TiVo Community
TiVo Community
TiVo Community
Go Back   TiVo Community > Main TiVo Forums > TiVo Premiere DVRs
TiVo Community
Reply
Forum Jump
 
Thread Tools
Old 10-16-2011, 01:52 AM   #1
deathpulse
Registered User
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 15
Premier Elite - compatible external drives?

Hello everyone. Which 2tb external drives are compatible with the Elite?
deathpulse is offline   Reply With Quote
Old 10-16-2011, 02:09 AM   #2
jfh3
Registered User
 
Join Date: Apr 2004
Location: Denver area
Posts: 4,463
Officially, none.

The largest one supported by TiVo is the Western Digital My Book 1TB A/V DVR extender.
__________________
- Roamio; Roamio Pro; Premiere Elite
- Premiere (2TB) (both for sale - PM me)
- TiVo Mini x 3
jfh3 is offline   Reply With Quote
Old 10-16-2011, 10:39 AM   #3
uw69
Registered User
 
Join Date: Jan 2001
Location: Washington
Posts: 368
http://www.weaknees.com/tivo-premier....php#premelite


Looks like Weaknees has found a compatible drive:
__________________
2 Tivo Series 1 (Both retired)
2 Tivo Series 2, dual tuner (1 retired)
3 Tivo Series 3 (2 retired) 1 OTA
1 Roamio plus 470 hours
3 TiVo Mini's
uw69 is offline   Reply With Quote
Old 10-16-2011, 10:55 AM   #4
aaronwt
HD Addict
 
aaronwt's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Northern VA(Woodbridge)
Posts: 13,923
Quote:
Originally Posted by uw69 View Post
http://www.weaknees.com/tivo-premier....php#premelite


Looks like Weaknees has found a compatible drive:
That is also sold in conjunction with the Elite. It isn't sold separately.
__________________
Roamio Pro
TiVo Mini x4
Roamio Basic OTA
39TB unRAID1--53TB unRAID2--36TB unRAID3
XBL/PSN: WormholeXtreme
aaronwt is offline   Reply With Quote
Old 10-16-2011, 11:35 AM   #5
uw69
Registered User
 
Join Date: Jan 2001
Location: Washington
Posts: 368
Is it likely to be an off the shelf drive or something specifically for the Elite?
__________________
2 Tivo Series 1 (Both retired)
2 Tivo Series 2, dual tuner (1 retired)
3 Tivo Series 3 (2 retired) 1 OTA
1 Roamio plus 470 hours
3 TiVo Mini's
uw69 is offline   Reply With Quote
Old 10-18-2011, 08:41 AM   #6
razor237
Registered User
 
Join Date: Feb 2002
Location: Jackson, NJ
Posts: 54
I have a Western Digital My Book 1TB A/V DVR extender that was on my premiere that i moved over the the elite and it seems to be working fine

Razor237
razor237 is offline   Reply With Quote
Old 10-18-2011, 08:54 AM   #7
atmuscarella
Registered User
 
Join Date: Oct 2005
Location: Rochester NY
Posts: 3,823
Quote:
Originally Posted by uw69 View Post
Is it likely to be an off the shelf drive or something specifically for the Elite?
I am sure it is an off the shelf drive but I am also sure they manually married it to the Elite (not plug and play).
__________________
atmuscarella
R.I.P. - 04/04 - Dish 510
09/05 - Humax T-800
R.I.P. - 08/06 - TiVo
05/08 - TiVo HD
06/08 - Panasonic 50PZ800U 50" Plazma!!
03/10 - Series 3
11/10 - Premiere
09/13 - Roamio
atmuscarella is offline   Reply With Quote
Old 01-26-2012, 03:48 PM   #8
redbeard25
Registered User
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 50
Smile

Where are the instructions for marrying an external drive to the Elite? I have a 2TB drive that I could use for such a purpose!
__________________
Roamio (upg to 3TB)
Mini LTx2
Stream

Former:
Premiere Elite LT + 1TB exp
TivoHD (upg to 1TB) LT
Stock TivoHD M2M
S2ST LT
S2DT 200GB
S2ST 200GB
Philips S1 (original 14hr version)
redbeard25 is offline   Reply With Quote
Old 01-26-2012, 05:00 PM   #9
MichaelK
Registered User
 
Join Date: Jan 2002
Location: NJ
Posts: 7,299
i'd even put up with only 1TB to be official but the sanctioned drive is completely out of stock at pretty much every internet retailer. Tivo doesnt even have it availible on their website.

i get they must have some deal with WD but add more WD esata drives to the approved list for crying out loud.

has anyone ever found a drive that didn't work with an S3 (which was wide open)? i used 3 different ones on S3's and never had a problem. I cant imagine WD doesn't make at least a few more options that would work. they could add those to the list and give us some options.
MichaelK is offline   Reply With Quote
Old 01-26-2012, 05:06 PM   #10
rainwater
Registered User
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 6,058
Quote:
Originally Posted by MichaelK View Post

has anyone ever found a drive that didn't work with an S3 (which was wide open)? i used 3 different ones on S3's and never had a problem. I cant imagine WD doesn't make at least a few more options that would work. they could add those to the list and give us some options.
They all worked unless they had some wonky built in sata controller instead of just powering the disk and a normal sata port.
rainwater is offline   Reply With Quote
Old 02-09-2012, 01:00 AM   #11
Dr_Diablo
Dr_Diablo
 
Join Date: Nov 2003
Location: Midwest
Posts: 912
Prices for drives were driven up by the recent flood in Thailand...

Last yr I snatched up a WD My Book for under $100... now same drves approaching the $160 mark...

Guess "supple an demand" does come to play
Dr_Diablo is offline   Reply With Quote
Old 03-28-2012, 09:39 AM   #12
TZR916
Registered User
 
TZR916's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Sacramento
Posts: 97
Quote:
Originally Posted by redbeard25 View Post
Where are the instructions for marrying an external drive to the Elite? I have a 2TB drive that I could use for such a purpose!
Anyone???
TZR916 is offline   Reply With Quote
Old 03-28-2012, 10:44 AM   #13
aaronwt
HD Addict
 
aaronwt's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Northern VA(Woodbridge)
Posts: 13,923
There are none. You need to purchase the Elite and 2TB external drive together from Weaknees.
__________________
Roamio Pro
TiVo Mini x4
Roamio Basic OTA
39TB unRAID1--53TB unRAID2--36TB unRAID3
XBL/PSN: WormholeXtreme
aaronwt is offline   Reply With Quote
Old 03-28-2012, 11:43 AM   #14
dianebrat
Uncontrolled Force
 
dianebrat's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: boston'ish
Posts: 7,767
Quote:
Originally Posted by MichaelK View Post
i'd even put up with only 1TB to be official but the sanctioned drive is completely out of stock at pretty much every internet retailer. Tivo doesnt even have it availible on their website.

i get they must have some deal with WD but add more WD esata drives to the approved list for crying out loud.

has anyone ever found a drive that didn't work with an S3 (which was wide open)? i used 3 different ones on S3's and never had a problem. I cant imagine WD doesn't make at least a few more options that would work. they could add those to the list and give us some options.
Quote:
Originally Posted by rainwater View Post
They all worked unless they had some wonky built in sata controller instead of just powering the disk and a normal sata port.
Actually there were some Seagate FreeAgent Pro drives that were deemed "not compatible" and they will not PnP with an S3.
__________________
"There is a distinct difference between having an open mind and having a hole in your head from which your brain leaks out."
dianebrat is online now   Reply With Quote
Old 03-28-2012, 08:04 PM   #15
MichaelK
Registered User
 
Join Date: Jan 2002
Location: NJ
Posts: 7,299
Quote:
Originally Posted by dianebrat View Post
Actually there were some Seagate FreeAgent Pro drives that were deemed "not compatible" and they will not PnP with an S3.
I actually had 2 free agent pro's on my 2 s3's. The logs did show weird stuff but playback was a never a problem. They DID die prematurely but they basically worked - so maybe some controller oddities but they didn't brick themselves or the TiVo. I think there were many of us with those drives when they first came out.
MichaelK is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2012, 09:48 PM   #16
MichaelK
Registered User
 
Join Date: Jan 2002
Location: NJ
Posts: 7,299
i picked up one of the official sanctioned drives the other day when they came back in stock on amazon.

WARNING- the stupid esata cable that WD packs with the drive is not compatible with the tivo. I remember years back when they turned on the external storage for the S3's that there were some cables that the actual connector protruded too little to make proper contact with the tivo. You had to but the right kind of cable.

I used the one that came with the drive and the Tivo just ignored the drive. Luckily i had one of the good spare cables floating around and wouldn't you know it when i compared the two the one that came with the drive is the shorter type. I used the other cable i had and all was well.

Would have thought that they would have squared away this issue after years of esata drives but i guess not....
MichaelK is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2012, 09:57 PM   #17
MeInDallas
Registered User
 
MeInDallas's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Dallas, Texas
Posts: 833
You can actually send your Elite to Weaknees now and for a small price of $449 they can add an external 2TB drive to your Elite

http://www.weaknees.com/tivo-premiere-elite-series4.php
MeInDallas is offline   Reply With Quote
Old 01-25-2013, 10:24 AM   #18
Ziggy86
Registered User
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 822
Is the drive that comes in the Tivo Premiere Elite 2TB?
Ziggy86 is offline   Reply With Quote
Old 01-25-2013, 12:33 PM   #19
Teeps
Registered User
 
Teeps's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Torrance,Cal. 90503
Posts: 930
Quote:
Originally Posted by Ziggy86 View Post
Is the drive that comes in the Tivo Premiere Elite 2TB?
Yes.
Teeps is offline   Reply With Quote
Old 01-25-2013, 01:03 PM   #20
Ziggy86
Registered User
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 822
Wish there was an easier way to create a backup drive. Sounds so complicated and to buy one online is very expensive.
Ziggy86 is offline   Reply With Quote
Old 01-25-2013, 09:27 PM   #21
mattack
Registered User
 
Join Date: Apr 2001
Location: sunnyvale
Posts: 17,011
jmfs is very easy.
mattack is offline   Reply With Quote
Reply
Forum Jump




Thread Tools


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Advertisements

TiVo Community
Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skins by: Relivo Media

(C) 2013 Magenium Solutions - All Rights Reserved. No information may be posted elsewhere without written permission.
TiVoŽ is a registered trademark of TiVo Inc. This site is not owned or operated by TiVo Inc.
All times are GMT -5. The time now is 10:16 PM.
OUR NETWORK: MyOpenRouter | TechLore | SansaCommunity | RoboCommunity | MediaSmart Home | Explore3DTV | Dijit Community | DVR Playground |