TiVo Community
TiVo Community
TiVo Community
Go Back   TiVo Community > Main TiVo Forums > TiVo Series3 HDTV DVRs
TiVo Community
Reply
Forum Jump
 
Thread Tools
Old 11-07-2012, 11:34 PM   #1
wheeda
Registered User
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 1
Tivo button ON UNIT doesn't work

The Tivo and Guide button on the remote, and on the Series 3 box does not work. I would rule out any strange remote / interference / channel / code /1-2 switch issues since the buttons on the S3 don't work. The rest of the buttons, pause, whatever do work.

Power cycling usually works, but not always. It happens often enough that it is beginning to piss off the rest of my family and me.

Any idea?
wheeda is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2012, 01:51 AM   #2
ThAbtO
TiVoholic by the bay
 
ThAbtO's Avatar
 
Join Date: Apr 2000
Location: SF Bay Area
Posts: 4,793
The green button on the Tivo remote only turns on and off the TV, along with VOL -/+ and mute.

CH -/+ will only change channels on the Tivo.

The tivo remote needs to be programmed for it to operate any specific TV following the instructions and the proper codes on the Tivo screen when you navigate to the proper Tivo menu.

Menus:

Messages & Settings / Settings / Remote, CableCard & Devices / Remote Control / Part 1: TV Power, colume and mute / find your TV brand

It can also operate 2 Tivos with the 1-2 switch by setting remote addresses for each Tivo as follows.

To set the remote address for each Tivo:

Cover the infrared sensor on the Tivo you are not setting its remote address.
Navigate the menu on the other Tivo to the SYSTEM INFORMATION screen.
Slide the switch to 1.
Press TIVO and PAUSE at the same time until the light is on.
Choose a number 1-9 for its remote address. (I'll choose 1 for this example) and press that number.
Press Left arrow and you should be out of the SYSTEM INFORMATION screen.
Go back in to SYSTEM INFORMATION and you should see:
REMOTE ADDRESS: 1

Repeat for other Tivo covering the previous Tivo's sensor but with the switch set to 2.

(I'll choose 2 for this example.)
When the above is done, it should say
REMOTE ADDRESS: 2

Uncover the sensors.
You are now done and the remote is set to control the first Tivo on switch set to 1 and the second Tivo when the switch is set to 2.
__________________
Series 2 (PLS, sold)
TiVo HD 1TB (157 HD Hrs, PLS, "652")
Roamio! Oh, wait, Its Juliet!

~~~~~

The TiVo Apocalypse begins on Sat 2013 Feb 16 00:00 GMT!

Last edited by ThAbtO : 11-08-2012 at 02:05 AM.
ThAbtO is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2012, 09:46 PM   #3
unitron
Registered User
 
unitron's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: semi-coastal NC
Posts: 13,550
Quote:
Originally Posted by ThAbtO View Post
The green button on the Tivo remote only turns on and off the TV, along with VOL -/+ and mute.

CH -/+ will only change channels on the Tivo.

The tivo remote needs to be programmed for it to operate any specific TV following the instructions and the proper codes on the Tivo screen when you navigate to the proper Tivo menu.

Menus:

Messages & Settings / Settings / Remote, CableCard & Devices / Remote Control / Part 1: TV Power, colume and mute / find your TV brand

It can also operate 2 Tivos with the 1-2 switch by setting remote addresses for each Tivo as follows.

To set the remote address for each Tivo:

Cover the infrared sensor on the Tivo you are not setting its remote address.
Navigate the menu on the other Tivo to the SYSTEM INFORMATION screen.
Slide the switch to 1.
Press TIVO and PAUSE at the same time until the light is on.
Choose a number 1-9 for its remote address. (I'll choose 1 for this example) and press that number.
Press Left arrow and you should be out of the SYSTEM INFORMATION screen.
Go back in to SYSTEM INFORMATION and you should see:
REMOTE ADDRESS: 1

Repeat for other Tivo covering the previous Tivo's sensor but with the switch set to 2.

(I'll choose 2 for this example.)
When the above is done, it should say
REMOTE ADDRESS: 2

Uncover the sensors.
You are now done and the remote is set to control the first Tivo on switch set to 1 and the second Tivo when the switch is set to 2.

Did you respond in the wrong place, or did a post in between the OP and yours mysteriously disappear?
__________________
(thisismysigfile)


"I am altering the deal. Pray I don't alter it any further."

Darth TiVo, 14 February, 2011
unitron is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2012, 09:50 PM   #4
unitron
Registered User
 
unitron's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: semi-coastal NC
Posts: 13,550
Quote:
Originally Posted by wheeda View Post
The Tivo and Guide button on the remote, and on the Series 3 box does not work. I would rule out any strange remote / interference / channel / code /1-2 switch issues since the buttons on the S3 don't work. The rest of the buttons, pause, whatever do work.

Power cycling usually works, but not always. It happens often enough that it is beginning to piss off the rest of my family and me.

Any idea?
Since it's an S3 (apparently the first of the S3 models if it has buttons on the TiVo itself) my automatic kneejerk response is:

In case of strange symptoms, suspect "capacitor plague" causing your power supply to fail.
__________________
(thisismysigfile)


"I am altering the deal. Pray I don't alter it any further."

Darth TiVo, 14 February, 2011
unitron is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2012, 09:53 PM   #5
Arcady
Stargate Fan
 
Arcady's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Philadelphia, PA
Posts: 2,894
I would suspect the front panel board is bad. When you open the TiVo to check the capacitors on the power supply, make sure the front panel ribbon cable is firmly seated. You can buy a replacement front panel from Weaknees, but they want $99.
__________________
Roamio Pro (3TB)
Premiere Elite (2TB)
Premiere (320GB)
Two TiVo Minis

Left DirecTV 4/15/07. Left TWC 8/8/11. Now on Comcast Xfinity.
Arcady is offline   Reply With Quote
Reply
Forum Jump




Thread Tools


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Advertisements

TiVo Community
Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skins by: Relivo Media

(C) 2013 Magenium Solutions - All Rights Reserved. No information may be posted elsewhere without written permission.
TiVoŽ is a registered trademark of TiVo Inc. This site is not owned or operated by TiVo Inc.
All times are GMT -5. The time now is 09:12 AM.
OUR NETWORK: MyOpenRouter | TechLore | SansaCommunity | RoboCommunity | MediaSmart Home | Explore3DTV | Dijit Community | DVR Playground |