TiVo Community
TiVo Community
TiVo Community
Go Back   TiVo Community > Main TiVo Forums > TiVo Roamio DVRs
TiVo Community
Reply
Forum Jump
 
Thread Tools Rate Thread
Old 08-19-2014, 10:03 PM   #1
Andrewp75
Registered User
 
Join Date: Aug 2004
Location: Washington DC
Posts: 208
MoCa stopped working after 6 great months

Im getting constant drop outs streaming from Tivo to ios devices through MoCa
Ive noticed in network monitoring that Tivo seems to be losing my DHCP/IP settings for a split second every 5 minutes or so. Additionally, it is giving me some MoCa network is slow errors, but the speed diagnosis says things are fine

Tried many trouble shooting ideas

My set up is as follows:

Two TiVo’s
1. Roamio Pro
2. Premiere
-two routers
1. using Netgear r7000 router (latest and previous firmware)
2. tried Netgear N900(latest and previous firmware)
-tried resetting and reseating cables for the following
1. Both Routers (old and new)
2. Both MoCa adapters
3. Both TiVo’s
4. Both iOS devices (Ipad Air and IPhone 5S
Tried resetting Roamio modem in Ipad app

Some of the things that I haven’t tried
-replacing all coax and networking cables
-replacing splitters in MoCa network
-replacing network adapters

-streaming HBO Go, Hulu Plus, Youtube, Netflix etc work fine on Television and on Ios

Anyone have any ideas?
Andrewp75 is offline   Reply With Quote
Old 08-19-2014, 11:31 PM   #2
Andrewp75
Registered User
 
Join Date: Aug 2004
Location: Washington DC
Posts: 208
Two days of craziness, all for a bad coupler. Changed all splitters and nothing helped, then changed the tiny coupler...and everything is back to its good state. Hope this helps someone else with Moca problems that come after things worked fine for a while. Look at all your connections and your cables.
Andrewp75 is offline   Reply With Quote
Old 08-20-2014, 12:00 AM   #3
tarheelblue32
Registered User
 
tarheelblue32's Avatar
 
Join Date: Jan 2014
Location: Raleigh, NC
Posts: 1,403
Quote:
Originally Posted by Andrewp75 View Post
Two days of craziness, all for a bad coupler. Changed all splitters and nothing helped, then changed the tiny coupler...and everything is back to its good state.
For want of a nail, the shoe was lost.
For want of a shoe, the horse was lost.
For want of a horse, the rider was lost.
For want of a rider, the message was lost.
For want of a message, the battle was lost.
For want of a battle, the kingdom was lost.
And all for the want of a horseshoe nail (coupler).

--some dead guy
tarheelblue32 is offline   Reply With Quote
Old 08-20-2014, 06:50 AM   #4
Andrewp75
Registered User
 
Join Date: Aug 2004
Location: Washington DC
Posts: 208
Spoke too soon. Back to the same problems. One possible solution seems to be streaming over moca between roamio and premier while simulataneously streaming to iOS device.
Andrewp75 is offline   Reply With Quote
Reply
Forum Jump




Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Advertisements

TiVo Community
Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skins by: Relivo Media

(C) 2013 Magenium Solutions - All Rights Reserved. No information may be posted elsewhere without written permission.
TiVo® is a registered trademark of TiVo Inc. This site is not owned or operated by TiVo Inc.
All times are GMT -5. The time now is 09:20 AM.
OUR NETWORK: MyOpenRouter | TechLore | SansaCommunity | RoboCommunity | MediaSmart Home | Explore3DTV | Dijit Community | DVR Playground |