TiVo Community
TiVo Community
TiVo Community
Go Back   TiVo Community > Main TiVo Forums > DirecTV TiVo Powered PVRs & Receivers
TiVo Community
Reply
Forum Jump
 
Thread Tools
Old 06-28-2004, 07:05 PM   #1
jjmpeters
Registered User
 
Join Date: Dec 2001
Location: Indianapolis
Posts: 94
Static Pop Sound when Changing Channels/Tuners - PEOPLE WITH THIS PROBLEM PLEASE READ

Anyone else having this problem with their HDTiVo? Not all the time, but usually if I haven't changed channels or tuners in a while I got a very load static sounding pop from the Denon 3802 receiver. Its load enough where my wife jumps and the dogs fly off the couch. I've switched optical cables, but the problem persists.

Any help would be appreciated.

Thanks.

HELP - HELP - HELP

Please go to my latest post in this thread and comply with instructions there. Thanks.

Latest
__________________
John

HR10-250 77hrs HD/515hrs SD
R10 140hrs
DVR40 35hrs

Last edited by jjmpeters : 09-27-2004 at 06:11 PM.
jjmpeters is offline   Reply With Quote
Old 06-28-2004, 07:08 PM   #2
joso
Registered User
 
Join Date: Mar 2002
Posts: 12
I have the same problem as well....mine usually happens when I switch tuners....any help would be greatly appreciated...thanks!!
joso is offline   Reply With Quote
Old 06-28-2004, 07:28 PM   #3
EJ
Registered User
 
EJ's Avatar
 
Join Date: Nov 1999
Location: Minot, ND
Posts: 198
I have the 3802 hooked up to the digital inputs and have never encountered this problem.
EJ is offline   Reply With Quote
Old 06-28-2004, 07:37 PM   #4
elfersan
New Member
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 6
I started having this problem over the weekend. Since it was happening very little, and had not noticed it after having used it for two weeks, I thought it might be channel related. I did not think twice about it, until I saw this thread. I will have to take a closer look at my setup.

Then again, yesterday was the first day I ran it with dual tuners. I finally got around to running a second line from the dish.

The other item was that I was watching shows with Dolby digital.

I will take a closer look to see if I can narrow it down to either one of those.
elfersan is offline   Reply With Quote
Old 06-28-2004, 09:42 PM   #5
slocko
Registered User
 
Join Date: Mar 2004
Location: Old Bridge, NJ
Posts: 690
mine pops when I hit the fast forward button twice really fast. the 2nd button press makes it pop.

I noticed because i began recording mtv videos and i usually zoom past commercials and video repeats.

try it.
__________________
I am his twin bother.
slocko is offline   Reply With Quote
Old 06-28-2004, 09:43 PM   #6
slocko
Registered User
 
Join Date: Mar 2004
Location: Old Bridge, NJ
Posts: 690
oh, i don't have a denon, kenwood receiver.
__________________
I am his twin bother.
slocko is offline   Reply With Quote
Old 06-29-2004, 08:54 AM   #7
norneslo
Registered User
 
Join Date: May 2004
Location: Alpharetta, GA
Posts: 22
I'm getting this popping also, with an Onkyo SR600 receiver. I get it when switching to a Dolby Digital channel, doesn't matter if local (atsc) or Sat channel, it pops if it is Dolby. Switching back an forth between PCM sat channels is fine.

Ron
norneslo is offline   Reply With Quote
Old 06-29-2004, 01:45 PM   #8
Lee Bombard
Registered User
 
Join Date: Dec 2001
Location: North Hollywood, CA
Posts: 79
I get it too.

I'm using a Pioneer Elite VSX49TX receiver. When I have the Tivo set to output Dolby Digital audio I get a loud static clap whenever the channel changes from a Digital broadcast to an PCM analog broadcast and vice-versa. It mutes the receiver and I have to click to another input and then back again to restore audio. I'm forced to set the Tivo to only output analog audio all the time. Not a great solution.

It is a problem with the Tivo as any other digital device hooked up through the same cabling and inputs works great. Only the HD/Tivo is a problem.

Oh...and by the way. DirecTV has never heard of this issue. Call them and see.
Lee Bombard is offline   Reply With Quote
Old 06-29-2004, 03:55 PM   #9
cjett
Registered User
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 34
same as norneslo here with my Onkyo tx-ds989... loud crack anytime I move off a DD channel.
cjett
cjett is offline   Reply With Quote
Old 06-29-2004, 05:01 PM   #10
TBliven
Registered User
 
Join Date: May 2004
Location: Quincy, IL
Posts: 18
Also have an Onkyo SR-600. Same problem as nornelso.
__________________
Sony KV-36XBR800
Motorola DCT6416 III
Onkyo TX-SR600
Panasonic DVD-RP82
TBliven is offline   Reply With Quote
Old 06-29-2004, 05:24 PM   #11
jmsaurer
Registered User
 
Join Date: May 2004
Location: Southern California
Posts: 28
FYI...I have Onkyo TX-SR600 and have same "popping" issues. I thought it was just me/mine.

Apparently not.
jmsaurer is offline   Reply With Quote
Old 06-29-2004, 06:02 PM   #12
scooby2
Registered User
 
Join Date: Dec 2001
Location: Chicago, IL
Posts: 165
Same problem as norneslo on my Denon 3801. Hopefully we will see a fix for it somehow.

Last edited by scooby2 : 06-29-2004 at 06:11 PM.
scooby2 is offline   Reply With Quote
Old 06-29-2004, 08:20 PM   #13
SmackDaddy
Registered User
 
Join Date: Jul 2001
Location: Stamford, CT
Posts: 93
I have the issue mostly when changing channels (I guess it is a DD issue since I usually notice it on HDNet and Discovery). I have a 3802.
SmackDaddy is offline   Reply With Quote
Old 06-29-2004, 08:31 PM   #14
Lee Bombard
Registered User
 
Join Date: Dec 2001
Location: North Hollywood, CA
Posts: 79
Has anyone called DirecTV on this?

You all need to call and let them know this is an issue for you.

Last edited by Lee Bombard : 06-30-2004 at 08:57 AM.
Lee Bombard is offline   Reply With Quote
Old 06-30-2004, 06:01 AM   #15
alv
Registered User
 
Join Date: May 2004
Posts: 195
Same on a Lexicon MC-8
alv is offline   Reply With Quote
Old 06-30-2004, 06:07 PM   #16
norneslo
Registered User
 
Join Date: May 2004
Location: Alpharetta, GA
Posts: 22
Notified Directv of this today

Call it in to Directv if you are seeing this. I spoke with Rustin today, so he for one has had it reported to him.

Ron
norneslo is offline   Reply With Quote
Old 07-01-2004, 09:53 AM   #17
Lee Bombard
Registered User
 
Join Date: Dec 2001
Location: North Hollywood, CA
Posts: 79
Quote:
Call it in to Directv if you are seeing this.
Yup! If you have this problem and don't call into DirecTV you are off their radar and the problem doesn't exist. Simple as that.
Lee Bombard is offline   Reply With Quote
Old 07-01-2004, 08:45 PM   #18
ragedogg69
Registered User
 
ragedogg69's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 34
Ill take a stab at guessing what it could be:

Undecoded Dolby Digital signal. Purhaps while changing channels, some of the audio doesnt get decoded and a loud static pop is heard. I remember this was happening when NBC/HDNet first started messing with 5.1 and the Olympics. This is the only thing that really sound familiar as far as how you all describe it.

Just a guess.
__________________
A few posts here, but over 1400 over at the AVS Forum.
ragedogg69 is offline   Reply With Quote
Old 07-10-2004, 06:07 PM   #19
jjmpeters
Registered User
 
Join Date: Dec 2001
Location: Indianapolis
Posts: 94
Problem seems to be worse. It happens even after I stop FF/REW. I called DirecTV and they're sending me a new unit.

If it works, I'll swap out my drives since I've already upgraded and don't want to lose my recordings.

I'll report here if this solves the problem.
__________________
John

HR10-250 77hrs HD/515hrs SD
R10 140hrs
DVR40 35hrs
jjmpeters is offline   Reply With Quote
Old 07-10-2004, 11:32 PM   #20
Lee Bombard
Registered User
 
Join Date: Dec 2001
Location: North Hollywood, CA
Posts: 79
Quote:
I called DirecTV and they're sending me a new unit.
I've received a replacement for this problem and it made no difference.

Keep us posted.
Lee Bombard is offline   Reply With Quote
Old 07-22-2004, 07:54 PM   #21
kirkus
Registered User
 
Join Date: Mar 2001
Location: Colleyville, TX USA
Posts: 75
Having this problem with my Denon 4802. Anyone know anything new?

Also, once this happens, I have no audio. Switching inputs on receiver and back seems to fix.
kirkus is offline   Reply With Quote
Old 07-22-2004, 11:38 PM   #22
Lee Bombard
Registered User
 
Join Date: Dec 2001
Location: North Hollywood, CA
Posts: 79
Quote:
Having this problem with my Denon 4802
Be sure to call DirecTV and report it.
Lee Bombard is offline   Reply With Quote
Old 07-23-2004, 12:25 AM   #23
Digital XTC
New Member
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 6
Same issue

same popping and dropping with my Pioneer 49TX....
I just hope my Tannoy speakers are fine.

had to drop the 5.1 and just go stereo for now.....bummer.
Digital XTC is offline   Reply With Quote
Old 07-23-2004, 09:35 AM   #24
jones07
eff.org warrior
 
Join Date: Jan 2001
Location: Phila, Pa. "In the City" Not the Burbs
Posts: 3,200
Is this a new problem or been happening from day one ?
__________________
We’re doomed. It will never work
jones07 is offline   Reply With Quote
Old 07-23-2004, 10:12 AM   #25
dirtypacman
Coming and going
 
dirtypacman's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: MA
Posts: 8,023
That has been happening for me since day one on my SA 810H---- it never happens at any point that makes a difference to me only when FF/RR or other features on Live TV, not like its happening in the middle of recordings.

Figured I would post even though its not a concern for me.
__________________
1) TIVO Series 2 225 Hour
2) TOSHIBA RS-TX20
3) PIONEER #810H-S
4) TIVO Series 2 80 Hour

Comcast HD & Digital
home wired network (4) USB200M
dirtypacman is offline   Reply With Quote
Old 07-23-2004, 12:45 PM   #26
TAKECOVER
Registered User
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 33
It is for sure a Tivo compatibility deal, I have hooked up both a Denon and my Pioneer Elite VSX-49txi and I get the same loud static....then nothing. Please everyone with this problem call it in. The guys at Direct think I am crazy and say that I am one of just a VERY VERY FEW that are having this problem. If most of us do not call, they will NEVER know there is a problem here!

P.S. I just called Pioneer at 800-421-1404 and of course the response I got was..."we have never heard of this problem before" SHEESH. Please everyone with an Elite call the above #.


Jimmy

Last edited by TAKECOVER : 07-23-2004 at 10:52 PM.
TAKECOVER is offline   Reply With Quote
Old 07-23-2004, 02:22 PM   #27
jeffl
Registered User
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 174
Have the denon 3802 and expeience this also. I did call to report it.
jeffl is offline   Reply With Quote
Old 07-23-2004, 02:44 PM   #28
Dave E H
Registered User
 
Join Date: May 2004
Posts: 66
I have a Pioneer Elite VSX49TX receiver and I have the same problem.

What is the best course of action? Everyone complain to DirecTV? It's really frustrating.
Dave E H is offline   Reply With Quote
Old 07-23-2004, 10:50 PM   #29
TAKECOVER
Registered User
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 33
Call Pioneer, Directv is admiting the problem as of today, I talked to two tech guys at length today! Call Pioneer, they have no idea of what is going on, despite all the phone calls that we have made to them. We have to get all of the people at Direct and Pioneer, Denon, Onkyo to work together on this problem. The techs I spoke with today are putting alot of the blame on the reciever manufactures....imagine that! Please Call the Pioneer customer service # in my previous post here.

Jim
TAKECOVER is offline   Reply With Quote
Old 07-23-2004, 11:24 PM   #30
rfieldz
Registered User
 
Join Date: May 2004
Posts: 3
I've got the same problem with my Denon 4802. Everything else through the Denon works fine.
rfieldz is offline   Reply With Quote
Reply
Forum Jump




Thread Tools


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Advertisements

TiVo Community
Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skins by: Relivo Media

(C) 2013 Magenium Solutions - All Rights Reserved. No information may be posted elsewhere without written permission.
TiVo® is a registered trademark of TiVo Inc. This site is not owned or operated by TiVo Inc.
All times are GMT -5. The time now is 02:01 AM.
OUR NETWORK: MyOpenRouter | TechLore | SansaCommunity | RoboCommunity | MediaSmart Home | Explore3DTV | Dijit Community | DVR Playground |