TiVo Community
TiVo Community
TiVo Community
Go Back   TiVo Community > Main TiVo Forums > TiVo Roamio DVRs
TiVo Community
Reply
Forum Jump
 
Thread Tools Rate Thread
Old 11-30-2013, 05:55 PM   #1
jmeray
Registered User
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 20
Transfer show from other tivo, shows wrong show name

So I have a roamio plus, I transfer a show called "ABC" from my series-2-tivo to the roamio. While transferring, it shows it in-progress, however it shows it with the name of some other show "XYZ" in the MyShows listing as being transferred. Once done, I watch it, and it's the "ABC" show as expected. But it has the wrong name, and description.
Anybody else see this problem?
I go view it on the series2 and it's named correctly with proper description.
It doesn't happen on EVERY transferred show.
Help?

jmeray is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2013, 05:32 AM   #2
ggieseke
Registered User
 
Join Date: May 2008
Posts: 2,933
When a Series 2 does a direct TiVo-TiVo transfer a lot of the metadata gets lost, although it usually gets the show name and description right on older models.

Try using pyTivo or TiVo Desktop to transfer the file to your computer first, and then from the computer to the Roamio.
ggieseke is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2013, 10:56 AM   #3
jmeray
Registered User
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 20
Thanks for the response.
I have transferred hundreds of shows series2 to series2 and never had a single show provide wrong title or description data. But the roamio transferred "Marvel agents of shield" over with the name and description for "Dancing with the stars". This makes no sense, and has to be a bug.
Has anyone else experienced this?
I appreciate the possible workaround, but since series2-to-series2 xferred flawlessly, I have to try and determine if roamio has a bug that needs fixing overall, or if this problem is only happening to me.
Anyone else?
jmeray is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2013, 12:23 PM   #4
bmgoodman
Registered User
 
Join Date: Dec 2000
Location: Northern VA, USA
Posts: 916
Quote:
Originally Posted by jmeray View Post
Thanks for the response.
I have transferred hundreds of shows series2 to series2 and never had a single show provide wrong title or description data. But the roamio transferred "Marvel agents of shield" over with the name and description for "Dancing with the stars". This makes no sense, and has to be a bug.
Has anyone else experienced this?
I appreciate the possible workaround, but since series2-to-series2 xferred flawlessly, I have to try and determine if roamio has a bug that needs fixing overall, or if this problem is only happening to me.
Anyone else?
FWIW, I transferred a bunch of shows from a Tivo S3 OLED to the Roamio Pro with no issues.

Out of curiousity, did you also happen to transfer Dancing with the Stars? Meaning, did it grab the wrong titles from existing recordings?
bmgoodman is offline   Reply With Quote
Reply
Forum Jump




Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Advertisements

TiVo Community
Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skins by: Relivo Media

(C) 2013 Magenium Solutions - All Rights Reserved. No information may be posted elsewhere without written permission.
TiVoŽ is a registered trademark of TiVo Inc. This site is not owned or operated by TiVo Inc.
All times are GMT -5. The time now is 08:00 AM.
OUR NETWORK: MyOpenRouter | TechLore | SansaCommunity | RoboCommunity | MediaSmart Home | Explore3DTV | Dijit Community | DVR Playground |