TiVo Community
TiVo Community
TiVo Community
Go Back   TiVo Community > Main TiVo Forums > TiVo Stream
TiVo Community
Reply
Forum Jump
 
Thread Tools
Old 11-20-2014, 01:21 PM   #1
Audio27
Registered User
 
Join Date: Nov 2014
Posts: 3
Question Can't pass Step 1 - Checking software version

I received my new Tivo stream from Amazon yesterday and followed the instructions to setup and activate the box. Because I have a mini in my bedroom, my setup uses a Moca to get the signal to that area of the house. It is plugged in directly to Airport Extreme router and so is the new Stream box. Initially, my iPad app showed that it recognized the stream box, it updated the software, and then during step two it prompted me to go to Tivo to activate my new Stream. I did just that and was given confirmation that the Stream was activated.

Now, when I return to the iPad app it says it recognizes the Stream box but when I go to complete Setup it fails during Step 1 - Checking software version. I get an error that says Setup failed to complete - Try again or Quit. Understanding that these things can get hung up, I closed out of the iPad app completely and restarted that. I unplugged the stream, the router, and the Mcoa and restarted everything. Upon return, everything fired up, my Tivo box guide populated on the iPad in a snap, but the stream continues to fail to setup.

What am I doing wrong?
Audio27 is offline   Reply With Quote
Old 11-20-2014, 04:15 PM   #2
bradleys
It'll be fine....
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 2,103
What version IOS are you running? Is it jail broken?
__________________
TiVo S2 (Retired)
TiVo Series 3 (Sold)
TiVo HD (Sold)
TiVo Premier (2 TB Upgrade)
TiVo Roamio Plus
TiVo Mini
iPad TiVo app
TiVo Stream (Sold)
Personal Video Share powered by PyTiVo
bradleys is offline   Reply With Quote
Old 11-20-2014, 04:26 PM   #3
Audio27
Registered User
 
Join Date: Nov 2014
Posts: 3
I'm running iOS8, and Tivo App version 3.4. Not jailbroken. However, I just learned that this may be my problem. My stream updated last night after I plugged it in and apparently new firmware just rolled out. The equivalent iOS Tivo App update didn't push until this morning. When I get home, I'll update my apps on devices and reboot everything. We'll see if that helps.
Audio27 is offline   Reply With Quote
Reply
Forum Jump




Thread Tools


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Advertisements

TiVo Community
Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skins by: Relivo Media

(C) 2013 Magenium Solutions - All Rights Reserved. No information may be posted elsewhere without written permission.
TiVoŽ is a registered trademark of TiVo Inc. This site is not owned or operated by TiVo Inc.
All times are GMT -5. The time now is 12:14 AM.
OUR NETWORK: MyOpenRouter | TechLore | SansaCommunity | RoboCommunity | MediaSmart Home | Explore3DTV | Dijit Community | DVR Playground |