TiVo Community
TiVo Community
TiVo Community
Go Back   TiVo Community > Main TiVo Forums > TiVo Home Media Features & TiVoToGo
TiVo Community
Reply
Forum Jump
 
Thread Tools
Old 01-16-2010, 12:24 AM   #1
Hcour
Registered User
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 558
VideoReDo Error Msg .Tivo Files

When I try to open .tivo files transferred from my Tivo to my computer via ktmmg I get an error msg that VRD can't open the file and "please check your media key".

What up?
Hcour is offline   Reply With Quote
Old 01-16-2010, 05:44 AM   #2
Dan203
Super Moderator
 
Dan203's Avatar
 
Join Date: Apr 2000
Location: Nevada
Posts: 24,492
VideoReDo requires that TiVo Desktop be installed to decrypt .tivo files. Do you have TiVo Desktop installed? Can you play .tivo files in Windows Media Player?

Dan
__________________
Dan Haddix
Super Moderator
Developer for VideoReDo
Dan203 is offline   Reply With Quote
Old 01-16-2010, 05:52 AM   #3
Hcour
Registered User
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 558
Ah, ok, no I don't, that's the problem. Thanks much.
Hcour is offline   Reply With Quote
Old 01-16-2010, 12:26 PM   #4
jbernardis
Registered User
 
Join Date: Oct 2003
Location: Princeton NJ
Posts: 1,064
You can still convert .tivo files to .mpg using tivodecode. Perhaps the easiest way top do that is to download kmttg and let it happen under the covers. All you need to do is choose the decode option.

I wouldn't install tivo desktop just for this. Tivo desktop, IMHO, is useless and all it does is hog system resources.
__________________
2 Series 3
1 HDTivo
1 Series 1 (Lifetime)
1 Win7 HTPC with Ceton Quad Tuner


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
jbernardis is offline   Reply With Quote
Old 01-16-2010, 01:06 PM   #5
Hcour
Registered User
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 558
Ok thanks, I'll check that out.

Actually, I may be making an unnecessary step for myself. I copy files to my computer, some which I may later transfer back to tivo to watch on my tv or I may put them on an ext hd to watch on my laptop. So I haven't had kmttg convert them automatically on transfer from .tivo to .mpg.

But now I'm wondering, do .mpg files transferred back to the tivo take any longer than the native .tivo files? And is there any significant loss of quality if I convert them to mpg initially and then transfer them back to the tivo?
Hcour is offline   Reply With Quote
Old 01-16-2010, 06:20 PM   #6
wmcbrine
Resistance Useless
 
wmcbrine's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 8,973
Actually .mpg files are very slightly faster to transfer than .tivo files. No difference in quality. The only reason I'd consider keeping .tivo files is that they have the metadata built in to the file, which AFAIK isn't possible with MPEG program streams. But you can keep the metadata in a small text file alongside the .mpg instead.
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
wmcbrine is online now   Reply With Quote
Old 01-16-2010, 11:35 PM   #7
Hcour
Registered User
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 558
Great, that'll simplify things quite a bit.
Hcour is offline   Reply With Quote
Old 08-23-2013, 10:34 PM   #8
jcthorne
Registered User
 
Join Date: Jan 2002
Location: Houston
Posts: 1,894
Quote:
Originally Posted by Dan203 View Post
VideoReDo requires that TiVo Desktop be installed to decrypt .tivo files. Do you have TiVo Desktop installed? Can you play .tivo files in Windows Media Player?

Dan
Is this still true or can Videoredo now open TiVo transport streams directly?
__________________
Current : Roamio Base with 2TB drive and 2 Premieres and a mini. OTA. kmttg, pyTivo, running with a 78TB Synology 1511 NAS....serving up the world.

Setup help for pytivo under windows:
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
jcthorne is offline   Reply With Quote
Old 08-23-2013, 10:56 PM   #9
Dan203
Super Moderator
 
Dan203's Avatar
 
Join Date: Apr 2000
Location: Nevada
Posts: 24,492
Still true. You have to have TiVo Desktop installed because we use it to decrypt the .tivo file.

tivodecode is available for decrypting the old PS versions of .tivo files, but it doesn't work properly for TS so TiVo Desktop is the only option. Plus we couldn't include tivodecode in VRD anyway as it would run afoul of the DMCA and we'd likely get sued.
__________________
Dan Haddix
Super Moderator
Developer for VideoReDo
Dan203 is offline   Reply With Quote
Old 08-24-2013, 05:52 AM   #10
jcthorne
Registered User
 
Join Date: Jan 2002
Location: Houston
Posts: 1,894
Quote:
Originally Posted by Dan203 View Post
Still true. You have to have TiVo Desktop installed because we use it to decrypt the .tivo file.

tivodecode is available for decrypting the old PS versions of .tivo files, but it doesn't work properly for TS so TiVo Desktop is the only option. Plus we couldn't include tivodecode in VRD anyway as it would run afoul of the DMCA and we'd likely get sued.
I have an old install file for Tivo Desktop 2.62. Will that work for Videoredo or would I need to purchase the current version as the free one is no longer available. Is there a partial install or specific DLLs that can be installed to accomplish this? I really have no use for Tivo Desktop, just whatever Videoredo needs for working with Transport Stream files.
__________________
Current : Roamio Base with 2TB drive and 2 Premieres and a mini. OTA. kmttg, pyTivo, running with a 78TB Synology 1511 NAS....serving up the world.

Setup help for pytivo under windows:
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
jcthorne is offline   Reply With Quote
Old 08-24-2013, 01:58 PM   #11
Dan203
Super Moderator
 
Dan203's Avatar
 
Join Date: Apr 2000
Location: Nevada
Posts: 24,492
Old versions may not work with TS files from a Premiere/Roamio. You can still download the free version from TiVo, the link is just not publicized any more...

http://assets.tivo.com/assets/exe/ti...sktop2.8.3.exe
__________________
Dan Haddix
Super Moderator
Developer for VideoReDo
Dan203 is offline   Reply With Quote
Reply
Forum Jump




Thread Tools


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Advertisements

TiVo Community
Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skins by: Relivo Media

(C) 2013 Magenium Solutions - All Rights Reserved. No information may be posted elsewhere without written permission.
TiVoŽ is a registered trademark of TiVo Inc. This site is not owned or operated by TiVo Inc.
All times are GMT -5. The time now is 09:26 PM.
OUR NETWORK: MyOpenRouter | TechLore | SansaCommunity | RoboCommunity | MediaSmart Home | Explore3DTV | Dijit Community | DVR Playground |