TiVo Community
TiVo Community
TiVo Community
Go Back   TiVo Community > Main TiVo Forums > TiVo Help Center
TiVo Community
Reply
Forum Jump
 
Thread Tools
Old 04-21-2012, 07:03 PM   #1
everredd
Registered User
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 2
series 11 how to hookup w/o phone line but have ATLANTIC BB

I Have Series 11 Tivo How Do I Hook Up With Out Phone Line ,i Do Have A Atlantic Bb And Have Bb Modem I Also Have An Net Gear Ethernet Box? Please Help? And Step By Steps Along W Diagram Or A Tivo Dumpy Would Help Thanks!bb
everredd is offline   Reply With Quote
Old 04-21-2012, 07:13 PM   #2
unitron
Registered User
 
unitron's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: semi-coastal NC
Posts: 13,591
Quote:
Originally Posted by everredd View Post
I Have Series 11 Tivo How Do I Hook Up With Out Phone Line ,i Do Have A Atlantic Bb And Have Bb Modem I Also Have An Net Gear Ethernet Box? Please Help? And Step By Steps Along W Diagram Or A Tivo Dumpy Would Help Thanks!bb
Are you saying that you have a Series 2?

If so, what model?

Model number probably starts with TCD and is on sticker on back of machine.

If it's a single tuner model, some sort of adapter that plugs into one of the USB ports on the back of the TiVo and connects it to your router (probably the Net Gear box you mention) will be needed.

What's the model number of the Net Gear box?
__________________
(thisismysigfile)


"I am altering the deal. Pray I don't alter it any further."

Darth TiVo, 14 February, 2011
unitron is offline   Reply With Quote
Old 04-21-2012, 10:49 PM   #3
everredd
Registered User
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 2
my numbers

Quote:
Originally Posted by unitron View Post
Are you saying that you have a Series 2?

If so, what model?

Model number probably starts with TCD and is on sticker on back of machine.

If it's a single tuner model, some sort of adapter that plugs into one of the USB ports on the back of the TiVo and connects it to your router (probably the Net Gear box you mention) will be needed.

What's the model number of the Net Gear box?
TIVO #TCD24004A

NET GEAR BOX #WNDR4000
THANKS FOR ANY HELP
everredd is offline   Reply With Quote
Old 04-22-2012, 12:02 AM   #4
unitron
Registered User
 
unitron's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: semi-coastal NC
Posts: 13,591
Quote:
Originally Posted by everredd View Post
TIVO #TCD24004A

NET GEAR BOX #WNDR4000
THANKS FOR ANY HELP
You can use a wired adapter. One end plugs into a USB port on the back of the TiVo and the other end has a jack for an Ethernet cable, the other end of which would plug into your Netgear router.

Here's TiVo's list of compatible ones for the S2 single tuner models

http://support.tivo.com/app/answers/detail/a_id/405#L3

I personally have successfully used the Netgear FA120 wired adapter with that model TiVo.

Or, you could use a wireless adapter that plugs into one of the USB ports on the back of the TiVo.

Here's TiVo's list

http://support.tivo.com/app/answers/detail/a_id/405#L2

but if you choose to go that way, I recommend Tivo's own

AG0100

wireless G adapter, which has its own little microprocessor built in that takes some of the workload off of the TiVo DVR's CPU.

Keep an eye on Craigslist and you might be able to pick one up for around $20.


You cannot use TiVo's wireless N adapter on that model TiVo, because the wireless N doesn't plug into a USB port, it plugs into an Ethernet port, and TiVo didn't add Ethernet ports to TiVos until the dual tuner Series 2 models.

Also note that some of the non-TiVo brand wireless adapters on that list are only wireless B (802.11b), which is slower than G.

I do not know if there are any wireless N adapters on the market that would plug into a USB port and work with that model TiVo, although I suspect not, because the TiVo won't have the necessary driver software for it onboard, and at any rate it would likely be so expensive you'd be better off buying a used TiVo that does have a built in Ethernet jack.
__________________
(thisismysigfile)


"I am altering the deal. Pray I don't alter it any further."

Darth TiVo, 14 February, 2011
unitron is offline   Reply With Quote
Reply
Forum Jump




Thread Tools


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Advertisements

TiVo Community
Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skins by: Relivo Media

(C) 2013 Magenium Solutions - All Rights Reserved. No information may be posted elsewhere without written permission.
TiVoŽ is a registered trademark of TiVo Inc. This site is not owned or operated by TiVo Inc.
All times are GMT -5. The time now is 02:03 AM.
OUR NETWORK: MyOpenRouter | TechLore | SansaCommunity | RoboCommunity | MediaSmart Home | Explore3DTV | Dijit Community | DVR Playground |