TiVo Community
TiVo Community
TiVo Community
Go Back   TiVo Community > Main TiVo Forums > TiVo Roamio DVRs
TiVo Community
Reply
Forum Jump
 
Thread Tools Rating: Thread Rating: 15 votes, 4.93 average.
Old 09-17-2013, 05:07 PM   #31
uw69
Registered User
 
Join Date: Jan 2001
Location: Washington
Posts: 381
Had the same issue with Bones and Sleepy Hollow. Sent Margaret an e-mail with info she requested and signed up for the beta.
__________________
2 Tivo Series 1 (Both retired)
2 Tivo Series 2, dual tuner (1 retired)
3 Tivo Series 3 (2 retired) 1 OTA
1 Roamio plus 470 hours
4 TiVo Mini's
uw69 is offline   Reply With Quote
Old 09-17-2013, 07:31 PM   #32
hankinsohl
Registered User
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 23
Same Problem While Recording Sleepy Hollow

Like several posters on this thread, I too encountered the "partially recorded" error while trying to record Sleepy Hollow via a season pass.

TiVoMargret:

With respect to entering "9 1 1" etc. while watching the problem video, am I supposed to bring up the guide before doing so. Attempting to enter numbers while watching a show just causes Tivo to produce the "bonk" sound indicating that input isn't appropriate. In any event, I tried entering the requested info without and then with the guide up just in case and am following up with an email as requested.
hankinsohl is offline   Reply With Quote
Old 09-17-2013, 08:17 PM   #33
TiVoMargret
VP of Design, TiVo
 
TiVoMargret's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Silicon Valley
Posts: 263
I'm looking for a volunteer on the West Coast that can easily reproduce this issue on a non copy-protected channel, who would be willing to have a home visit from a TiVo Engineer on Thursday or Friday.

If you are up for such a thing, please email me ASAP: margret@tivo.com

Thanks!
--Margret
__________________
Margret Schmidt
Vice President, Design & Engineering
Chief Design Officer
TiVo Inc. *
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
TiVoMargret is offline   Reply With Quote
Old 09-17-2013, 11:03 PM   #34
martinso
Registered User
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 10
This is an ongoing issue with me, documented in http://www.tivocommunity.com/tivo-vb...d.php?t=509005

It just happened again with Bones on Fox last night (9-16-13).

I sent mail to Margret offering all my broken recordings .
martinso is offline   Reply With Quote
Old 09-17-2013, 11:32 PM   #35
JesseBearden
Registered User
 
Join Date: Oct 2003
Location: Seattle, WA
Posts: 17
Happened again on "Dads" on Fox. It appears to happen often of Fox primetime shows. Interestingly, a repeat of "Big Bang Theory" was on beforehand and it was fine. So, maybe just new shows on Fox?

Either way, my brand new Tivo is practically useless with regards to Fox right now.

If I opt in to the beta, can I opt back out later? I'd like to get this issue fixed asap, but I don't think I want to commit long term to beta software.
JesseBearden is offline   Reply With Quote
Old 09-18-2013, 12:31 AM   #36
fdisker2000
Registered User
 
Join Date: Nov 2006
Location: JBLM, WA
Posts: 83
Quote:
Originally Posted by TiVoMargret View Post
I'm looking for a volunteer on the West Coast that can easily reproduce this issue on a non copy-protected channel, who would be willing to have a home visit from a TiVo Engineer on Thursday or Friday.

If you are up for such a thing, please email me ASAP: margret@tivo.com

Thanks!
--Margret
Email sent. But I live on an Army Post, we'll see if that's a problem.
All of my Fox recordings are worthless.
fdisker2000 is offline   Reply With Quote
Old 09-18-2013, 01:19 AM   #37
TiVoMargret
VP of Design, TiVo
 
TiVoMargret's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Silicon Valley
Posts: 263
Ok, it appears many of you are in the Seattle area, and have Comcast.

If you are in Seattle and have Comcast, and have this problem on your FOX shows, I'd like to know:
- Is your CableCARD paired? (Val: V on the CableCARD menu means it is paired. Val: ? means it is NOT)
- Are you able to watch shows from Xfinity on Demand on your Roamio, or do they freeze shortly after you start watching them?

If you are NOT in the Seattle/Comcast area and you are having this problem, I'd like to know:
- Which channels and which shows exhibit the problem
- Your zip code and cable company

My email is margret@tivo.com. Please use the subject: "Roamio Trickplay Channel issue" and include your TiVo Service Number (TSN).

Thank you!
__________________
Margret Schmidt
Vice President, Design & Engineering
Chief Design Officer
TiVo Inc. *
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
TiVoMargret is offline   Reply With Quote
Old 09-18-2013, 01:25 AM   #38
moyekj
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Location: Mission Viejo, CA
Posts: 9,300
Curious why CableCard pairing would matter for FOX channel since broadcast channels cannot be CCI protected?
__________________
Roamio Pro, Elite, Premiere
Cox - Motorola CableCards & TAs
Slingbox 350 via TiVo Mini & TiVo Stream for remote viewing

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
moyekj is offline   Reply With Quote
Old 09-18-2013, 01:41 AM   #39
JesseBearden
Registered User
 
Join Date: Oct 2003
Location: Seattle, WA
Posts: 17
Quote:
Originally Posted by TiVoMargret View Post
Ok, it appears many of you are in the Seattle area, and have Comcast.

If you are in Seattle and have Comcast, and have this problem on your FOX shows, I'd like to know:
- Is your CableCARD paired? (Val: V on the CableCARD menu means it is paired. Val: ? means it is NOT)
- Are you able to watch shows from Xfinity on Demand on your Roamio, or do they freeze shortly after you start watching them?
I'm in Seattle, I'm having the issue.

Yes, my CableCard is paired with Val: V. I don't normally use Xfinity on Demand, but I turned it back on and was able to get a few minutes in to a show without much issue.

I will say that the first few times I tried to go to Xfinity, it failed with an error, but retrying immediately made it work.
JesseBearden is offline   Reply With Quote
Old 09-18-2013, 02:38 AM   #40
fdisker2000
Registered User
 
Join Date: Nov 2006
Location: JBLM, WA
Posts: 83
I posted this in the other thread but I'll post it here again.
My theory is: the feeds that are being used for the programming (prime time, football, etc.) cannot be played by the TiVo. It is either a national or regional feed that's the problem. The only part of the recording that can be displayed is the local feed (commercials) that have been added by the local affiliate.
When I am view the Fox effected programs, I can only trick-play during the obviously local commercials but not the show.
I can also pull the shows off my Roamio to my PC using kmttg and play them fine as long as I don't try to re-encode them.
I tried playing the effected recordings on my Premiere and transferring them from the Roamio to the Premiere and they won't play on it either.

Last edited by fdisker2000 : 09-18-2013 at 02:51 AM.
fdisker2000 is offline   Reply With Quote
Old 09-18-2013, 05:32 AM   #41
hankinsohl
Registered User
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 23
Another Partially Recorded Show

I got a second partially recorded show while trying to record English Premier League Soccer shown on NBCSNHD broadcast by Comcast in the Seattle area.
hankinsohl is offline   Reply With Quote
Old 09-18-2013, 07:38 AM   #42
uw69
Registered User
 
Join Date: Jan 2001
Location: Washington
Posts: 381
So far I have only seen this issue on Fox with new shows for the season. Next week a huge amount of new shows are coming to to CBS, NBC and ABC. Anyone seen the partial recording behavior on these?

I see two different issues (but they may be related) Show A will show a partial recording in my shows, but in reality the whole episode is there, but you can not use fast forward, skip ahead ect. This show can be watched.

Show B shows partial recording, but upon pressing play, skips to about the middle of the show and will play from there (as long as you don't fast forward ext. Not a real watchable situation.

Recording all Fox shows on a series 3 now until we can get this resolved. Bigger problem if the other major networks exhibits this issue next week.
__________________
2 Tivo Series 1 (Both retired)
2 Tivo Series 2, dual tuner (1 retired)
3 Tivo Series 3 (2 retired) 1 OTA
1 Roamio plus 470 hours
4 TiVo Mini's
uw69 is offline   Reply With Quote
Old 09-18-2013, 08:54 AM   #43
fdisker2000
Registered User
 
Join Date: Nov 2006
Location: JBLM, WA
Posts: 83
Quote:
Originally Posted by uw69 View Post
Recording all Fox shows on a series 3 now until we can get this resolved. Bigger problem if the other major networks exhibits this issue next week.
Recording the SD channel works for me, as the HD Fox channel is only effected and may be another work-around.
fdisker2000 is offline   Reply With Quote
Old 09-18-2013, 09:13 AM   #44
uw69
Registered User
 
Join Date: Jan 2001
Location: Washington
Posts: 381
Quote:
Originally Posted by fdisker2000 View Post
Recording the SD channel works for me, as the HD Fox channel is only effected and may be another work-around.
Interesting, only HD impacted. Thanks for the info.
__________________
2 Tivo Series 1 (Both retired)
2 Tivo Series 2, dual tuner (1 retired)
3 Tivo Series 3 (2 retired) 1 OTA
1 Roamio plus 470 hours
4 TiVo Mini's
uw69 is offline   Reply With Quote
Old 09-18-2013, 10:01 AM   #45
ahwman
Registered User
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 175
Quote:
Originally Posted by uw69 View Post
So far I have only seen this issue on Fox with new shows for the season. Next week a huge amount of new shows are coming to to CBS, NBC and ABC. Anyone seen the partial recording behavior on these?

I see two different issues (but they may be related) Show A will show a partial recording in my shows, but in reality the whole episode is there, but you can not use fast forward, skip ahead ect. This show can be watched.

Show B shows partial recording, but upon pressing play, skips to about the middle of the show and will play from there (as long as you don't fast forward ext. Not a real watchable situation.

Recording all Fox shows on a series 3 now until we can get this resolved. Bigger problem if the other major networks exhibits this issue next week.
There definitely is something with Fox as I'm experiencing this on several Fox channels listed below. I'm also experiencing this with National Geographic channels, has anyone had issue with this channel as well?

I live in SE Michigan and my cable provider is Bright House, here's the problem channels:

224 - Fox News
270 - National Geographic Channel
286 - Fox Sports Detroit Plus
288 - Fox Sports 1
321 - Nat Geo Wild
322 - Fox Business
368 - Fox Soccer HD
ahwman is offline   Reply With Quote
Old 09-18-2013, 10:15 AM   #46
fdisker2000
Registered User
 
Join Date: Nov 2006
Location: JBLM, WA
Posts: 83
Quote:
Originally Posted by ahwman View Post
There definitely is something with Fox as I'm experiencing this on several Fox channels listed below. I'm also experiencing this with National Geographic channels, has anyone had issue with this channel as well?

I live in SE Michigan and my cable provider is Bright House, here's the problem channels:

224 - Fox News
270 - National Geographic Channel
286 - Fox Sports Detroit Plus
288 - Fox Sports 1
321 - Nat Geo Wild
322 - Fox Business
368 - Fox Soccer HD
They are ALL Fox owned channels, so it makes sense. I'll have to check the rest of my Fox channels.
You may want to email TiVoMargret with the info she posted because you are in a different region and different cable provider than most of us effected.
fdisker2000 is offline   Reply With Quote
Old 09-18-2013, 10:17 AM   #47
uw69
Registered User
 
Join Date: Jan 2001
Location: Washington
Posts: 381
Quote:
Originally Posted by fdisker2000 View Post
They are ALL Fox owned channels, so it makes sense.
You may want to email TiVoMargret with the info she posted because you are in a different region and cable provider than most of us effected.
Great advice. I think we who have this issue need to make sure we detail what we see and respond to requests for info from Tivo. Seems like they want to help figure this thing out!
__________________
2 Tivo Series 1 (Both retired)
2 Tivo Series 2, dual tuner (1 retired)
3 Tivo Series 3 (2 retired) 1 OTA
1 Roamio plus 470 hours
4 TiVo Mini's
uw69 is offline   Reply With Quote
Old 09-18-2013, 10:19 AM   #48
ahwman
Registered User
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 175
Quote:
Originally Posted by fdisker2000 View Post
They are ALL Fox owned channels, so it makes sense. I'll have to check the rest of my Fox channels.
You may want to email TiVoMargret with the info she posted because you are in a different region and different cable provider than most of us effected.
Wow, I wasn't aware that Nat Geo was owned by Fox, that lends more credence to something to do with Fox broadcasts... Regarding Margret, I have been in constant contact with her, they were going to extract some recordings off of my box unfortunately they're all copy protected so she needs to find someone with access to a non copy protected recording for further analysis.

Hopefully TiVo will stumble onto a solution. I just think it's odd that it's only happening with certain providers/programming - interesting...
ahwman is offline   Reply With Quote
Old 09-18-2013, 10:31 AM   #49
ahwman
Registered User
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 175
Quote:
Originally Posted by uw69 View Post
Great advice. I think we who have this issue need to make sure we detail what we see and respond to requests for info from Tivo. Seems like they want to help figure this thing out!
Yes, Margret told me that they are committed to figuring this out and that is very encouraging... Hopefully it proves to be a simple patch and doesn't turn into something bigger and longer lived like the tuning adapter/suggestions bug...
ahwman is offline   Reply With Quote
Old 09-18-2013, 11:38 AM   #50
DaveDFW
Registered User
 
Join Date: Jan 2005
Location: Richardson, TX
Posts: 522
Quote:
Originally Posted by ahwman View Post
224 - Fox News
270 - National Geographic Channel
286 - Fox Sports Detroit Plus
288 - Fox Sports 1
321 - Nat Geo Wild
322 - Fox Business
368 - Fox Soccer HD
Just looking at this list, aren't all of these broadcast in 720p? Just wondering if that could be the common thread.
DaveDFW is offline   Reply With Quote
Old 09-18-2013, 11:47 AM   #51
uw69
Registered User
 
Join Date: Jan 2001
Location: Washington
Posts: 381
Quote:
Originally Posted by ahwman View Post
Wow, I wasn't aware that Nat Geo was owned by Fox, that lends more credence to something to do with Fox broadcasts... Regarding Margret, I have been in constant contact with her, they were going to extract some recordings off of my box unfortunately they're all copy protected so she needs to find someone with access to a non copy protected recording for further analysis.

Hopefully TiVo will stumble onto a solution. I just think it's odd that it's only happening with certain providers/programming - interesting...
My recordings are non-copy protected. I can even drag some out of the delete bin if that would help.
__________________
2 Tivo Series 1 (Both retired)
2 Tivo Series 2, dual tuner (1 retired)
3 Tivo Series 3 (2 retired) 1 OTA
1 Roamio plus 470 hours
4 TiVo Mini's
uw69 is offline   Reply With Quote
Old 09-18-2013, 01:25 PM   #52
ahwman
Registered User
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 175
Quote:
Originally Posted by DaveDFW View Post
Just looking at this list, aren't all of these broadcast in 720p? Just wondering if that could be the common thread.
You're absolutely correct, I verified each of these channels are in fact 720P. I was starting to get excited then I realized one of the channels that works perfectly for me is also 720P, so I don't know if that you text there in the foot.
ahwman is offline   Reply With Quote
Old 09-18-2013, 01:49 PM   #53
Cleo256
Registered User
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 10
Also a problem on last night's New Girl and The Mindy Project (on Fox on Seattle). I watched both shows live and there were no problems with the broadcasts, but the recordings of each say they are about 2 minutes long.

I e-mailed the requested info, but just to re-state here, my CableCARD is paired (Val :V) and I do have the On Demand freezing problem.

Thanks for the suggestion to record the SD channels as a workaround. I've just set up a separate season pass to do that.
Cleo256 is offline   Reply With Quote
Old 09-18-2013, 03:11 PM   #54
martinso
Registered User
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 10
Quote:
Originally Posted by Cleo256 View Post
Also a problem on last night's New Girl and The Mindy Project (on Fox on Seattle). I watched both shows live and there were no problems with the broadcasts, but the recordings of each say they are about 2 minutes long.
I too watched these live, knowing they had screwed up the last time they were broadcast. Did you notice that the green bar was missing until the last 4 or so minutes of the show? As if there were no buffer, yet the show was being recorded. Needless to say, these exhibit the now familiar problems with ff/rw as well as showing as partial recordings.

At least we know that TiVo is actively trying to solve this right now.
martinso is offline   Reply With Quote
Old 09-18-2013, 03:15 PM   #55
uw69
Registered User
 
Join Date: Jan 2001
Location: Washington
Posts: 381
Cleo & Martinso what cable co do you have and where are you located? thanks
__________________
2 Tivo Series 1 (Both retired)
2 Tivo Series 2, dual tuner (1 retired)
3 Tivo Series 3 (2 retired) 1 OTA
1 Roamio plus 470 hours
4 TiVo Mini's
uw69 is offline   Reply With Quote
Old 09-18-2013, 03:23 PM   #56
swerver
Registered User
 
Join Date: May 2012
Posts: 206
I got hit by this last night on fox - Dads, Brooklyn 99, New Girl and Mindy Project were all 2 minutes long, and only commercials, not the beginning of the show. When I stopped the Mindy project recording halfway thru the show and restarted it, it recorded normally.

I am in Seattle on Comcast. My on demand has been working fine.
swerver is offline   Reply With Quote
Old 09-18-2013, 03:43 PM   #57
martinso
Registered User
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 10
Quote:
Originally Posted by uw69 View Post
Cleo & Martinso what cable co do you have and where are you located? thanks
Seattle area (Kirkland), Comcast. The combination of Seattle-Comcast-Fox is pretty common by now.
martinso is offline   Reply With Quote
Old 09-18-2013, 04:15 PM   #58
Cleo256
Registered User
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 10
Quote:
Originally Posted by martinso View Post
Seattle area (Kirkland), Comcast. The combination of Seattle-Comcast-Fox is pretty common by now.
Seattle area-Comcast-Fox here as well.
Cleo256 is offline   Reply With Quote
Old 09-18-2013, 04:37 PM   #59
uw69
Registered User
 
Join Date: Jan 2001
Location: Washington
Posts: 381
I sense a trend here.
__________________
2 Tivo Series 1 (Both retired)
2 Tivo Series 2, dual tuner (1 retired)
3 Tivo Series 3 (2 retired) 1 OTA
1 Roamio plus 470 hours
4 TiVo Mini's
uw69 is offline   Reply With Quote
Old 09-18-2013, 05:26 PM   #60
hankinsohl
Registered User
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 23
Not just Fox-owned Channels

As mentioned earlier in this thread I ran into this problem while recording a show on NBCSNHD. So it's not just Fox-owned channels that are affected.

I too live in the Seattle area (Kirkland) and my cable provider is Comcast.

What would be interesting to know is whether or not any Seattle-area Comcast subscribers successfully recorded the first broadcast of Sleepy Hollow on their Roamio.
hankinsohl is offline   Reply With Quote
Reply
Forum Jump




Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Advertisements

TiVo Community
Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skins by: Relivo Media

(C) 2013 Magenium Solutions - All Rights Reserved. No information may be posted elsewhere without written permission.
TiVoŽ is a registered trademark of TiVo Inc. This site is not owned or operated by TiVo Inc.
All times are GMT -5. The time now is 11:22 AM.
OUR NETWORK: MyOpenRouter | TechLore | SansaCommunity | RoboCommunity | MediaSmart Home | Explore3DTV | Dijit Community | DVR Playground |