TiVo Community
TiVo Community
TiVo Community
Go Back   TiVo Community > Main TiVo Forums > TiVo Premiere DVRs
TiVo Community
Reply
Forum Jump
 
Thread Tools
Old 07-05-2012, 11:28 AM   #1
tomhorsley
Registered User
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 674
I haven't enable network remote control?

I was just trying to use the TiVo phone app today, and it claims I haven't enabled network remote control on the box. The problem is that I *have* enabled network remote control, and I can even telnet to the tivo box from my desktop on port 31339 and get the prompt telling me the current channel, but my real phone and the android emulator both tell me I haven't enabled it.

I'm currently rebooting the TiVo just to see if that does anything.

Does this sound familiar to anyone? I don't think I've done anything on my router to block traffic on my internal LAN.
tomhorsley is offline   Reply With Quote
Old 07-05-2012, 12:03 PM   #2
tomhorsley
Registered User
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 674
I guess rebooting the tivo fixed whatever the problem was. I can now connect from my real phone and from the emulator.
tomhorsley is offline   Reply With Quote
Old 07-05-2012, 12:05 PM   #3
dianebrat
Uncontrolled Force
 
dianebrat's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: boston'ish
Posts: 7,755
On some Linksys routers there's a re-occurring issue related to "multicast filtering" that will pop up if you have the Tivo wired and the remote app wireless, it runs for a while after reboots and then stops again.
__________________
"There is a distinct difference between having an open mind and having a hole in your head from which your brain leaks out."
dianebrat is offline   Reply With Quote
Old 07-05-2012, 05:03 PM   #4
JoeTaxpayer
Registered User
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 485
This issue took a router reboot and turn network remote off then on again.
__________________
Toshiba SD-H400, Tivo Series 2, Tivo HD, TiVo Series 3 THX, TiVo Premiere (All upgraded with extra HD goodness) and an XL4.
JoeTaxpayer is offline   Reply With Quote
Reply
Forum Jump




Thread Tools


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Advertisements

TiVo Community
Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skins by: Relivo Media

(C) 2013 Magenium Solutions - All Rights Reserved. No information may be posted elsewhere without written permission.
TiVoŽ is a registered trademark of TiVo Inc. This site is not owned or operated by TiVo Inc.
All times are GMT -5. The time now is 05:24 AM.
OUR NETWORK: MyOpenRouter | TechLore | SansaCommunity | RoboCommunity | MediaSmart Home | Explore3DTV | Dijit Community | DVR Playground |