TiVo Community
TiVo Community
TiVo Community
Go Back   TiVo Community > Main TiVo Forums > TiVo Help Center
TiVo Community
Reply
Forum Jump
 
Thread Tools
Old 07-03-2012, 05:23 PM   #1
poppie
Registered User
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 6
Help with Mom's Series 2 DT

Cablevision recently switched from scientific Atlanta set boxes to Samsung model SMT-C5320. For a week now i've beentrying to get her hooked up again but am having a hard time with the ir sensors. I have gotten thru the reset of system and have had the channels actually change during the setup tests but once i go "live", unable to change channels. Wondering where exactly the Ir sensor is on the new box(cablevision wont give me an answer) &if anyone else is having similar problems. Thanks
poppie is offline   Reply With Quote
Old 07-03-2012, 07:41 PM   #2
ThAbtO
TiVoholic by the bay
 
ThAbtO's Avatar
 
Join Date: Apr 2000
Location: SF Bay Area
Posts: 4,801
It would help to shine a bright flashlight at the faceplate and where it seems to shine through, its the sensor.

Sometimes, I even use a laser pointer.
__________________
Series 2 (PLS, sold)
TiVo HD 1TB (157 HD Hrs, PLS, "652")
Roamio! Oh, wait, Its Juliet!

~~~~~

The TiVo Apocalypse begins on Sat 2013 Feb 16 00:00 GMT!
ThAbtO is offline   Reply With Quote
Old 07-04-2012, 03:45 AM   #3
replaytv
I <3 Wintergreen
 
replaytv's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Denver ish Colorado
Posts: 3,963
I read somewhere that the easy way to find it is cover up the whole front of the cable box with a piece of card board, then remove the card board slowly to the side while pressing the remote for the cable box till the box starts responding.
replaytv is offline   Reply With Quote
Old 07-04-2012, 03:50 AM   #4
ThAbtO
TiVoholic by the bay
 
ThAbtO's Avatar
 
Join Date: Apr 2000
Location: SF Bay Area
Posts: 4,801
This evening, I did try to find the IR sensor on a converter box. The flashlight was no help, but using the laser pointer did find the sensor. Watching the beam as I moved it across the panel, when it passed over the sensor opening, the beam lit up what was inside (the square sensor element).
__________________
Series 2 (PLS, sold)
TiVo HD 1TB (157 HD Hrs, PLS, "652")
Roamio! Oh, wait, Its Juliet!

~~~~~

The TiVo Apocalypse begins on Sat 2013 Feb 16 00:00 GMT!
ThAbtO is offline   Reply With Quote
Old 07-04-2012, 07:03 PM   #5
poppie
Registered User
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 6
Thanks everyone! I have located the sensor and did the setup again. Channel changing was fine during the set-up test but after the setup was done i couldnt get it to change channels. Now that the sensor has been found does anyone have any other suggestions?
poppie is offline   Reply With Quote
Old 07-04-2012, 09:14 PM   #6
cannonz
Registered User
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 932
Was post recently where cable company switched brand of box but kept old ir code, try scientific codes.
cannonz is offline   Reply With Quote
Old 07-05-2012, 04:03 AM   #7
poppie
Registered User
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 6
Used SA codes and that seemed to work when running tests during the set-up. About ready to tell mom to lose the tivo and use cablevision dvr. I left cablevision for fios when they wanted to charge me to install cablecards for my premiere so have no love for them but have been trying to fix this for almost a week already.
poppie is offline   Reply With Quote
Old 07-05-2012, 04:11 PM   #8
cannonz
Registered User
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 932
Have you tried 10014-b? If that doesn't work run thru whole library.
cannonz is offline   Reply With Quote
Old 07-05-2012, 04:52 PM   #9
poppie
Registered User
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 6
Quote:
Originally Posted by cannonz View Post
Have you tried 10014-b? If that doesn't work run thru whole library.
Where can i get a listing to codes to try manually? I know the one you listed Cannoz is different then the one on there now.
poppie is offline   Reply With Quote
Old 07-05-2012, 06:47 PM   #10
cannonz
Registered User
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 932
http://support.tivo.com/app/answers/detail/a_id/357
cannonz is offline   Reply With Quote
Old 07-07-2012, 05:27 AM   #11
ggieseke
Registered User
 
Join Date: May 2008
Posts: 3,015
Quote:
Originally Posted by poppie View Post
Where can i get a listing to codes to try manually? I know the one you listed Cannoz is different then the one on there now.
This may help.
Attached Images
File Type: pdf IRDB438.PDF (18.8 KB, 5 views)
ggieseke is online now   Reply With Quote
Old 07-07-2012, 05:00 PM   #12
poppie
Registered User
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 6
thank you for all answers but after another 2 hrs today trying to fix it I'm admiting defeat and taking mom's box in and exchanging for a cablevision dvr. Hate that cablevision has won. Wish i could convince her to switch to fios.
poppie is offline   Reply With Quote
Old 07-07-2012, 05:06 PM   #13
ThAbtO
TiVoholic by the bay
 
ThAbtO's Avatar
 
Join Date: Apr 2000
Location: SF Bay Area
Posts: 4,801
OR you could get a Series 3/HD and use cable cards and/or Antenna. No messing with controlling cable boxes. Also, there is no need to learn another menu system as Tivo is what they're used to. There would be 2 tuners as well, where as S2DT only is 1 tuner with the cable box.

For the subscription, you can simply swap out the service numbers, unless its lifetime.
__________________
Series 2 (PLS, sold)
TiVo HD 1TB (157 HD Hrs, PLS, "652")
Roamio! Oh, wait, Its Juliet!

~~~~~

The TiVo Apocalypse begins on Sat 2013 Feb 16 00:00 GMT!
ThAbtO is offline   Reply With Quote
Old 07-07-2012, 07:31 PM   #14
cannonz
Registered User
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 932
Have you contacted tivo,maybe they have a code or other complaints from your area.
cannonz is offline   Reply With Quote
Reply
Forum Jump




Thread Tools


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Advertisements

TiVo Community
Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skins by: Relivo Media

(C) 2013 Magenium Solutions - All Rights Reserved. No information may be posted elsewhere without written permission.
TiVoŽ is a registered trademark of TiVo Inc. This site is not owned or operated by TiVo Inc.
All times are GMT -5. The time now is 06:06 AM.
OUR NETWORK: MyOpenRouter | TechLore | SansaCommunity | RoboCommunity | MediaSmart Home | Explore3DTV | Dijit Community | DVR Playground |