TiVo Community
TiVo Community
TiVo Community
Go Back   TiVo Community > Main TiVo Forums > TiVo Help Center
TiVo Community
Reply
Forum Jump
 
Thread Tools
Old 09-14-2013, 11:18 PM   #1
ahwman
Registered User
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 174
Intermittent high RS corrected/uncorrected errors

This one has me baffled. For the last several months I've been getting sporadically high RS corrected/uncorrected errors on a few channels resulting in pixelation/macro blocking. The odd thing, is the sporadic nature of these events. Most of the time I have zero corrected/uncorrected RS errors on all channels. However on a handful of channels I'll notice pockets of these errors. I had a senior tech come out to check my levels and he said they're perfect and that the average error rate was one in 9 billion which he said was very low. I've noticed this behavior on two Premiere XL4's as well as my new Roamio Pro - so it's not limited to one particular TiVo or even one cable line. FYI, I have no splitters only a zero gain amplifier.

At this point I can only speculate that it's either a condition that is accentuated when under load, or the errors are in the transmission stream itself.

Any ideas?
ahwman is online now   Reply With Quote
Old 09-15-2013, 06:41 AM   #2
unitron
Registered User
 
unitron's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: semi-coastal NC
Posts: 13,418
Quote:
Originally Posted by ahwman View Post
This one has me baffled. For the last several months I've been getting sporadically high RS corrected/uncorrected errors on a few channels resulting in pixelation/macro blocking. The odd thing, is the sporadic nature of these events. Most of the time I have zero corrected/uncorrected RS errors on all channels. However on a handful of channels I'll notice pockets of these errors. I had a senior tech come out to check my levels and he said they're perfect and that the average error rate was one in 9 billion which he said was very low. I've noticed this behavior on two Premiere XL4's as well as my new Roamio Pro - so it's not limited to one particular TiVo or even one cable line. FYI, I have no splitters only a zero gain amplifier.

At this point I can only speculate that it's either a condition that is accentuated when under load, or the errors are in the transmission stream itself.

Any ideas?
If the errors are in the signal before it gets to the cable company or in the signal before the final stage of amplification of the RF before it enters your house, then good levels coming into the house won't help.

All the receiving in my house is analog, and yet I often see "digital" looking errors in the picture, so I know the problem is occurring before it gets to my house.
__________________
(thisismysigfile)


"I am altering the deal. Pray I don't alter it any further."

Darth TiVo, 14 February, 2011
unitron is offline   Reply With Quote
Reply
Forum Jump




Thread Tools


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Advertisements

TiVo Community
Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skins by: Relivo Media

(C) 2013 Magenium Solutions - All Rights Reserved. No information may be posted elsewhere without written permission.
TiVoŽ is a registered trademark of TiVo Inc. This site is not owned or operated by TiVo Inc.
All times are GMT -5. The time now is 10:30 PM.
OUR NETWORK: MyOpenRouter | TechLore | SansaCommunity | RoboCommunity | MediaSmart Home | Explore3DTV | Dijit Community | DVR Playground |