TiVo Community
TiVo Community
TiVo Community
Go Back   TiVo Community > Main TiVo Forums > TiVo Premiere DVRs
TiVo Community
Reply
Forum Jump
 
Thread Tools
Old 10-29-2012, 03:48 PM   #121
BlackBetty
I <3 TiVo!
 
BlackBetty's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 2,419
Pending restart.
BlackBetty is offline   Reply With Quote
Old 10-29-2012, 03:59 PM   #122
morac
Cat God
 
morac's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: NJ
Posts: 6,668
I'm actually hoping I don't download the update today. Updating during the middle of a hurricane is just asking for trouble. The power could blink out during the update. Not sure why TiVo decided to release today.
morac is offline   Reply With Quote
Old 10-29-2012, 04:05 PM   #123
xander777
Registered User
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 66
Quote:
Originally Posted by morac View Post
I'm actually hoping I don't download the update today. Updating during the middle of a hurricane is just asking for trouble. The power could blink out during the update. Not sure why TiVo decided to release today.
That's exactly what happened to me 15 minutes ago. Power went out during the download. Re-downloaded and restarting now.
xander777 is offline   Reply With Quote
Old 10-29-2012, 04:19 PM   #124
BlackBetty
I <3 TiVo!
 
BlackBetty's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 2,419
Quote:
Originally Posted by xander777 View Post
That's exactly what happened to me 15 minutes ago. Power went out during the download. Re-downloaded and restarting now.
Exact same thing just happened to me 30 minutes into the install. Argh. Reinstalling now.
BlackBetty is offline   Reply With Quote
Old 10-29-2012, 04:33 PM   #125
WVZR1
Registered User
 
Join Date: Jul 2008
Location: The WV Eastern Panhandle
Posts: 189
Interesting experience, I connected my Elite and waited until the download had completed and then went to my XL and connected. The XL actually did the download and progressed through the install passing the progress of the Elite. Pending restart was first visible on the XL. Now both are in the "Preparing the update" aspect of the update after a "restart"!

How long for the preparing and back to "live TV"?
WVZR1 is offline   Reply With Quote
Old 10-29-2012, 04:35 PM   #126
jrtroo
User
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 2,647
You are the first to report on progress, so please let us all know.
__________________
TiVo Owner
jrtroo is offline   Reply With Quote
Old 10-29-2012, 04:40 PM   #127
innocentfreak
Registered User
 
Join Date: Aug 2001
Location: Florida
Posts: 8,569
Quote:
Originally Posted by WVZR1 View Post
Interesting experience, I connected my Elite and waited until the download had completed and then went to my XL and connected. The XL actually did the download and progressed through the install passing the progress of the Elite. Pending restart was first visible on the XL. Now both are in the "Preparing the update" aspect of the update after a "restart"!

How long for the preparing and back to "live TV"?
Depending on the size of the actual update it could be up to an hour. I think the last update took a good amount of time. Let us know how long it takes for you.
__________________
1 - TiVo Roamio Pro
2 - TiVo Premiere XL

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
innocentfreak is offline   Reply With Quote
Old 10-29-2012, 04:53 PM   #128
xander777
Registered User
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 66
Quote:
Originally Posted by innocentfreak View Post
Depending on the size of the actual update it could be up to an hour. I think the last update took a good amount of time. Let us know how long it takes for you.
Took about 45 minutes.
xander777 is offline   Reply With Quote
Old 10-29-2012, 05:08 PM   #129
WVZR1
Registered User
 
Join Date: Jul 2008
Location: The WV Eastern Panhandle
Posts: 189
Quote:
Originally Posted by xander777 View Post
Took about 45 minutes.
I'd have to agree with the 45 minutes after the "one hour warning" screen. My XL did actually accomplish the entire operation faster than my Elite. I've not checked anything out yet.

I'm still questioning my "intelligence" of attempting this with Sandy approaching and we've had very substantial winds this PM.
WVZR1 is offline   Reply With Quote
Old 10-29-2012, 05:12 PM   #130
bradleys
It'll be fine....
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 2,213
Forced a connection and it haven't gotten to me yet...
__________________
TiVo S2 (Retired)
TiVo Series 3 (Sold)
TiVo HD (Sold)
TiVo Premier (2 TB Upgrade)
TiVo Roamio Plus
TiVo Mini
iPad TiVo app
TiVo Stream (Sold)
Personal Video Share powered by PyTiVo
bradleys is offline   Reply With Quote
Old 10-29-2012, 05:15 PM   #131
xander777
Registered User
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 66
Quote:
Originally Posted by xander777 View Post
Took about 45 minutes.
Everything working except not getting HD listings from a networked Premiere. Probably have to update that one also.


*Update - Now it's working. Nice

Last edited by xander777 : 10-29-2012 at 05:41 PM.
xander777 is offline   Reply With Quote
Old 10-29-2012, 05:29 PM   #132
morac
Cat God
 
morac's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: NJ
Posts: 6,668
My Premiere connected at 4:30 PM EDT and downloaded the update. I figured it was better to do the install now then at 2 AM when the hurricane winds are forecast to be a lot stronger, so I did the install (not really having a choice). I'm now at the "preparing the update" screen. The Premiere is connected to a UPS so I have some leeway if the power goes out, but the person who decided it was a good idea to release the update today should be demoted, especially considering it takes so long to install.

I'm guessing the box can recover if the power is cut during the preparing stage, but still...

Edit: update finished. Right about 45 minutes as has been reported

Last edited by morac : 10-29-2012 at 06:11 PM.
morac is offline   Reply With Quote
Old 10-29-2012, 06:19 PM   #133
TIVO_GUY_HERE
I miss the ocean
 
TIVO_GUY_HERE's Avatar
 
Join Date: Jul 2000
Location: Dallas Texas
Posts: 5,655
both of mine have been updating for about 35 minutes... any minute now... like a kid at Christmas..
TIVO_GUY_HERE is offline   Reply With Quote
Old 10-29-2012, 06:29 PM   #134
DaveWhittle
Registered User
 
Join Date: Jul 2002
Location: Knoxville, TN
Posts: 404
+1

"Preparing the update... This may take up to an hour, possibly longer."
DaveWhittle is offline   Reply With Quote
Old 10-29-2012, 06:38 PM   #135
crxssi
Veteran TiVo User
 
crxssi's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 2,746
Quote:
Originally Posted by morac View Post
I'm actually hoping I don't download the update today. Updating during the middle of a hurricane is just asking for trouble. The power could blink out during the update. Not sure why TiVo decided to release today.
That is why your TiVo should be on a UPS, just like your computer is...

Mine is...
__________________
Series 1-> Series 2-> DirecTiVo HD-> TiVo HD-> Premiere -> Roamio Pro
crxssi is offline   Reply With Quote
Old 10-29-2012, 06:39 PM   #136
HenryFarpolo
Registered User
 
HenryFarpolo's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Andover Ma
Posts: 212
Got the update. Thanks TIVO for the early look. Time to explore!!
HenryFarpolo is offline   Reply With Quote
Old 10-29-2012, 06:42 PM   #137
Rob Helmerichs
I am Groot!
 
Rob Helmerichs's Avatar
 
Join Date: Oct 2000
Location: Minneapolis
Posts: 31,854
"Pending Restart," with a 3-hour recording gap coming up between the news and Castle. Yee-haw!
__________________
“You know, this badge means something.”
“You made it at Kinko's.”
Rob Helmerichs is offline   Reply With Quote
Old 10-29-2012, 06:54 PM   #138
morac
Cat God
 
morac's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: NJ
Posts: 6,668
Quote:
Originally Posted by crxssi View Post

That is why your TiVo should be on a UPS, just like your computer is...

Mine is...
Mine is on a UPS, but that doesn't help if the UPS battery drains before the update finishes. Fortunately this wasn't a problem in this case.
morac is offline   Reply With Quote
Old 10-29-2012, 06:58 PM   #139
jaredmwright
Registered User
 
Join Date: Sep 2004
Location: Bay Area
Posts: 214
All three of my units upgraded in just under and hour and are on the new software. Really enjoying the latest updates. I really like the ability to remotely play a whole group of shows like you can locally. Lots to explore, but so far I would say a huge update and lays the groundwork for the TiVo mini that I can't wait for either.
__________________
TiVo XL4 (2TB) HDMI/MoCa
TiVo Roamio Plus (3TB) HDMI/ETHERNET/MoCa & Slingbox 350
(4) - TiVo Mini (MoCa) HDMI, two on each TiVo
DirecTV HR22 HDMI/ETHERNET & Slingbox Solo
jaredmwright is offline   Reply With Quote
Old 10-29-2012, 07:27 PM   #140
overFEDEXed
Registered User
 
Join Date: Nov 2002
Location: Centerville, Georgia
Posts: 242
Allow Live TV on other devices

Yes, I like the option to allow Live TV on other devices=Allow none, one tuner or two to be "Borrowed"

Come on Tivo Mini

Last edited by overFEDEXed : 10-29-2012 at 07:50 PM.
overFEDEXed is offline   Reply With Quote
Old 10-29-2012, 07:27 PM   #141
Rob Helmerichs
I am Groot!
 
Rob Helmerichs's Avatar
 
Join Date: Oct 2000
Location: Minneapolis
Posts: 31,854
"This may take up to an hour, possibly longer."

English, as spoken by lawyers.
__________________
“You know, this badge means something.”
“You made it at Kinko's.”
Rob Helmerichs is offline   Reply With Quote
Old 10-29-2012, 07:41 PM   #142
smbaker
Registered User
 
Join Date: May 2003
Posts: 15,948
Quote:
Originally Posted by crxssi View Post
That is why your TiVo should be on a UPS, just like your computer is...
If the box can't handle loss of power during an update, then it's improperly designed.
smbaker is offline   Reply With Quote
Old 10-29-2012, 07:45 PM   #143
aaronwt
HD Addict
 
aaronwt's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Northern VA(Woodbridge)
Posts: 14,489
I should have checked earlier. I have a pending restarts but had been watching news and playing Xbox Live all day. My power had gone out for an hour but since all my electronic devices are on a UPS it never affected me.
__________________
Roamio Pro
TiVo Mini x4
Roamio Basic OTA
40TB unRAID1--53TB unRAID2--36TB unRAID3
XBL/PSN: WormholeXtreme

Last edited by aaronwt : 10-29-2012 at 07:54 PM.
aaronwt is offline   Reply With Quote
Old 10-29-2012, 08:15 PM   #144
overFEDEXed
Registered User
 
Join Date: Nov 2002
Location: Centerville, Georgia
Posts: 242
Auto transfer folders are messed up

I like all the new features but my auto-transfer (push) folder, that resides on my Desktop, is messed up.

The movies do not show up in one folder, when viewing from the Premiere and Premiere Elite. Also, all of the movie Titles are gone. 'Folders" are enabled and show up on everything but my Auto-Transfer folders.

I'm going to create another folder in the Tivo Desktop, transfer movies to it and see if they "Group"
overFEDEXed is offline   Reply With Quote
Old 10-29-2012, 08:18 PM   #145
cherry ghost
Registered User
 
cherry ghost's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Chicago
Posts: 4,237
My pytivo and TiVo Desktop push folders are no longer in folders, pull folders are still there
cherry ghost is offline   Reply With Quote
Old 10-29-2012, 08:34 PM   #146
aaronwt
HD Addict
 
aaronwt's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Northern VA(Woodbridge)
Posts: 14,489
It took my first Elite 45 minutes for the update to finish.
__________________
Roamio Pro
TiVo Mini x4
Roamio Basic OTA
40TB unRAID1--53TB unRAID2--36TB unRAID3
XBL/PSN: WormholeXtreme
aaronwt is offline   Reply With Quote
Old 10-29-2012, 10:20 PM   #147
cwoody222
Registered User
 
cwoody222's Avatar
 
Join Date: Nov 1999
Location: Buffalo, NY
Posts: 11,007
I'm pending restart here. Gonna do it before bed. Recording stuff now.
__________________
--Chris
cwoody222 is offline   Reply With Quote
Old 10-29-2012, 11:38 PM   #148
TVCricket
HDUI
 
TVCricket's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 137
Quote:
Originally Posted by cherry ghost View Post
My pytivo and TiVo Desktop push folders are no longer in folders, pull folders are still there
How do I do this? I'm using the standalone .exe pytivo and push all my videos to my TiVo. This is so frustrating. I just finished transferring over a bunch of series.
__________________
OTA Only
TiVo Premiere w/ 2 TB HDD from dvr_dude
TVCricket is offline   Reply With Quote
Old 10-29-2012, 11:57 PM   #149
bradleys
It'll be fine....
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 2,213
Quote:
Originally Posted by TVCricket View Post
How do I do this? I'm using the standalone .exe pytivo and push all my videos to my TiVo. This is so frustrating. I just finished transferring over a bunch of series.
I believe that it has been reported that this is only for existing content on your TiVo, shows you move from now on should present in folders properly.

Looks like TiVo made some pretty significant database changes on the back end - this is just a little artifact from those changes.

Try it and let us know if it works for you...
__________________
TiVo S2 (Retired)
TiVo Series 3 (Sold)
TiVo HD (Sold)
TiVo Premier (2 TB Upgrade)
TiVo Roamio Plus
TiVo Mini
iPad TiVo app
TiVo Stream (Sold)
Personal Video Share powered by PyTiVo
bradleys is offline   Reply With Quote
Old 10-30-2012, 12:27 AM   #150
TVCricket
HDUI
 
TVCricket's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 137
I knew that gut feeling of not deleting those series from my PC after transferring them would pay off. Just didn't expect it to be this soon. I was going to give my DVDs and Blurays to family, but now I may just put them in storage.

Any idea if a series' picture can be displayed on the TiVo now? Also, has the episode order changed at all? I recall that after the last major update, unless you manually changed the file dates, your episodes would be out of order after the transfer.
__________________
OTA Only
TiVo Premiere w/ 2 TB HDD from dvr_dude
TVCricket is offline   Reply With Quote
Reply
Forum Jump




Thread Tools


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Advertisements

TiVo Community
Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skins by: Relivo Media

(C) 2013 Magenium Solutions - All Rights Reserved. No information may be posted elsewhere without written permission.
TiVo® is a registered trademark of TiVo Inc. This site is not owned or operated by TiVo Inc.
All times are GMT -5. The time now is 11:41 AM.
OUR NETWORK: MyOpenRouter | TechLore | SansaCommunity | RoboCommunity | MediaSmart Home | Explore3DTV | Dijit Community | DVR Playground |