TiVo Community
TiVo Community
TiVo Community
Go Back   TiVo Community > Main TiVo Forums > TiVo Premiere DVRs
TiVo Community
Reply
Forum Jump
 
Thread Tools
Old 09-22-2012, 08:28 PM   #1
mahohmei
Registered User
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 24
Premiere audio

I have a Premiere 2-tuner and a LG 37LH30 TV. To listen to audio via the analog-only stereo receiver:

TiVo -> HDMI -> TV -> S/PDIF -> DAC -> analog stereo -> stereo receiver

If I do this, the stereo system is synced perfectly with the TV.

TiVo -> analog stereo -> stereo receiver

If I do this, the stereo system audio is about 0.2 seconds ahead of the TV.

This is easily demonstrated by un-muting the TV speakers--in case 1, it's perfect; case 2 gives me that annoying delay.

Any idea why? I can't tell a quality difference (after all, it's not bouncing around an analog signal), but going through the TV definitely lowers the volume level going into the stereo receiver.

Thanks!

PS--The DAC is because the TV's audio output is S/PDIF only.

Last edited by mahohmei : 09-22-2012 at 08:42 PM.
mahohmei is offline   Reply With Quote
Reply
Forum Jump




Thread Tools


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Advertisements

TiVo Community
Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skins by: Relivo Media

(C) 2013 Magenium Solutions - All Rights Reserved. No information may be posted elsewhere without written permission.
TiVoŽ is a registered trademark of TiVo Inc. This site is not owned or operated by TiVo Inc.
All times are GMT -5. The time now is 04:46 AM.
OUR NETWORK: MyOpenRouter | TechLore | SansaCommunity | RoboCommunity | MediaSmart Home | Explore3DTV | Dijit Community | DVR Playground |