TiVo Community
TiVo Community
TiVo Community
Go Back   TiVo Community > Main TiVo Forums > TiVo Roamio DVRs
TiVo Community
Reply
Forum Jump
 
Thread Tools Rate Thread
Old 09-05-2013, 05:59 PM   #1
wco81
Registered User
 
Join Date: Dec 2001
Location: San Jose, CA
Posts: 241
Tivo iPad app - No compatible Tivo Boxes Found

I logged in okay, "No compatible Tivo Boxes were found on this account. This app only works with Tivo Premiere, Tivo HD/Series3 DVRs, and Tivo Mini.

OK, I'm at work when I opened this app.

I haven't completed set up possibly, though Cable Card is active on my Tivo Plus, can view channels. I guess there's a menu on there to activate the box, even though I did order it with Lifetime?

Does this app. support AirPlay? If it did, I might be able to get away without a Mini, just stream from iPad app. to Apple TV, though I'd probably keep the Mini, if the MOCA works out.
wco81 is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2013, 06:05 PM   #2
Dan203
Super Moderator
 
Dan203's Avatar
 
Join Date: Apr 2000
Location: Nevada
Posts: 23,687
You can't access your TiVos away from your home network, at least not yet. I think there is an "away mode" in the app that lets you do some of the functions offered by the website (i.e. scheduling recordings, editing SPs, etc...) but you can't stream video unless you are on the same network as the TiVo.

Out of home stream has been promised for this fall, but is not yet available.
__________________
Dan Haddix
Super Moderator
Developer for VideoReDo
Dan203 is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2013, 06:09 PM   #3
wco81
Registered User
 
Join Date: Dec 2001
Location: San Jose, CA
Posts: 241
Right I wasn't looking to stream outside the home so much as see what else I could do away from home.

But it sounds like I have to do some kind of activation process anyways.
wco81 is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2013, 11:39 PM   #4
lgnad
Pantless Mofo
 
lgnad's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Location: Massachusetts
Posts: 332
Unless I'm completely misunderstanding the situation...

You have to go into settings on each tivo, in settings "remote, cablecard &devices", under 'remote and device settings' and set it to "allow network-based remote controls".

At that point you should be able to use the app to see whats on your tivo(s), the to-do list, guide, and everything else the app does.

If you were looking to stream video to your ipad, then you either need to have a Stream or one of the Romeo's with streaming built in. Right now it streams within your network with streaming outside "coming this fall".

If you have one of these, You also might possibly need to toggle the video sharing option under your account on tivo.com under 'device preferences'. Dont have a Stream myself (yet) so Im not sure if this effects the Stream functionality as well as it does sharing from Tivo to Tivo...
__________________
-Roamio Pro/Slide Pro
-Premier Xl4
-Premier
-Mini
-Stream
-Comcast/TiVo Mutant dvrs - RIP
-2x Upgraded Series 2 - Retired
lgnad is offline   Reply With Quote
Old 09-06-2013, 12:21 AM   #5
Devx
Registered User
 
Join Date: Jun 2006
Location: Atlanta, GA
Posts: 269
Quote:
Originally Posted by wco81 View Post
...Does this app. support AirPlay? If it did, I might be able to get away without a Mini, just stream from iPad app. to Apple TV, though I'd probably keep the Mini, if the MOCA works out.
The app doesn't support Airplay. Tivo has disabled it. I haven't personally done it, but there are posts stating if iOS is jailbroken, Airplay can be enabled and works. If not, Airplay nor HDMI out will be functional.
__________________
Roamio Pro
Roamio Plus (3TB)
Premiere Elite/XL4
THD 2TB x 2
Humax S2 300GB (retired)
Devx is offline   Reply With Quote
Old 09-06-2013, 09:01 AM   #6
wco81
Registered User
 
Join Date: Dec 2001
Location: San Jose, CA
Posts: 241
Got it working, though to stream, it starts recording the program?
wco81 is offline   Reply With Quote
Old 09-06-2013, 12:29 PM   #7
Dan203
Super Moderator
 
Dan203's Avatar
 
Join Date: Apr 2000
Location: Nevada
Posts: 23,687
Quote:
Originally Posted by wco81 View Post
Got it working, though to stream, it starts recording the program?
If you pick something from live TV yes. It doesn't (yet?) have the ability to grab an actual tuner like the Mini. So it uses a macro to start recording the show and streams that.
__________________
Dan Haddix
Super Moderator
Developer for VideoReDo
Dan203 is offline   Reply With Quote
Old 09-06-2013, 12:50 PM   #8
wco81
Registered User
 
Join Date: Dec 2001
Location: San Jose, CA
Posts: 241
Well it's nicer than the Xfinity app, which only seems to stream content in their On Demand list. The UI and the quality of the stream that is.

And it's nicer than the Vulkano app that I have for my D* DVR.

So they'll have something pretty good if they can get streaming over the Internet working.
wco81 is offline   Reply With Quote
Reply
Forum Jump




Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Advertisements

TiVo Community
Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skins by: Relivo Media

(C) 2013 Magenium Solutions - All Rights Reserved. No information may be posted elsewhere without written permission.
TiVoŽ is a registered trademark of TiVo Inc. This site is not owned or operated by TiVo Inc.
All times are GMT -5. The time now is 06:32 PM.
OUR NETWORK: MyOpenRouter | TechLore | SansaCommunity | RoboCommunity | MediaSmart Home | Explore3DTV | Dijit Community | DVR Playground |