TiVo Community
TiVo Community
TiVo Community
Go Back   TiVo Community > Main TiVo Forums > TiVo Premiere DVRs
TiVo Community
Reply
Forum Jump
 
Thread Tools
Old 06-03-2013, 08:52 AM   #1
Zenmaster2013
Registered User
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 11
Premier to cable box?

Forgive my ignorance if this is common sense but can i somehow hook up a tivo premiere to a regular hd cable box without using a tuning adapter and cable card? I cannot get the tuning adapter/cable card combo to work with charter (see my other thread).
Zenmaster2013 is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2013, 10:25 AM   #2
lessd
Registered User
 
Join Date: Jan 2005
Location: CT
Posts: 5,904
Quote:
Originally Posted by Zenmaster2013 View Post
Forgive my ignorance if this is common sense but can i somehow hook up a tivo premiere to a regular hd cable box without using a tuning adapter and cable card? I cannot get the tuning adapter/cable card combo to work with charter (see my other thread).
Simple answer, NO

Many reasons like the premiere has no IR blaster output to control your cable box, and no means of setting up the premiere to take the output of your cable box, for what you want to do, a used Series 2 will do the job and cost you less than $100 with Lifetime. (There is no consumer electronics that can take a HDMI or component input to record in HD)
__________________
Les Daniels

_____________________________________________
3 Roamio Plus upgraded to 2Tb & 3Tb, and 2 Minis, Also 1 not used Humax Series 2 with a DVD burner
lessd is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2013, 09:44 PM   #3
mattack
Registered User
 
Join Date: Apr 2001
Location: sunnyvale
Posts: 16,768
The Premiere *IS* a cable box.
mattack is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2013, 10:32 PM   #4
lessd
Registered User
 
Join Date: Jan 2005
Location: CT
Posts: 5,904
Quote:
Originally Posted by mattack View Post
The Premiere *IS* a cable box.
The OP is having so many problems with using his TP as a cable box on his cable system I think he is just looking to see if another option exists.
__________________
Les Daniels

_____________________________________________
3 Roamio Plus upgraded to 2Tb & 3Tb, and 2 Minis, Also 1 not used Humax Series 2 with a DVD burner
lessd is offline   Reply With Quote
Old 06-06-2013, 06:18 AM   #5
PCurry57
Liberal Hippie Chick
 
PCurry57's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: Dallas, TX
Posts: 205
Quote:
Originally Posted by Zenmaster2013 View Post
Forgive my ignorance if this is common sense but can i somehow hook up a tivo premiere to a regular hd cable box without using a tuning adapter and cable card? I cannot get the tuning adapter/cable card combo to work with charter (see my other thread).
It took just over 7 months to get my first one working / stable, TA replaced twice, new run from their box on the ground. The second one I added 2 months later the TA in the self install kit was DOA, the TA on the tech's truck that came to service the DOA TA was also DOA. They brought out two more that day or they were getting cut I was dropping everything. Another was DOA the last one worked.

Motorola TA's have a high failure oft DOA rate. I oft contemplated going OTA only. I've now had about 8 months of relatively stable cable service. Getting here has been infuriating at times. I held out adding internet via cable using alternative and let them know this needed to work before I'd switch that over.

I'm now beginning my second month with internet service with TWC bought my own modem also! So far only a bump in getting it activated because the first person I talked to made a mistake authorizing my modem. I credit the smooth operation because I took the time and made them make it right.

When threatening to cut the cord I always refereed to the Discount Tire commercial, lol. It got their attention!
__________________
TiVo Premiere [746320]w/Slide&WD 1TB ext{Lifetime}
TiVo Premiere [746500]w/WD 1TB ext{Lifetime}
Motorola SB6141/ASUS RT-AC66R/DLink DAP-1522 as gigabit switch (wireless disabled)
PCurry57 is offline   Reply With Quote
Reply
Forum Jump




Thread Tools


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Advertisements

TiVo Community
Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skins by: Relivo Media

(C) 2013 Magenium Solutions - All Rights Reserved. No information may be posted elsewhere without written permission.
TiVoŽ is a registered trademark of TiVo Inc. This site is not owned or operated by TiVo Inc.
All times are GMT -5. The time now is 06:10 PM.
OUR NETWORK: MyOpenRouter | TechLore | SansaCommunity | RoboCommunity | MediaSmart Home | Explore3DTV | Dijit Community | DVR Playground |