TiVo Community
TiVo Community
TiVo Community
Go Back   TiVo Community > Main TiVo Forums > TiVo Roamio DVRs
TiVo Community
Reply
Forum Jump
 
Thread Tools Rate Thread
Old 09-04-2013, 09:04 PM   #1
mxfanatic
Registered User
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 27
Netflix audio stops after pause

On my Roamio Plus, When I am watching anything on Netflix, if I pause the program, then unpause, it takes about 5 seconds for the audio to start back up again. I can FF and RW just fine and the audtio starts right away. Just not after a pause.

Anyone else see this issue?
mxfanatic is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2013, 09:08 PM   #2
mxfanatic
Registered User
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 27
Other interesting notes, is that this doesn't happen on my Mini. Both are using HDMI for Audio (Mini direct to TV and Roamio to a Denon Receiver)
mxfanatic is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2013, 11:03 PM   #3
LonV
Registered User
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 41
Yeah, it happens for me too.
LonV is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2013, 03:58 PM   #4
mxfanatic
Registered User
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 27
More Info:

It's not always consistent, but the Audio is missing for the same amount of time that the program is paused. (At least up to about 10 seconds or so). If I only pause for a second, the audio is out for 1 second then comes back. If I pause for 5 seconds, the audio is out for 5 seconds... Very strange. I haven't tested many programs, but it was consistent on all that I tested.

If I FF or RW (even a little) the audio comes back instantly afterwards.
mxfanatic is offline   Reply With Quote
Old 09-06-2013, 02:12 PM   #5
mxfanatic
Registered User
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 27
I emailed Tivo Margret about this issue. And I quickly got a response that she passed it off the the developers. Then today, an actual response with the planned fix... Here is the email:
Quote:
Thanks for the info. We believe this issue is related to Dolby Digital+, which is why you are seeing it with the Receiver connected. We have a fix for it an upcoming release (this Fall).

--Margret
She rocks!!!
mxfanatic is offline   Reply With Quote
Old 09-06-2013, 10:21 PM   #6
aaronwt
HD Addict
 
aaronwt's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Northern VA(Woodbridge)
Posts: 13,923
Quote:
Originally Posted by mxfanatic View Post
On my Roamio Plus, When I am watching anything on Netflix, if I pause the program, then unpause, it takes about 5 seconds for the audio to start back up again. I can FF and RW just fine and the audtio starts right away. Just not after a pause.

Anyone else see this issue?
I just checked my Roamio Pro connected to a Denon receiver and DVDO DUO processor. When I unpause a Netflix title streaming DD+ audio, the audio resumes in 1.5 to 2 seconds.

In comparison, one of my TiVo Minis is connected to Sony 2.1 speaker bar. When the Mini resumes a paused show streaming DD+ audio, the audio resumes in 1 to 1.5 seconds.

I never timed my Mini when it was connected to my Denon receiver/DUO, before I got the Roamio. But I'm guessing it's still similar times of under 2 seconds otherwise a long delay in the audio resuming would have been very noticeable to me.

EDIT: I just noticed the post about the longer delay the longer it's paused. On my Mini connected to the Sony 2.1 Speaker bar, a very long pause does mean a much longer time for the audio to resume. On my Roamio, a very long pause results in a 5 second delay for the audio returning. Nothing like the time it takes for the Mini on the speaker bar.
__________________
Roamio Pro
TiVo Mini x4
Roamio Basic OTA
39TB unRAID1--53TB unRAID2--36TB unRAID3
XBL/PSN: WormholeXtreme
aaronwt is offline   Reply With Quote
Old 09-06-2013, 11:43 PM   #7
AdamNJ
Registered User
 
Join Date: Aug 2013
Location: Dunellen, NJ
Posts: 326
I am not seeing a problem at all when I pause and then resume Netflix. I don't have my Onkyo turned on right now so it is just passing through the hdmi signal to the TV at the moment. I'll have to check with the receiver on later.
__________________
Roamio Pro, wired ethernet
Mini using MOCA (from the Pro)

on Cablevision Raritan Valley system (Central NJ)
w/ Cisco PKM803 CableCARD on firmware 1.5.3.1101

*** 2013 newbie to Tivo ***
AdamNJ is offline   Reply With Quote
Old 09-07-2013, 07:26 AM   #8
BiloxiGeek
Reality Challenged
 
BiloxiGeek's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Location: Gulfport, Ms. USA
Posts: 449
My Roamio Plus does that. I figured out that if I go back (rewind) for just a second or two then hit play the audio syncs up and plays immediately. You end up repeating a few seconds of the show but the audio doesn't drop out. This has been pretty consistent watching Orange is the new black and the Walking Dead so far.


Sent from my iPad using Tapatalk - now Free
__________________
| Roamio Plus
| Premiere Elite
| Two Tivo HD's
| The early bird may get the worm,
| but it's the second mouse that gets the cheese...
BiloxiGeek is offline   Reply With Quote
Reply
Forum Jump




Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Advertisements

TiVo Community
Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skins by: Relivo Media

(C) 2013 Magenium Solutions - All Rights Reserved. No information may be posted elsewhere without written permission.
TiVoŽ is a registered trademark of TiVo Inc. This site is not owned or operated by TiVo Inc.
All times are GMT -5. The time now is 08:00 PM.
OUR NETWORK: MyOpenRouter | TechLore | SansaCommunity | RoboCommunity | MediaSmart Home | Explore3DTV | Dijit Community | DVR Playground |