TiVo Community
TiVo Community
TiVo Community
Go Back   TiVo Community > Main TiVo Forums > TiVo Premiere DVRs
TiVo Community
Reply
Forum Jump
 
Thread Tools
Old 03-22-2012, 09:59 PM   #1
CoxInPHX
COX Communications
 
CoxInPHX's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Phoenix, AZ
Posts: 1,367
TiVo Premiere getting 500GB HDD?

New TiVo Premiere 75hrs HD posted, TCD746500 (I assume 500GB HDD)

http://www.amazon.com/TiVo-TCD746500.../dp/B007JPCL88

http://www.jr.com/tivo/pe/TVV_TCD746500/
__________________
Roamio Pro, XL4, Premiere 2TB-WD20EURS, & Mini, 20.4.2, w/ Cisco SDV TA, FW F.1601, Cisco CC FW PKEY1.5.3_F.p.1301

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

CoxInPHX is offline   Reply With Quote
Old 03-22-2012, 10:17 PM   #2
bradleys
It'll be fine....
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 1,850
Very nice...
__________________
TiVo S2 (Retired)
TiVo Series 3 (Sold)
TiVo HD (Sold)
TiVo Premier (2 TB Upgrade)
TiVo Roamio Plus
TiVo Mini
iPad TiVo app
TiVo Stream (Sold)
Personal Video Share powered by PyTiVo
bradleys is offline   Reply With Quote
Old 03-22-2012, 10:26 PM   #3
MeInDallas
Registered User
 
MeInDallas's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Dallas, Texas
Posts: 833
Wonder how they have it before Tivo has it on their website?
MeInDallas is offline   Reply With Quote
Old 03-22-2012, 11:38 PM   #4
unitron
Registered User
 
unitron's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: semi-coastal NC
Posts: 13,451
$100 extra for 180GB extra.

What's not to yawn about?

For that price you can almost buy a regular Premiere and add a 2TB drive yourself.
__________________
(thisismysigfile)


"I am altering the deal. Pray I don't alter it any further."

Darth TiVo, 14 February, 2011
unitron is offline   Reply With Quote
Old 03-22-2012, 11:40 PM   #5
BigJimOutlaw
Registered User
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 1,529
Oh interesting! This must've slipped out early.

But I wonder why? Any intel on it having something other than just a bigger HDD?

Last edited by BigJimOutlaw : 03-22-2012 at 11:56 PM.
BigJimOutlaw is offline   Reply With Quote
Old 03-23-2012, 12:59 AM   #6
innocentfreak
Registered User
 
Join Date: Aug 2001
Location: Florida
Posts: 8,522
Quote:
Originally Posted by unitron View Post
$100 extra for 180GB extra.

What's not to yawn about?

For that price you can almost buy a regular Premiere and add a 2TB drive yourself.
Where are you getting $100 extra? Amazon shows $149 and the 320gb Premiere MSRP is $99.
__________________
1 - TiVo Roamio Pro
2 - TiVo Premiere XL

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
innocentfreak is offline   Reply With Quote
Old 03-23-2012, 01:25 AM   #7
CoxInPHX
COX Communications
 
CoxInPHX's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Phoenix, AZ
Posts: 1,367
I wonder if this is simply a HDD swap, or if the motherboard has also changed to be more like the Elite's motherboard design.
__________________
Roamio Pro, XL4, Premiere 2TB-WD20EURS, & Mini, 20.4.2, w/ Cisco SDV TA, FW F.1601, Cisco CC FW PKEY1.5.3_F.p.1301

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

CoxInPHX is offline   Reply With Quote
Old 03-23-2012, 02:08 AM   #8
unitron
Registered User
 
unitron's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: semi-coastal NC
Posts: 13,451
Quote:
Originally Posted by innocentfreak View Post
Where are you getting $100 extra? Amazon shows $149 and the 320gb Premiere MSRP is $99.
There's a least one outfit selling new 320GB Premieres for $50.

I certainly wouldn't dream of paying $100 for one.
__________________
(thisismysigfile)


"I am altering the deal. Pray I don't alter it any further."

Darth TiVo, 14 February, 2011
unitron is offline   Reply With Quote
Old 03-23-2012, 06:03 AM   #9
chiguy50
Registered User
 
Join Date: Nov 2009
Location: Atlanta, GA
Posts: 210
Quote:
Originally Posted by unitron View Post
There's a least one outfit selling new 320GB Premieres for $50.

I certainly wouldn't dream of paying $100 for one.
This one, for example. I can recommend them.
chiguy50 is offline   Reply With Quote
Old 03-23-2012, 06:46 AM   #10
slowbiscuit
FUBAR
 
Join Date: Sep 2006
Location: In the ATL
Posts: 2,584
I really don't understand why the new price is $150, if the monthly sub is still $20. Perhaps it's a reflection of the spike in HD prices, but it's a head-scratcher otherwise.
slowbiscuit is offline   Reply With Quote
Old 03-23-2012, 07:00 AM   #11
aaronwt
HD Addict
 
aaronwt's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Northern VA(Woodbridge)
Posts: 13,871
I guess they could have been planning this for a while. And the hard drive prices put a wrench in their plans. Maybe they planned on it being the same price as the 320GB version, but with the inflated hard drive prices they were forced to increase the retail price.
__________________
Roamio Pro
TiVo Mini x4
Roamio Basic OTA
39TB unRAID1--53TB unRAID2--36TB unRAID3
XBL/PSN: WormholeXtreme
aaronwt is offline   Reply With Quote
Old 03-23-2012, 08:25 AM   #12
Torgo
Registered User
 
Torgo's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: Philadelphia
Posts: 411
http://www.engadget.com/2012/03/23/t...gb-149-leaked/
Torgo is offline   Reply With Quote
Old 03-23-2012, 08:42 AM   #13
rainwater
Registered User
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 6,043
Quote:
Originally Posted by slowbiscuit View Post
I really don't understand why the new price is $150, if the monthly sub is still $20. Perhaps it's a reflection of the spike in HD prices, but it's a head-scratcher otherwise.
What is not to understand? The 320gb version is $100 MSRP and the 500gb is $150. That seems about right to me. I would imagine you will see the new ones around $125 at various outlets before too long.
rainwater is offline   Reply With Quote
Old 03-23-2012, 09:28 AM   #14
bradleys
It'll be fine....
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 1,850
I am betting this is more then just a hard drive upgrade. I think we will see the Elite become the new design standard.

With that said, my guess is that this model will have on board MoCa.
__________________
TiVo S2 (Retired)
TiVo Series 3 (Sold)
TiVo HD (Sold)
TiVo Premier (2 TB Upgrade)
TiVo Roamio Plus
TiVo Mini
iPad TiVo app
TiVo Stream (Sold)
Personal Video Share powered by PyTiVo
bradleys is offline   Reply With Quote
Old 03-23-2012, 09:38 AM   #15
BigJimOutlaw
Registered User
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 1,529
Quote:
Originally Posted by bradleys View Post
I am betting this is more then just a hard drive upgrade. I think we will see the Elite become the new design standard.

With that said, my guess is that this model will have on board MoCa.
I was wondering about that as well last night, but dismissed it as wishful thinking. It would be nice, and it's desirable for MSO setups.
BigJimOutlaw is offline   Reply With Quote
Old 03-23-2012, 09:49 AM   #16
bradleys
It'll be fine....
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 1,850
What else was upgraded in the Elite?

I know the design was somewhat simplified and they upgraded the memory from 512MB of DDR2-800 to 1GB DDR2 SDRAM - anything else?
__________________
TiVo S2 (Retired)
TiVo Series 3 (Sold)
TiVo HD (Sold)
TiVo Premier (2 TB Upgrade)
TiVo Roamio Plus
TiVo Mini
iPad TiVo app
TiVo Stream (Sold)
Personal Video Share powered by PyTiVo
bradleys is offline   Reply With Quote
Old 03-23-2012, 09:57 AM   #17
unitron
Registered User
 
unitron's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: semi-coastal NC
Posts: 13,451
Premiere model number

TCD746320

Model number of this new 500GB version

TCD746500

Going by the precedent of models such as the 240xxx, 540xxx, and 649xxx, I'm convinced it's just the same old Premiere with a slightly bigger drive.

Which probably means that it's easier or cheaper for them to get 500s right now than 320s.

Or they're just trying to generate some buzz.
__________________
(thisismysigfile)


"I am altering the deal. Pray I don't alter it any further."

Darth TiVo, 14 February, 2011
unitron is offline   Reply With Quote
Old 03-23-2012, 09:59 AM   #18
sbiller
Registered User
 
sbiller's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Tampa, FL
Posts: 1,859
Quote:
Originally Posted by bradleys View Post
What else was upgraded in the Elite?

I know the design was somewhat simplified and they upgraded the memory from 512MB of DDR2-800 to 1GB DDR2 SDRAM - anything else?
The memory in the Elite is the same as the base and XL Premiere. It was a mistake early on in the thread discussing the Elite tear-down when we thought it had double the memory.
sbiller is offline   Reply With Quote
Old 03-23-2012, 10:00 AM   #19
BigJimOutlaw
Registered User
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 1,529
The Elite has the same amount of RAM. It was thought to be doubled at first but there was some early confusion.

I think the networking was also upgraded to true gigabit along with the moca.

Last edited by BigJimOutlaw : 03-23-2012 at 10:17 AM.
BigJimOutlaw is offline   Reply With Quote
Old 03-23-2012, 10:00 AM   #20
bradleys
It'll be fine....
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 1,850
Quote:
Originally Posted by unitron View Post
Premiere model number

TCD746320

Model number of this new 500GB version

TCD746500

Going by the precedent of models such as the 240xxx, 540xxx, and 649xxx, I'm convinced it's just the same old Premiere with a slightly bigger drive.

Which probably means that it's easier or cheaper for them to get 500s right now than 320s.

Or they're just trying to generate some buzz.
Good observation...
__________________
TiVo S2 (Retired)
TiVo Series 3 (Sold)
TiVo HD (Sold)
TiVo Premier (2 TB Upgrade)
TiVo Roamio Plus
TiVo Mini
iPad TiVo app
TiVo Stream (Sold)
Personal Video Share powered by PyTiVo
bradleys is offline   Reply With Quote
Old 03-23-2012, 10:14 AM   #21
innocentfreak
Registered User
 
Join Date: Aug 2001
Location: Florida
Posts: 8,522
Quote:
Originally Posted by unitron View Post
There's a least one outfit selling new 320GB Premieres for $50.

I certainly wouldn't dream of paying $100 for one.
Right but you are comparing the sale price to the MSRP of a product that isn't available yet. There is nothing that says the 500gb won't be $79-$99 on sale.

I believe did say that with the Premiere they listened to their customers and plan to do refreshes more often so I could easily see them slowly replacing the 320gb as they sell out.
__________________
1 - TiVo Roamio Pro
2 - TiVo Premiere XL

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
innocentfreak is offline   Reply With Quote
Old 03-23-2012, 10:35 AM   #22
bensonr2
Registered User
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 57
I'm not sure if anyone else picked up on this, but in the write up on Engadget they incorrectly list the monthly service price as 15 dollars.

And if you look through the comments there are several mentions from readers that they were interested until they saw the 15 dollar a month charge (which would actually be a decent discount from the actual monthly price).
bensonr2 is offline   Reply With Quote
Old 03-23-2012, 11:38 AM   #23
slowbiscuit
FUBAR
 
Join Date: Sep 2006
Location: In the ATL
Posts: 2,584
Quote:
Originally Posted by rainwater View Post
What is not to understand? The 320gb version is $100 MSRP and the 500gb is $150. That seems about right to me. I would imagine you will see the new ones around $125 at various outlets before too long.
Because HW gets cheaper over time, and the Premiere is at least 2 years old now. One would think (I certainly would) that the expense for the bigger HD would be offset by lower costs for the box, but again this may not be true with the inflated HD market now.
slowbiscuit is offline   Reply With Quote
Old 03-23-2012, 12:05 PM   #24
innocentfreak
Registered User
 
Join Date: Aug 2001
Location: Florida
Posts: 8,522
http://www.zatznotfunny.com/2012-03/...on/#more-30375

Looks like Dave has confirmed a couple of our guesses.

This will replace the 320gb model and the 14.99 price is correct for monthly with MSD at $12.99.
__________________
1 - TiVo Roamio Pro
2 - TiVo Premiere XL

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
innocentfreak is offline   Reply With Quote
Old 03-23-2012, 12:21 PM   #25
moyekj
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Location: Mission Viejo, CA
Posts: 9,067
The article mentions $100 reduced price on Elite. tivo.com still doesn't show the $100 reduced price for the Elite and it's not yet discounted much at Amazon either, but perhaps that will change starting Mar 25.
__________________
Roamio Pro, Elite, Premiere
Cox - Motorola CableCards & TAs
Slingbox 350 via TiVo Mini & TiVo Stream for remote viewing

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
moyekj is offline   Reply With Quote
Old 03-23-2012, 12:42 PM   #26
Philmatic
Registered User
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 464
Interesting, I like the new service price but still feel it could be lower. Meh...

The only way that they can still justify taking $15.00 for a single DVR is if the Preview sees a retail release and it doesn't have any monthly fees or is very cheap ($5/month). Then I'd get a single Elite and sprinkle a few Previews around the house.

They also need to stop playing around with their pricing all the time.
Philmatic is online now   Reply With Quote
Old 03-23-2012, 12:53 PM   #27
innocentfreak
Registered User
 
Join Date: Aug 2001
Location: Florida
Posts: 8,522
Quote:
Originally Posted by Philmatic View Post
Interesting, I like the new service price but still feel it could be lower. Meh...

The only way that they can still justify taking $15.00 for a single DVR is if the Preview sees a retail release and it doesn't have any monthly fees or is very cheap ($5/month). Then I'd get a single Elite and sprinkle a few Previews around the house.

They also need to stop playing around with their pricing all the time.
I think we will see a Preview though probably called something else. My guess is they will do a lifetime box only, but no idea what price. Maybe $199?

The price is relatively the same for the year. Customers are just paying up to $50 more upfront for a $5 savings per month or $60 for the year.
__________________
1 - TiVo Roamio Pro
2 - TiVo Premiere XL

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
innocentfreak is offline   Reply With Quote
Old 03-23-2012, 01:20 PM   #28
bradleys
It'll be fine....
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 1,850
Semantics - but it will not be called a Preview, those are being marketed specifically to MSO's.

This will be an IP Set Top Box without a tuner.

I do agree with innocentfreak, I expect that it will not have a monthly service fee related to it. I am expecting something more in the range of $150 per device, but we will not know until they release it.
__________________
TiVo S2 (Retired)
TiVo Series 3 (Sold)
TiVo HD (Sold)
TiVo Premier (2 TB Upgrade)
TiVo Roamio Plus
TiVo Mini
iPad TiVo app
TiVo Stream (Sold)
Personal Video Share powered by PyTiVo
bradleys is offline   Reply With Quote
Old 03-23-2012, 02:41 PM   #29
aaronwt
HD Addict
 
aaronwt's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Northern VA(Woodbridge)
Posts: 13,871
If this IP set top box that people have been talking about comes out later this year, I will probably sell my XL Premiere and my upgraded Premiere. Then I will pick up another lifetime Elite along with one of the IP STBs.

If the STB is priced right, and I can basically get them for no money out of pocket. I know I would certainly love to get another Elite.
__________________
Roamio Pro
TiVo Mini x4
Roamio Basic OTA
39TB unRAID1--53TB unRAID2--36TB unRAID3
XBL/PSN: WormholeXtreme

Last edited by aaronwt : 03-23-2012 at 04:02 PM.
aaronwt is offline   Reply With Quote
Old 03-23-2012, 03:52 PM   #30
bradleys
It'll be fine....
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 1,850
Yep... I will sell my lifetimed S3 and HD and replace them with an Elite + 2 extenders.
__________________
TiVo S2 (Retired)
TiVo Series 3 (Sold)
TiVo HD (Sold)
TiVo Premier (2 TB Upgrade)
TiVo Roamio Plus
TiVo Mini
iPad TiVo app
TiVo Stream (Sold)
Personal Video Share powered by PyTiVo
bradleys is offline   Reply With Quote
Reply
Forum Jump




Thread Tools


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Advertisements

TiVo Community
Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skins by: Relivo Media

(C) 2013 Magenium Solutions - All Rights Reserved. No information may be posted elsewhere without written permission.
TiVoŽ is a registered trademark of TiVo Inc. This site is not owned or operated by TiVo Inc.
All times are GMT -5. The time now is 11:16 AM.
OUR NETWORK: MyOpenRouter | TechLore | SansaCommunity | RoboCommunity | MediaSmart Home | Explore3DTV | Dijit Community | DVR Playground |