TiVo Community
TiVo Community
TiVo Community
Go Back   TiVo Community > Main TiVo Forums > TiVo Suggestion Avenue
TiVo Community
Reply
Forum Jump
 
Thread Tools
Old 01-28-2013, 10:35 AM   #1
philhu
User Since Day ONE!
 
philhu's Avatar
 
Join Date: Apr 2001
Location: Funcity, MA
Posts: 672
Adding a GLOBAL Time Offset

I've noticed, for the last years or so, that all my recordings start about 20 seconds before the previous show ends. I noticed this on ALL channels, so I was assuming the TIVO time is off by some seconds. Also noticed they seem to cut off about 20 seconds early too.

Way back, I took my hacked series 2 and have a script that ran to move the clock in the tivo ahead 15 seconds right after it calls out to Tivo, which seemed to have worked fine.

Now, Looking at my tivohd and premiere tivo, I think I'd suggest to tivo people a Global time offset value a user can set in this situation. Meaning after the time is network time set, the offset it applied, in my case 15 seconds or so.

Anyone else seeing this issue? You think this would help? It would be alot cleaner that trying to pad and unpad every recorded show
__________________
-----------------
Phillips (S1-retired)
Sony SVR-2000 (S1-retired)
Tivo (S2-retired, 500gb HD, 2 units)
TivoHD (2tb HD, chip mod, 2 units)
Tivo Premiere (2tb HD)
Tivo Premiere4 (2tb (JMFS) HD)
philhu is offline   Reply With Quote
Old 01-28-2013, 08:27 PM   #2
SuperGonz
Registered User
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 19
Not only on TIVO Premiere but on the Verizon HD-DVR it's replacing. I bet it's to dissuade the use of DVRs
SuperGonz is offline   Reply With Quote
Old 01-28-2013, 11:25 PM   #3
steve614
what ru lookin at?
 
steve614's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Dallas, TX
Posts: 10,722
Not a good idea.

The time isn't "off" with every channel/network.

If you "fix" the time for one channel, you will create conflicts with others that don't need "fixing".
__________________
The Man Prayer: I'm a man ...... I can change ...... If I have to ...... I guess.



To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

F*CK CANCER!
steve614 is offline   Reply With Quote
Old 01-29-2013, 09:03 AM   #4
philhu
User Since Day ONE!
 
philhu's Avatar
 
Join Date: Apr 2001
Location: Funcity, MA
Posts: 672
Quote:
Originally Posted by steve614 View Post
Not a good idea.

The time isn't "off" with every channel/network.

If you "fix" the time for one channel, you will create conflicts with others that don't need "fixing".
No

In my case, it *IS* off on EVERY channel. No matter what I record where, the 20 seconds of previous shows and at the end, the last 20 seconds gets cut off.

If I could set the system clock to NETTIME - 00:00:20, it would fix everything. And it used to in my JB system
__________________
-----------------
Phillips (S1-retired)
Sony SVR-2000 (S1-retired)
Tivo (S2-retired, 500gb HD, 2 units)
TivoHD (2tb HD, chip mod, 2 units)
Tivo Premiere (2tb HD)
Tivo Premiere4 (2tb (JMFS) HD)
philhu is offline   Reply With Quote
Old 01-29-2013, 05:05 PM   #5
bradleys
It'll be fine....
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 1,870
Quote:
Originally Posted by philhu View Post
No

In my case, it *IS* off on EVERY channel. No matter what I record where, the 20 seconds of previous shows and at the end, the last 20 seconds gets cut off.

If I could set the system clock to NETTIME - 00:00:20, it would fix everything. And it used to in my JB system
Yes, I see the exact same thing... Discovery is terrible, but I miss the last 20 seconds of other shows as well.

Big Bang Theory annoys the heck out of me becuse they always have a final cutaway scene that I miss. And do not get me started with Gold Rush... I have no idea how much gold the Indian River crew had from their last clean out!

I could change the setting in the seson pass, but the minimum setting is 1 minute and then I am getting several conflicts because of the overlap.

It is getting a lot worse and it is getting a lot more consistant accross channels.

I looked over the weekend to see if I could mannually set the clock, but of course no such luck.
__________________
TiVo S2 (Retired)
TiVo Series 3 (Sold)
TiVo HD (Sold)
TiVo Premier (2 TB Upgrade)
TiVo Roamio Plus
TiVo Mini
iPad TiVo app
TiVo Stream (Sold)
Personal Video Share powered by PyTiVo
bradleys is offline   Reply With Quote
Old 01-29-2013, 06:36 PM   #6
WhiskeyTango
Registered User
 
Join Date: Sep 2006
Location: New Jersey
Posts: 5,777
It's not the Tivo's clock that is the problem, it is the networks failing to start/end on time.
WhiskeyTango is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2013, 01:14 PM   #7
bradleys
It'll be fine....
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 1,870
I get that... But since it is only a few seconds offset, it is hard to setup a recording properly. For most shows it is OK, because they are not shoving content into the last 15 seconds, but more and more it is becoming a problem.

I seem to be more and more often missing a punchline or final dramatic phrase.
__________________
TiVo S2 (Retired)
TiVo Series 3 (Sold)
TiVo HD (Sold)
TiVo Premier (2 TB Upgrade)
TiVo Roamio Plus
TiVo Mini
iPad TiVo app
TiVo Stream (Sold)
Personal Video Share powered by PyTiVo
bradleys is offline   Reply With Quote
Reply
Forum Jump




Thread Tools


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Advertisements

TiVo Community
Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skins by: Relivo Media

(C) 2013 Magenium Solutions - All Rights Reserved. No information may be posted elsewhere without written permission.
TiVoŽ is a registered trademark of TiVo Inc. This site is not owned or operated by TiVo Inc.
All times are GMT -5. The time now is 07:45 AM.
OUR NETWORK: MyOpenRouter | TechLore | SansaCommunity | RoboCommunity | MediaSmart Home | Explore3DTV | Dijit Community | DVR Playground |