TiVo Community
TiVo Community
TiVo Community
Go Back   TiVo Community > Main TiVo Forums > TiVo Stream
TiVo Community
Reply
Forum Jump
 
Thread Tools
Old 08-20-2013, 07:57 PM   #1
Goober96
Registered User
 
Join Date: Jun 2005
Location: Anderson, SC
Posts: 290
2 Streams on one network?

I already have 2 Premieres and a Stream. If I add a 6 tuner Roamio can I keep the existing Stream on the network in order to still be able to stream from the Premieres, since the Roamio has built-in streaming?
Goober96 is offline   Reply With Quote
Old 08-21-2013, 01:11 AM   #2
Dan203
Super Moderator
 
Dan203's Avatar
 
Join Date: Apr 2000
Location: Nevada
Posts: 24,492
No need. The Stream inside the Roamio can still stream from the Premieres. Margret confirmed this via twitter.
__________________
Dan Haddix
Super Moderator
Developer for VideoReDo
Dan203 is offline   Reply With Quote
Old 08-21-2013, 01:27 AM   #3
jfh3
Registered User
 
Join Date: Apr 2004
Location: Denver area
Posts: 4,463
The real question will be "Is there any benefit to having a standalone Stream box on the network if you have a Roamio Plus/Pro?"
__________________
- Roamio; Roamio Pro; Premiere Elite
- Premiere (2TB) (both for sale - PM me)
- TiVo Mini x 3
jfh3 is offline   Reply With Quote
Old 08-21-2013, 01:31 AM   #4
Dan203
Super Moderator
 
Dan203's Avatar
 
Join Date: Apr 2000
Location: Nevada
Posts: 24,492
I don't think there is. There is no way to pick which Stream is used by the iPad app so I assume it just selects the first one it finds on the network. So basically you'd end up with one or the other sitting completely unused. Unless they change the app to allow you to select which Stream it uses. Then it might be useful if you need to stream more then 4 shows simultaneously.
__________________
Dan Haddix
Super Moderator
Developer for VideoReDo
Dan203 is offline   Reply With Quote
Old 08-30-2013, 08:31 PM   #5
ufo4sale
Registered User
 
Join Date: Apr 2001
Location: Plainview NY 11803
Posts: 3,253
Quote:
Originally Posted by Dan203 View Post
I don't think there is. There is no way to pick which Stream is used by the iPad app so I assume it just selects the first one it finds on the network. So basically you'd end up with one or the other sitting completely unused. Unless they change the app to allow you to select which Stream it uses. Then it might be useful if you need to stream more then 4 shows simultaneously.
If I can't choose which TiVo to stream from when your out of the home then what's the point if you own multiple TiVo's???
__________________
Life is but a window, Time is but a door, I'll be back.

Last edited by ufo4sale : 08-30-2013 at 08:32 PM. Reason: poor grammar
ufo4sale is offline   Reply With Quote
Old 08-31-2013, 12:10 AM   #6
Dan203
Super Moderator
 
Dan203's Avatar
 
Join Date: Apr 2000
Location: Nevada
Posts: 24,492
You can choose which TiVo to use, but you can't select which Stream it uses to transocde. It just automatically picks the first one it finds on your network. I don't think they ever intended people to have multiple Streams.

Note even though the Roamio Plus/Pro have an internal Stream it's still treated just like the external one. So even if the show is on that same TiVo it's still streamed across an internal network switch before being transcoded and sent out to the iPad. The Stream inside a Plus/Pro can be used by any Roamio or Premiere on your network, not just itself.
__________________
Dan Haddix
Super Moderator
Developer for VideoReDo
Dan203 is offline   Reply With Quote
Reply
Forum Jump




Thread Tools


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Advertisements

TiVo Community
Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skins by: Relivo Media

(C) 2013 Magenium Solutions - All Rights Reserved. No information may be posted elsewhere without written permission.
TiVoŽ is a registered trademark of TiVo Inc. This site is not owned or operated by TiVo Inc.
All times are GMT -5. The time now is 06:23 AM.
OUR NETWORK: MyOpenRouter | TechLore | SansaCommunity | RoboCommunity | MediaSmart Home | Explore3DTV | Dijit Community | DVR Playground |