TiVo Community
TiVo Community
TiVo Community
Go Back   TiVo Community > Main TiVo Forums > TiVo Help Center
TiVo Community
Reply
Forum Jump
 
Thread Tools
Old 12-06-2012, 10:41 PM   #1
johnnylundy99
Registered User
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 3
TiVo Premiere XL Update Software today - horribly slow channel change

Changing channel with the remote "Channel" button is all of a sudden ridiculously slow since the update this morning.

TiVo Premiere XL.

I am referring to the actual changing of the channel NUMBER, say from 809 to 810, when pressing the "Channel Up" rocker button.

I of course restarted the TiVo but the issue is not resolved.

Has this been noticed by anyone else? I presume this is the update that everyone was referring to in the 11/28 beta thread?
johnnylundy99 is offline   Reply With Quote
Old 12-07-2012, 08:43 PM   #2
Snake Plissken
Registered User
 
Snake Plissken's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 45
Quote:
Originally Posted by johnnylundy99 View Post
Changing channel with the remote "Channel" button is all of a sudden ridiculously slow since the update this morning.

TiVo Premiere XL.

I am referring to the actual changing of the channel NUMBER, say from 809 to 810, when pressing the "Channel Up" rocker button.

I of course restarted the TiVo but the issue is not resolved.

Has this been noticed by anyone else? I presume this is the update that everyone was referring to in the 11/28 beta thread?
I've noticed a lag when I go into my recorded shows. There's a 3-5 second delay before it moves next...
Snake Plissken is offline   Reply With Quote
Old 12-07-2012, 09:44 PM   #3
johnnylundy99
Registered User
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 3
re: slow channel changing

Quote:
Originally Posted by Snake Plissken View Post
I've noticed a lag when I go into my recorded shows. There's a 3-5 second delay before it moves next...
Yes, but you if you say, click the "channel up" 10 times rapidly on the TiVo remote, you don't have a lag between each number being displayed on the screen?

This is new with the latest update.
johnnylundy99 is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2012, 09:47 AM   #4
chrispitude
Registered User
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 455
YES - and it is horribly annoying! I was writing up my own thread when I found yours suggested as a possible duplicate.

TiVo, please fix this! With Netflix, YouTube, and now this, the user experience is steadily growing worse and worse.
chrispitude is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2012, 10:52 AM   #5
johnnylundy99
Registered User
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 3
Quote:
Originally Posted by chrispitude View Post
YES - and it is horribly annoying! I was writing up my own thread when I found yours suggested as a possible duplicate.

TiVo, please fix this! With Netflix, YouTube, and now this, the user experience is steadily growing worse and worse.
Please file a support request at the TiVo Support page. Copy and paste into your browser

support.tivo.com/app/answers/detail/a_id/1279/kw/contact
johnnylundy99 is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2012, 11:15 AM   #6
chrispitude
Registered User
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 455
Quote:
Originally Posted by johnnylundy99 View Post
Please file a support request at the TiVo Support page. Copy and paste into your browser

support.tivo.com/app/answers/detail/a_id/1279/kw/contact
Incident report filed.
chrispitude is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2012, 03:17 PM   #7
rmcoomes
Registered User
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 7
Seeing exactly the same issue. I've also filed an incident report. There is a large list of complaints over on the Tivo forums. Tivo has responded with a couple of suggestions, but none of them seem to make any difference.
rmcoomes is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2012, 05:55 PM   #8
chrispitude
Registered User
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 455
Quote:
Due to the update, it may simply require a reboot from the TiVo. The first thing I would recommend is to disconnect the power from the TiVo for at least 30 seconds and then reconnect it. However, if the issue persists after that, I would suggest calling our Technical Support at 877-367-8486 between the hours of Monday - Friday, 7am - 7pm PST and Saturday - Sunday, 8am - 6pm PST.
As expected, a reboot does not change the new behavior. I will call in tomorrow.
chrispitude is offline   Reply With Quote
Old 12-11-2012, 09:12 AM   #9
chrispitude
Registered User
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 455
Quote:
Originally Posted by chrispitude View Post
As expected, a reboot does not change the new behavior. I will call in tomorrow.
I called the phone support line today and reported the problem. There is an internal list where they identify trends in reported problems from new releases, so I encourage others that have the problem to call in and report it. It might be a good idea to specifically mention that you are aware others are having the problem and you'd like to add your problem report to the list.
chrispitude is offline   Reply With Quote
Reply
Forum Jump




Thread Tools


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Advertisements

TiVo Community
Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skins by: Relivo Media

(C) 2013 Magenium Solutions - All Rights Reserved. No information may be posted elsewhere without written permission.
TiVoŽ is a registered trademark of TiVo Inc. This site is not owned or operated by TiVo Inc.
All times are GMT -5. The time now is 08:54 PM.
OUR NETWORK: MyOpenRouter | TechLore | SansaCommunity | RoboCommunity | MediaSmart Home | Explore3DTV | Dijit Community | DVR Playground |