox - Motorola CableCards & TAs
Slingbox 350 via TiVo Mini & TiVo Stream for remote viewing

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
moyekj is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2013, 04:19 AM   #46
mvnuenen
~0.0~
 
Join Date: Jun 2007
Location: Durham, NC
Posts: 215
Quote:
Originally Posted by moyekj View Post
This is on my Roamio Pro that has the 20.3.7 software. My guess is the standalone units haven't got a software upgrade yet if that's what you are looking at.
Here's a screenshot:
For the life of me I cannot find that Stream information screen in my Roamio Pro. Is it under Settings/Account & System Information? I just got the TiVo App update by the way asking me now if I want to do OOH streaming. So it seems it was rolled out.
mvnuenen is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2013, 04:57 AM   #47
tatergator1
Registered User
 
Join Date: Mar 2008
Location: Columbus, Ohio
Posts: 894
iOS app update now available for OOH streaming. Change log specifically mentions this is not yet available for stand-alone streams.
tatergator1 is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2013, 05:02 AM   #48
brianm729
Registered User
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 34
Just noticed there is an update to the TiVo app in the AppStore with updates for OOH.
brianm729 is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2013, 05:27 AM   #49
brianm729
Registered User
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 34
Beat me to it
brianm729 is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2013, 05:35 AM   #50
davezatz
Funkadelic
 
davezatz's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Northern Virginia
Posts: 4,317
Gear Live broke an embargo, probably 7AM. So here are some early details:

Out of home is WiFi only, with LTE expeted in 2014. Android was Q1 but is now Spring. Sucky.

http://cc.bingj.com/cache.aspx?q=If+...D330lQ-szZEAgS
davezatz is online now   Reply With Quote
Old 10-24-2013, 06:29 AM   #51
skaggs
AlbanyHDTV
 
skaggs's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: Albany, NY
Posts: 193
So, who's going to be the first to post whether streaming is restricted by the CCI byte?
__________________
Been watching TV through TiVo since 1998.
skaggs is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2013, 06:46 AM   #52
Tivogre
Registered User
 
Tivogre's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Springfield, VA
Posts: 1,278
It is restricted.

You get the message "Streaming is prohibited by the copyright holder while you are away from your home network".

It also did not work on my first try with VPN.

I didn't have time to experiment much.
__________________
FIOS, Baby!!!
2x Tivo Roamio Pro,
5 x Tivo Mini
Samsung 72", 56", 4 x 32" HDTV
Sony 40" HDTV
iRule + iTach Remotes
Tivogre is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2013, 06:54 AM   #53
kbmb
Registered User
 
Join Date: Jun 2004
Location: NH
Posts: 846
I can confirm streaming:

- Does NOT work over the cell network (as expected)

- DOES work if you have both an iPhone and iPad and setup a hotspot on your iPhone and connect your iPad to it.

Also, you can download a show while on the cell network it seems.

-Kevin

Last edited by kbmb : 10-24-2013 at 07:01 AM.
kbmb is online now   Reply With Quote
Old 10-24-2013, 07:09 AM   #54
supasta
Registered User
 
supasta's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Colorado
Posts: 2,938
Quote:
Originally Posted by brianm729 View Post
Just noticed there is an update to the TiVo app in the AppStore with updates for OOH.
The update details in the App Store does say somthing along the lines of coming to Stream soon.
__________________
TiVo Roamio Pro Lifetime ∙ TiVo Mini Lifetime

XBOX LIVE: fiftyfootfang
supasta is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2013, 07:14 AM   #55
Tivogre
Registered User
 
Tivogre's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Springfield, VA
Posts: 1,278
Quote:
Originally Posted by kbmb View Post
I can confirm streaming: - Does NOT work over the cell network (as expected) - DOES work if you have both an iPhone and iPad and setup a hotspot on your iPhone and connect your iPad to it. Also, you can download a show while on the cell network it seems. -Kevin
GOOD news, though.

If you START watching a show while "tethered" to the iPad, then turn off the iPad hotspot, the show will continue to stream normally via the iPhones LTE connection.

It seems the limit to wifi outside home is artificially limiting. I'm sure they are taking baby steps.
__________________
FIOS, Baby!!!
2x Tivo Roamio Pro,
5 x Tivo Mini
Samsung 72", 56", 4 x 32" HDTV
Sony 40" HDTV
iRule + iTach Remotes
Tivogre is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2013, 07:15 AM   #56
kbmb
Registered User
 
Join Date: Jun 2004
Location: NH
Posts: 846
Also, I had to make NO changes to my router to get OOH streaming to work.

My setup is Comcast HSI, SMC gateway in bridge mode, Airport Extreme (4th Gen), Roamio Plus connected via ethernet.

-Kevin
kbmb is online now   Reply With Quote
Old 10-24-2013, 07:23 AM   #57
markp99
TakoKichi
 
markp99's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: Nashua, NH
Posts: 8,787
Quote:
Originally Posted by kbmb View Post
Also, I had to make NO changes to my router to get OOH streaming to work.

My setup is Comcast HSI, SMC gateway in bridge mode, Airport Extreme (4th Gen), Roamio Plus connected via ethernet.

-Kevin
No port changes here too, with a TimeCapsule/Airport. Nice.
markp99 is online now   Reply With Quote
Old 10-24-2013, 07:26 AM   #58
Loach
Registered User
 
Join Date: Jan 2013
Location: Omaha, NE
Posts: 373
Link to press release. It doesn't offer much in the way of details.
__________________
Roamio Pro (MoCA)
Premiere 4 (MoCA) w/2TB WD20EURS upgrade
2 Minis (MoCA/Ethernet)
Loach is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2013, 07:45 AM   #59
tivoknucklehead
Registered User
 
Join Date: Dec 2002
Location: Orlando Florida
Posts: 628
I tried to stream recorded show "The League" from my Roamio Pro to my iphone 5 connected to my work wifi network, clicked "Watch Now" and nothing happened. tried 3 times

I also tried to watch this recorded show via LTE with no success

Last edited by tivoknucklehead : 10-24-2013 at 07:52 AM.
tivoknucklehead is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2013, 07:47 AM   #60
Alan_r
Registered User
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 33
Damn!
You have to be on your home network to do the initial stream setup, then can go OOH

Im sitting at work and borrowed one of our iPads and installed the app hoping to slack off a bit today.

...guess Ill have to do actual work instead
Alan_r is offline   Reply With Quote
Reply
Forum Jump




Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Advertisements

TiVo Community
Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skins by: Relivo Media

(C) 2013 Magenium Solutions - All Rights Reserved. No information may be posted elsewhere without written permission.
TiVoŽ is a registered trademark of TiVo Inc. This site is not owned or operated by TiVo Inc.
All times are GMT -5. The time now is 12:33 PM.
OUR NETWORK: MyOpenRouter | TechLore | SansaCommunity | RoboCommunity | MediaSmart Home | Explore3DTV | Dijit Community | DVR Playground |