TiVo Community
TiVo Community
TiVo Community
Go Back   TiVo Community > Main TiVo Forums > TiVo Roamio DVRs
TiVo Community
Reply
Forum Jump
 
Thread Tools Rating: Thread Rating: 61 votes, 5.00 average.
Old 08-19-2013, 11:48 PM   #1
bradleys
It'll be fine....
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 2,102
Roamio S5 TiVo reviews and facts

Cnet is first

http://news.yahoo.com/video/tivos-la...46182-cbs.html
http://reviews.cnet.com/video-player...-35826606.html

Engadget

http://www.engadget.com/2013/08/20/t...paign=Engadget

All thing D

http://allthingsd.com/20130819/tivo-...g-coming-soon/

Gizmodo

http://gizmodo.com/tivo-roamio-light...nme-1122785245

The Verge

http://www.theverge.com/2013/8/20/46...mio-pro-review
http://www.theverge.com/2013/8/20/46...roamio-pro-dvr

- Very fast UI
- HTML 5 app platform
- wifi capable
- stream outside the home network (coming this fall)
- RF remote
- both Pro and Plus have built-in Stream
- DIAL Support
- Remote Finder
- Netflix, it takes you directly to the show rather than to the Netflix
search
- HTML5 App Store coming
__________________
TiVo S2 (Retired)
TiVo Series 3 (Sold)
TiVo HD (Sold)
TiVo Premier (2 TB Upgrade)
TiVo Roamio Plus
TiVo Mini
iPad TiVo app
TiVo Stream (Sold)
Personal Video Share powered by PyTiVo

Last edited by bradleys : 08-20-2013 at 01:49 AM.
bradleys is offline   Reply With Quote
Old 08-19-2013, 11:51 PM   #2
innocentfreak
Registered User
 
Join Date: Aug 2001
Location: Florida
Posts: 8,554
Also as Zatz listed has What to Watch now built in like the iPad has.

Engadget Review.

Quote:
TiVo's new DVRs are the company's best yet
Multichannel

TechCrunch

The Verge Nilay seems to like it and he hated the Premiere. Price seems to be his big complaint.

Quote:
Irritatingly, TiVo still hasn’t converted the entire interface to HD — there are still old-style SD screens throughout the settings menu, which I’ve been complaining about for at least three years. Why can’t anyone at TiVo just spend a weekend fixing this? Denney laughs at me. "I have that conversation with the engineering team all the time," he says. "It truly is a matter of prioritization." Note to TiVo: this needs to be a priority.
Wonder if he will be cut off like Dave was
__________________
1 - TiVo Roamio Pro
2 - TiVo Premiere XL

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

Last edited by innocentfreak : 08-20-2013 at 12:28 AM.
innocentfreak is offline   Reply With Quote
Old 08-19-2013, 11:53 PM   #3
BigJimOutlaw
Registered User
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 1,660
Android-Stream support also still coming.
BigJimOutlaw is offline   Reply With Quote
Old 08-19-2013, 11:56 PM   #4
innocentfreak
Registered User
 
Join Date: Aug 2001
Location: Florida
Posts: 8,554
https://tivo.com/shop/roamio

TiVo Roamio page is live. Some of this we know.

Can't sign in though yet, or find an upgrade offer page.

TiVo Roamio - 4 tuner requires Coax/bridge adapter. Hopefully that means Moca but like the Mini you can't use it as a bridge.

Per Engadget TiVo Roamio doesn't have Moca and as predicted can't use Antenna and Qam.
Quote:
At the other end of the price range is the standard Roamio for $199, which only has four ATSC tuners, a 500GB hard drive and no built-in Stream functionality or MoCA. None of the new models support analog cable and none support both CableCARD and ATSC
Also no HDMI-CEC so no controlling Roamio from the Xbox One without IR.

Remote is larger than the Slide with no backlight, but smaller than the Peanut. Back button is used for the apps like Netflix and Youtube.

Broadcom BCM7241 per Engadget Review.

WiFi N built in.

DIAL built in which is the standard used by Chromecast.

Pro and Plus - Stream built in

TiVo Mini fans will be happy to know that you can now dynamically assign a tuner to a Mini for live TV...per Engadget.

None of them come with ethernet cables or HDMI cables.

Coming Soon:
We're told there's a new, three-column My Shows view coming this fall...Per Engadget.
__________________
1 - TiVo Roamio Pro
2 - TiVo Premiere XL

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

Last edited by innocentfreak : 08-20-2013 at 12:29 AM.
innocentfreak is offline   Reply With Quote
Old 08-19-2013, 11:58 PM   #5
MeInDallas
Registered User
 
MeInDallas's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Dallas, Texas
Posts: 837
I wonder how many people are diggin out their credit cards now
MeInDallas is offline   Reply With Quote
Old 08-20-2013, 12:01 AM   #6
moyekj
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Location: Mission Viejo, CA
Posts: 9,256
Tried to buy a Romio Plus via tivo.com, but even after logging in it shows lifetime price of $500 instead of $400. I have 3 other lifetime units - they don't qualify me for MSD anymore?
__________________
Roamio Pro, Elite, Premiere
Cox - Motorola CableCards & TAs
Slingbox 350 via TiVo Mini & TiVo Stream for remote viewing

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
moyekj is offline   Reply With Quote
Old 08-20-2013, 12:03 AM   #7
innocentfreak
Registered User
 
Join Date: Aug 2001
Location: Florida
Posts: 8,554
Quote:
Originally Posted by moyekj View Post
Tried to buy a Romio Plus via tivo.com, but even after logging in it shows lifetime price of $500 instead of $400. I have 3 other lifetime units - they don't qualify me for MSD anymore?
No it says at the bottom they do. It looks like it is still going up. I tried to sign in and it showed me in, but crashed when I clicked My Account.

Not going to wait to see if any upgrade offer?
__________________
1 - TiVo Roamio Pro
2 - TiVo Premiere XL

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
innocentfreak is offline   Reply With Quote
Old 08-20-2013, 12:07 AM   #8
MeInDallas
Registered User
 
MeInDallas's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Dallas, Texas
Posts: 837
Yep the base model has an external power supply and cable card goes into the bottom?

http://www.youtube.com/watch?v=lCAUScfSXSA
MeInDallas is offline   Reply With Quote
Old 08-20-2013, 12:07 AM   #9
bradleys
It'll be fine....
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 2,102
Reviews are VERY Positive!
__________________
TiVo S2 (Retired)
TiVo Series 3 (Sold)
TiVo HD (Sold)
TiVo Premier (2 TB Upgrade)
TiVo Roamio Plus
TiVo Mini
iPad TiVo app
TiVo Stream (Sold)
Personal Video Share powered by PyTiVo
bradleys is offline   Reply With Quote
Old 08-20-2013, 12:13 AM   #10
rothsss
Registered User
 
Join Date: Sep 2006
Location: Greenwich, CT
Posts: 19
Has anybody managed to order lifetime for less than $499.99?
rothsss is offline   Reply With Quote
Old 08-20-2013, 12:13 AM   #11
wco81
Registered User
 
Join Date: Dec 2001
Location: San Jose, CA
Posts: 246
Will it have external drive support?

That would make getting the Plus now and adding an external drive, which would go for a lot less than the $200 difference between the Plus and the Pro.
wco81 is offline   Reply With Quote
Old 08-20-2013, 12:17 AM   #12
innocentfreak
Registered User
 
Join Date: Aug 2001
Location: Florida
Posts: 8,554
Quote:
Originally Posted by wco81 View Post
Will it have external drive support?

That would make getting the Plus now and adding an external drive, which would go for a lot less than the $200 difference between the Plus and the Pro.
It has Esata but no word on which drives are supported. I would love to see something like Synology supported, but not as a striped drive.
__________________
1 - TiVo Roamio Pro
2 - TiVo Premiere XL

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
innocentfreak is offline   Reply With Quote
Old 08-20-2013, 12:19 AM   #13
moyekj
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Location: Mission Viejo, CA
Posts: 9,256
Quote:
Originally Posted by innocentfreak View Post
No it says at the bottom they do. It looks like it is still going up. I tried to sign in and it showed me in, but crashed when I clicked My Account.

Not going to wait to see if any upgrade offer?
As long as I can get MSD to make it $800 total I'm in. But currently even though I can login it's not applying MSD so no sale until that is fixed.
__________________
Roamio Pro, Elite, Premiere
Cox - Motorola CableCards & TAs
Slingbox 350 via TiVo Mini & TiVo Stream for remote viewing

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
moyekj is offline   Reply With Quote
Old 08-20-2013, 12:21 AM   #14
George Cifranci
Viva La Tivo!
 
George Cifranci's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: Columbus, OH USA
Posts: 676
WOW! I just happened to go to www.tivo.com to setup a recording on my Series 3 and was surprised to see the TiVo Roamio info.
__________________
George

TiVo S3 - (12-20-06) 318HR HD (2TB)
TiVo S2 - (06-16-04) 329HR SD (retired)
TiVo S1 - (10-03-01) 60HR SD (retired)
TV: Sony SXRD R60XBR1 HDTV
George Cifranci is offline   Reply With Quote
Old 08-20-2013, 12:21 AM   #15
MeInDallas
Registered User
 
MeInDallas's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Dallas, Texas
Posts: 837
Yes look in the FAQ and the same Western Digital expander can be used for an additional 1TB of space. Also I noticed its 100% HD menus now, no more SD menus.
MeInDallas is offline   Reply With Quote
Old 08-20-2013, 12:22 AM   #16
innocentfreak
Registered User
 
Join Date: Aug 2001
Location: Florida
Posts: 8,554
Seeing the Roamio intro video...it really seems they needed a 2TB model. It jumps from 75 hours to 150 to 450.
__________________
1 - TiVo Roamio Pro
2 - TiVo Premiere XL

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
innocentfreak is offline   Reply With Quote
Old 08-20-2013, 12:28 AM   #17
bradleys
It'll be fine....
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 2,102
Quote:
Originally Posted by innocentfreak View Post
Seeing the Roamio intro video...it really seems they needed a 2TB model. It jumps from 75 hours to 150 to 450.
We just have to wait for the "community" to develop a drive upgrade procedure!
__________________
TiVo S2 (Retired)
TiVo Series 3 (Sold)
TiVo HD (Sold)
TiVo Premier (2 TB Upgrade)
TiVo Roamio Plus
TiVo Mini
iPad TiVo app
TiVo Stream (Sold)
Personal Video Share powered by PyTiVo
bradleys is offline   Reply With Quote
Old 08-20-2013, 12:33 AM   #18
MeInDallas
Registered User
 
MeInDallas's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Dallas, Texas
Posts: 837
What are the chances that the same JMFS works for this?
MeInDallas is offline   Reply With Quote
Old 08-20-2013, 12:34 AM   #19
innocentfreak
Registered User
 
Join Date: Aug 2001
Location: Florida
Posts: 8,554
Quote:
Originally Posted by MeInDallas View Post
What are the chances that the same JMFS works for this?
Won't know until someone tries. We don't know what if anything was changed to support a 3TB drive.
__________________
1 - TiVo Roamio Pro
2 - TiVo Premiere XL

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
innocentfreak is offline   Reply With Quote
Old 08-20-2013, 12:35 AM   #20
bradleys
It'll be fine....
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 2,102
Quote:
Originally Posted by MeInDallas View Post
What are the chances that the same JMFS works for this?
Since they have broken the 2 TB barrier, I suspect it will need to be changed. Getting away from the Partition size / cluster limitations of the NTFS architecture just had to change the process - IMHO.
__________________
TiVo S2 (Retired)
TiVo Series 3 (Sold)
TiVo HD (Sold)
TiVo Premier (2 TB Upgrade)
TiVo Roamio Plus
TiVo Mini
iPad TiVo app
TiVo Stream (Sold)
Personal Video Share powered by PyTiVo

Last edited by bradleys : 08-20-2013 at 12:46 AM.
bradleys is offline   Reply With Quote
Old 08-20-2013, 12:40 AM   #21
MeInDallas
Registered User
 
MeInDallas's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Dallas, Texas
Posts: 837
Ah OK thanks. I dont know that much about it, just how to do it
MeInDallas is offline   Reply With Quote
Old 08-20-2013, 12:45 AM   #22
aaronwt
HD Addict
 
aaronwt's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Northern VA(Woodbridge)
Posts: 14,296
Any word on when it will show up in retail stores?
__________________
Roamio Pro
TiVo Mini x4
Roamio Basic OTA
40TB unRAID1--53TB unRAID2--36TB unRAID3
XBL/PSN: WormholeXtreme
aaronwt is offline   Reply With Quote
Old 08-20-2013, 12:46 AM   #23
TiVoMargret
VP of Design, TiVo
 
TiVoMargret's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Silicon Valley
Posts: 260
Multi-Service Discount

If you believe your existing TiVo boxes should qualify you to receive a Multi-Service Discount for Roamio, and it isn't appearing when you login to tivo.com, please email me (margret@tivo.com) so we can look into it.
__________________
Margret Schmidt
Vice President, Design & Engineering
Chief Design Officer
TiVo Inc. *
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
TiVoMargret is offline   Reply With Quote
Old 08-20-2013, 12:53 AM   #24
tivogurl
Registered User
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 1,169
WeaKnees isn't showing any Roamios. It will be interesting to see if they significantly undercut TiVo's price for the Pro.
tivogurl is offline   Reply With Quote
Old 08-20-2013, 12:54 AM   #25
George Cifranci
Viva La Tivo!
 
George Cifranci's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: Columbus, OH USA
Posts: 676
Quote:
Originally Posted by TiVoMargret View Post
If you believe your existing TiVo boxes should qualify you to receive a Multi-Service Discount for Roamio, and it isn't appearing when you login to tivo.com, please email me (margret@tivo.com) so we can look into it.

Thanks Margret. At the moment I am not able to sign in to TiVo.com. I can enter my login and password, but I can't press the Sign In button on this page...

https://www.tivo.com/shop/mma-login
__________________
George

TiVo S3 - (12-20-06) 318HR HD (2TB)
TiVo S2 - (06-16-04) 329HR SD (retired)
TiVo S1 - (10-03-01) 60HR SD (retired)
TV: Sony SXRD R60XBR1 HDTV
George Cifranci is offline   Reply With Quote
Old 08-20-2013, 12:56 AM   #26
TiVoMargret
VP of Design, TiVo
 
TiVoMargret's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Silicon Valley
Posts: 260
Quote:
Originally Posted by George Cifranci View Post
Thanks Margret. At the moment I am not able to sign in to TiVo.com. I can enter my login and password, but I can't press the Sign In button on this page...

https://www.tivo.com/shop/mma-login
The team is currently addressing the login issue.
__________________
Margret Schmidt
Vice President, Design & Engineering
Chief Design Officer
TiVo Inc. *
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
TiVoMargret is offline   Reply With Quote
Old 08-20-2013, 12:58 AM   #27
bradleys
It'll be fine....
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 2,102
The Cast button on the Netflix and YouTube apps will also work with TiVo. Just as with Google's $35 Chromecast dongle, anyone with the latest YouTube or Netflix apps can throw video from a mobile device to a TV through the Roamio or an updated Mini.


__________________
TiVo S2 (Retired)
TiVo Series 3 (Sold)
TiVo HD (Sold)
TiVo Premier (2 TB Upgrade)
TiVo Roamio Plus
TiVo Mini
iPad TiVo app
TiVo Stream (Sold)
Personal Video Share powered by PyTiVo
bradleys is offline   Reply With Quote
Old 08-20-2013, 12:58 AM   #28
MeInDallas
Registered User
 
MeInDallas's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Dallas, Texas
Posts: 837
I'm so glad this is Monday, people should have them this week
MeInDallas is offline   Reply With Quote
Old 08-20-2013, 12:59 AM   #29
Philmatic
Registered User
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 471
External power supply on the OTA model.
Philmatic is offline   Reply With Quote
Old 08-20-2013, 01:00 AM   #30
aaronwt
HD Addict
 
aaronwt's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Northern VA(Woodbridge)
Posts: 14,296
No THX certification?

I'm able to log into my account now, but it is also still showing the $499 for lifetime after I add the Roamio to my cart.
__________________
Roamio Pro
TiVo Mini x4
Roamio Basic OTA
40TB unRAID1--53TB unRAID2--36TB unRAID3
XBL/PSN: WormholeXtreme
aaronwt is offline   Reply With Quote
Reply
Forum Jump




Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Advertisements

TiVo Community
Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skins by: Relivo Media

(C) 2013 Magenium Solutions - All Rights Reserved. No information may be posted elsewhere without written permission.
TiVoŽ is a registered trademark of TiVo Inc. This site is not owned or operated by TiVo Inc.
All times are GMT -5. The time now is 08:19 PM.
OUR NETWORK: MyOpenRouter | TechLore | SansaCommunity | RoboCommunity | MediaSmart Home | Explore3DTV | Dijit Community | DVR Playground |