TiVo Community
TiVo Community
TiVo Community
Go Back   TiVo Community > Main TiVo Forums > TiVo Premiere DVRs
TiVo Community
Reply
Forum Jump
 
Thread Tools
Old 01-26-2013, 05:10 PM   #1
Thos19
Registered User
 
Join Date: Dec 2002
Location: Rockland, MA
Posts: 162
TiVo Desktop: Can't see PC from "My Shows"

New owner of a TiVo Premiere 4 (upgraded from Series 3). Tivo Desktop on my PC sees my TiVo, and allows me to copy shows to my PC. I was able to download back to my TiVo until today, where the PC is no longer listed at the bottom of the My Shows list. Back at my PC, Tivo Desktop still sees my TiVo and successfully uploaded a show as a test.

I noticed that my pictures and music were not listed on the TiVo under "Music & Photo's" section, so I did a restart of the TiVo from the menu. Upon rebooting, I now have my photos and pictures listed and I can safely access. But still my PC is not listed under my shows.

Any suggestions? A reboot by unplugging from back of unit?

Thos.

Edit: second reboot fixed problem. Never mind.

Last edited by Thos19 : 01-26-2013 at 05:18 PM. Reason: Problem solved
Thos19 is offline   Reply With Quote
Old 01-28-2013, 07:49 AM   #2
Thos19
Registered User
 
Join Date: Dec 2002
Location: Rockland, MA
Posts: 162
As a follow up, this still does seem to happen intermittently.

The easiest (and quickest) way to fix, is to go to my PC and pause/resume the server. Following that, my shows, pictures and music are once again listed via the TiVo menu(s).

Anyone else encounter this issue?

Thos.
Thos19 is offline   Reply With Quote
Old 01-28-2013, 08:27 AM   #3
steve614
what ru lookin at?
 
steve614's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Dallas, TX
Posts: 10,722
Yes. Although my problem was the Tivo Server would stop running.
Turns out I had a corrupted(?) video in my My Tivo Recordings folder.

When I emptied out the MTR folder (I moved all the recordings to another folder), I no longer had any problems.
__________________
The Man Prayer: I'm a man ...... I can change ...... If I have to ...... I guess.



To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

F*CK CANCER!
steve614 is offline   Reply With Quote
Old 01-28-2013, 08:29 AM   #4
Thos19
Registered User
 
Join Date: Dec 2002
Location: Rockland, MA
Posts: 162
Thanks, Steve! I'll give that a try.

Thos.
Thos19 is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2013, 04:00 PM   #5
NorthAlabama
tabasco rules
 
NorthAlabama's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: rocket city, al
Posts: 2,481
Quote:
Originally Posted by steve614 View Post
When I emptied out the MTR folder (I moved all the recordings to another folder), I no longer had any problems.
Quote:
Originally Posted by Thos19 View Post
Thanks, Steve! I'll give that a try.
thos, i have also been having issues with the "now playing" link disappearing at the bottom of the "my shows" list. this started last november (update related?).

at first i called tech support, we uninstalled/reinstalled tivo desktop, and that restored the link, but it disappeared again in a couple of weeks, so i searched tcf for a solution.

i started using the pause/resume server option with tivo desktop to restore the link. i found out by experimenting that refreshing the internet settings on premiere (same values, just repeat setup) on tivo will restore the link too, without a trip to the pc.

did you try moving your recordings to another folder like steve suggested, and if so, did it permenantly resolve the issue for you?
__________________


The truth will set you free. But not until it is finished with you. - David Foster Wallace
NorthAlabama is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2013, 09:28 AM   #6
Thos19
Registered User
 
Join Date: Dec 2002
Location: Rockland, MA
Posts: 162
Quote:
Originally Posted by NorthAlabama View Post
thos, i have also been having issues with the "now playing" link disappearing at the bottom of the "my shows" list. this started last november (update related?).

at first i called tech support, we uninstalled/reinstalled tivo desktop, and that restored the link, but it disappeared again in a couple of weeks, so i searched tcf for a solution.

i started using the pause/resume server option with tivo desktop to restore the link. i found out by experimenting that refreshing the internet settings on premiere (same values, just repeat setup) on tivo will restore the link too, without a trip to the pc.

did you try moving your recordings to another folder like steve suggested, and if so, did it permenantly resolve the issue for you?
Hey NA,

I tried Steve's suggestion, but that didn't seem to solve the problem either.

However, I found in another thread a different solution that has worked for me. If you open Tivo Desktop, and click the menu item "services", then "TiVo service properties", you can choose between "Bonjour" and "Tivo Beacon". I switched to TiVo Beacon, and have not had any further issues.

My PC is now always listed at the bottom of "My Shows", and "My Photos" and "My Music" links are back under Photos and Music. Not sure why this fixed things, especially since according to the set-up, "Bonjour" is "preferred".

Hopefully it would work for you, too...

Thos.
Thos19 is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2013, 02:11 PM   #7
NorthAlabama
tabasco rules
 
NorthAlabama's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: rocket city, al
Posts: 2,481
Quote:
Originally Posted by Thos19 View Post
I found in another thread a different solution that has worked for me. If you open Tivo Desktop, and click the menu item "services", then "TiVo service properties", you can choose between "Bonjour" and "Tivo Beacon". I switched to TiVo Beacon, and have not had any further issues
thanks for the info thos, it's greatly appreciated. i'll give it a try, and post my results in a few days...
__________________


The truth will set you free. But not until it is finished with you. - David Foster Wallace
NorthAlabama is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2013, 07:54 AM   #8
sehale
Registered User
 
Join Date: Jun 2007
Location: Newark, DE
Posts: 102
Hopefully the others' suggestions will help you but what works for me is to go to the Network settings on the Tivo and essentially re-establish the wireless link (re-select your home network, etc. etc.).
sehale is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2013, 10:12 AM   #9
NorthAlabama
tabasco rules
 
NorthAlabama's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: rocket city, al
Posts: 2,481
Quote:
Originally Posted by sehale View Post
what works for me is to go to the Network settings on the Tivo and essentially re-establish the wireless link
yes, that works for me too, and so does a pause/resume of the tivo desktop server. heck, you can even uninstall/reinstall tivo desktop software to re-establish the link.

what i'm hoping is that making the change in the network properties stops the link from disappearing for good.
__________________


The truth will set you free. But not until it is finished with you. - David Foster Wallace
NorthAlabama is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2013, 12:37 PM   #10
steve614
what ru lookin at?
 
steve614's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Dallas, TX
Posts: 10,722
Quote:
Originally Posted by NorthAlabama View Post
what i'm hoping is that making the change in the network properties stops the link from disappearing for good.
It should. I find that Tivo Beacon is much more reliable than Bonjour.
__________________
The Man Prayer: I'm a man ...... I can change ...... If I have to ...... I guess.



To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

F*CK CANCER!
steve614 is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2013, 02:23 PM   #11
NorthAlabama
tabasco rules
 
NorthAlabama's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: rocket city, al
Posts: 2,481
Quote:
Originally Posted by steve614 View Post
Tivo Beacon is much more reliable than Bonjour
looks like the switch from bonjour to tivo beacon solved the problem for good, thanks to everyone for their help!
__________________


The truth will set you free. But not until it is finished with you. - David Foster Wallace
NorthAlabama is offline   Reply With Quote
Reply
Forum Jump




Thread Tools


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Advertisements

TiVo Community
Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skins by: Relivo Media

(C) 2013 Magenium Solutions - All Rights Reserved. No information may be posted elsewhere without written permission.
TiVoŽ is a registered trademark of TiVo Inc. This site is not owned or operated by TiVo Inc.
All times are GMT -5. The time now is 01:21 PM.
OUR NETWORK: MyOpenRouter | TechLore | SansaCommunity | RoboCommunity | MediaSmart Home | Explore3DTV | Dijit Community | DVR Playground |