TiVo Community
TiVo Community
TiVo Community
Go Back   TiVo Community > Main TiVo Forums > TiVo Coffee House - TiVo Discussion
TiVo Community
Reply
Forum Jump
 
Thread Tools
Old 07-10-2012, 12:32 PM   #1
morac
Cat God
 
morac's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: NJ
Posts: 6,614
Season Pass question regarding duplicated channels

I have Comcast and for the longest time, they've duplicated a number of HD channels in the 200 and 800 range. The 200 range channels were there first so most of my season passes are on the 200 range channels. The duplicate channels have identical call letters and even tune the same QAM channels, they are for all intents and purposes identical.

My latest bill states they are removing the 200 range channels. I've switched most of the 200 range channel season passes over to the 800 range channel season manually, but there's some programs that aren't currently airing so I can't change them.

My question is what happens to the season passes on those channels if the channels go away? Will the switch over to the 800 range channels or just stay at the old 200 number? As I can create Season Passes on both duplicate channels, I'm assuming they won't automatically update, at least not without re-running guided set up. Is that correct?
morac is offline   Reply With Quote
Old 07-10-2012, 03:31 PM   #2
Jonathan_S
Registered User
 
Jonathan_S's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Northern Virginia
Posts: 13,701
This isn't going to be very helpful.

At least at one time season passes were tied to the channel name (not the number). There was logic in the standalone TiVo to decide which of two station with the same name should be picked (primarily for cases where you got the same channel from an antenna and from your cable system)

If that logic is still there then your old season passes would work on the 800 range channels because you said the call letters are identical. But I don't know if that logic still exists on current TiVos. (That's the unhelpful part)

At worst the season passes will still exist and simply won't be associated with a channel number. That means they wouldn't record anything, but you'd still be able to see them to remember to update them later... Sorry I don't have a more definitive answer.
__________________
Xbox: MetalThreshkeen -- PSN: Threshkeen
TiVo Elite
Jonathan_S is offline   Reply With Quote
Old 07-10-2012, 10:44 PM   #3
mattack
Registered User
 
Join Date: Apr 2001
Location: sunnyvale
Posts: 17,468
I wonder if you can redo guided setup AFTER the change is made, if they'll convert then...
mattack is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2012, 12:08 AM   #4
morac
Cat God
 
morac's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: NJ
Posts: 6,614
Quote:
Originally Posted by mattack
I wonder if you can redo guided setup AFTER the change is made, if they'll convert then...
That's my running theory, but I'm not sure I want to bother for a few shows. The change isn't supposed to happen till the end of August anyway.
morac is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2012, 10:17 PM   #5
mattack
Registered User
 
Join Date: Apr 2001
Location: sunnyvale
Posts: 17,468
Well, personally, it would be very interesting to know.. Also, I forget, there's the "mini guided setup" that you can do that really only changes your selected channel group.. There's a semi-hidden way of doing that though.. Someone here probably remembers. It basically only redoes thee channel lineup part of guided setup.
mattack is offline   Reply With Quote
Reply
Forum Jump




Thread Tools


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Advertisements

TiVo Community
Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skins by: Relivo Media

(C) 2013 Magenium Solutions - All Rights Reserved. No information may be posted elsewhere without written permission.
TiVoŽ is a registered trademark of TiVo Inc. This site is not owned or operated by TiVo Inc.
All times are GMT -5. The time now is 05:21 AM.
OUR NETWORK: MyOpenRouter | TechLore | SansaCommunity | RoboCommunity | MediaSmart Home | Explore3DTV | Dijit Community | DVR Playground |