TiVo Community
TiVo Community
TiVo Community
Go Back   TiVo Community > Main TiVo Forums > VirginMedia TV with TiVo - UK
TiVo Community
Reply
Forum Jump
 
Thread Tools
Old 12-01-2011, 02:58 AM   #31
Tavis75
Registered User
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 60
Is there any chance of stuffing the TiVo up using the Python scripts? And by doing this now, could it cause problems once the official UK app is released? Don't want to make the changes to get the US app running then find I can't get the TiVo switched back to work correctly with the UK app in the future!
Tavis75 is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2011, 03:00 AM   #32
TIVO_YORK99
Registered User
 
Join Date: Feb 2001
Location: York
Posts: 316
I give in, I get as far as the tivo actually appearing, but then it crashes the app. I'll just wait until the official app finally arrives.


It is a bit annoying waiting for the app, I know someone from another forum is on the beta and has been using the app for quite a while. He says everything seems to work perfectly and it could certainly be released.

Virgin are probably having to gear up all their staff on how it works as they'll be inundated by the people from the offical virgin forum complaining that you can't set reminders from the app.
TIVO_YORK99 is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2011, 03:27 AM   #33
beeswax
Registered User
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 24
Quote:
Originally Posted by Tavis75 View Post
Is there any chance of stuffing the TiVo up using the Python scripts? And by doing this now, could it cause problems once the official UK app is released? Don't want to make the changes to get the US app running then find I can't get the TiVo switched back to work correctly with the UK app in the future!
I'm not going to sign anything to this effect but no, all the script does is set up a responder on your PC which intercepts the inital negotiation between the TiVo and the app. The app asks for a list of TiVo's on the network and what model/OS they are. The script fakes the responses from your TiVo box just to satisfy the app that your box is compatible.

After that, the app just reads guide data, series links, recordings etc from the box and uses APIs to change channels, create series links and send remote control commands. I've tested all the features I can find and apart from the channel logos never loading, everything works fine. I've set up recordings, created new series links and even re-prioritised my series links from the app.

As soon as you close the Python script on your PC, the app goes back to refusing to connect to the VM box. Nothing is actually changed on the TiVo itself by doing any of this.
beeswax is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2011, 02:25 AM   #34
TIVO_YORK99
Registered User
 
Join Date: Feb 2001
Location: York
Posts: 316
Tried it again this morning. Worked fine, straight into the app without crashing.

It is pretty good, apart from the images not loading. Hopefully the official app won't be long.
TIVO_YORK99 is offline   Reply With Quote
Old 12-08-2011, 01:40 PM   #35
Major dude
Registered User
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 400
Re: iPad TiVo App - Fantastic

Just run the script for a mac published on cableforum and set up my US TiVo IPad App and it works brilliantly. Thanks guys for the heads up on this.
Major dude is offline   Reply With Quote
Old 12-11-2011, 05:21 PM   #36
tdenson
Registered User
 
Join Date: Oct 2002
Location: Leeds
Posts: 296
Quote:
Originally Posted by Major dude View Post
Just run the script for a mac published on cableforum and set up my US TiVo IPad App and it works brilliantly. Thanks guys for the heads up on this.
Me too, it is absolutely brilliant. I just can't believe VM are taking so long to release it, this is a game changer.
__________________
Tony
tdenson is offline   Reply With Quote
Old 12-12-2011, 05:13 AM   #37
Major dude
Registered User
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 400
Quote:
Originally Posted by tdenson View Post
Me too, it is absolutely brilliant. I just can't believe VM are taking so long to release it, this is a game changer.

I agree. I used it for the first time to set up my planned recordings for the week.

The day and date selector on the guide works really well to find programmes to record in the week ahead.

Also reordering priorities is much easier with the click and drag option up and down the list, just make sure you do all you want to do with the list first before you finalise it as it takes a while to effect the changes.

Hope the VM version will not be slowed done by the extra graphic downloads.
Major dude is offline   Reply With Quote
Old 12-16-2011, 06:52 PM   #38
Pine Cladding
Large member (Ooer!)
 
Pine Cladding's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Fareham, UK
Posts: 186
Follow post 234 to find all you need on a windows machine - no messing around with scripts, just run the .exe

http://www.cableforum.co.uk/board/11...p-page-16.html
__________________
MAC

Virgin TiVo installed 19th Feb!!
TiVo S1 (In the Loft) with Cachecard 2.2, 512mb, TiVoWeb
Pine Cladding is offline   Reply With Quote
Old 12-17-2011, 05:53 AM   #39
TIVO_YORK99
Registered User
 
Join Date: Feb 2001
Location: York
Posts: 316
Thank for posting this. I hadn't noticed it on the Cableforum thread.

Far far easier to setup and works fine - I have duely uninstalled python.
TIVO_YORK99 is offline   Reply With Quote
Old 12-17-2011, 06:36 AM   #40
Pine Cladding
Large member (Ooer!)
 
Pine Cladding's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Fareham, UK
Posts: 186
To stop the TiVo app from forgetting the Bonjour address I keep the .exe running on my home server.

Sent from my iPad 2 using Forum Runner
__________________
MAC

Virgin TiVo installed 19th Feb!!
TiVo S1 (In the Loft) with Cachecard 2.2, 512mb, TiVoWeb
Pine Cladding is offline   Reply With Quote
Old 12-21-2011, 05:01 PM   #41
beeswax
Registered User
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 24
As noted over at cableforum, the iOS app has been updated to 1.6 which for some reason now gets all the images, channel logos and thumbnails working on the VM boxes. The crashes associated with OD content are all resolved now too so you can search for and playback On Demand content!
beeswax is offline   Reply With Quote
Old 12-22-2011, 01:37 AM   #42
Pine Cladding
Large member (Ooer!)
 
Pine Cladding's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Fareham, UK
Posts: 186
Quote:
Originally Posted by beeswax
As noted over at cableforum, the iOS app has been updated to 1.6 which for some reason now gets all the images, channel logos and thumbnails working on the VM boxes. The crashes associated with OD content are all resolved now too so you can search for and playback On Demand content!
Makes a great app even better!

Sent from my iPad 2 using Forum Runner
__________________
MAC

Virgin TiVo installed 19th Feb!!
TiVo S1 (In the Loft) with Cachecard 2.2, 512mb, TiVoWeb
Pine Cladding is offline   Reply With Quote
Old 12-22-2011, 03:20 AM   #43
Qu1nt
Registered User
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 28
I'm really keen to get this up & running but couldn't really make any sense of the info over at cableforum, is there any chance one of you guys could make an step by step guide for windows users here please ?
Qu1nt is offline   Reply With Quote
Old 12-22-2011, 06:07 AM   #44
Qu1nt
Registered User
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 28
Ok ignore that last post I've just spotted this
Qu1nt is offline   Reply With Quote
Old 12-22-2011, 07:10 AM   #45
Pine Cladding
Large member (Ooer!)
 
Pine Cladding's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Fareham, UK
Posts: 186
Quote:
Originally Posted by Qu1nt
Ok ignore that last post I've just spotted this
Or read 7 posts above ;-)

Sent from my iPad 2 using Forum Runner
__________________
MAC

Virgin TiVo installed 19th Feb!!
TiVo S1 (In the Loft) with Cachecard 2.2, 512mb, TiVoWeb
Pine Cladding is offline   Reply With Quote
Old 12-22-2011, 01:30 PM   #46
Major dude
Registered User
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 400
Quote:
Originally Posted by Pine Cladding View Post
Makes a great app even better!

Sent from my iPad 2 using Forum Runner
I agree it is even more brilliant and fast considering the extra content.
Major dude is offline   Reply With Quote
Old 12-22-2011, 03:49 PM   #47
alextegg
Tall Member
 
Join Date: May 2002
Location: Kingston Upon Thames
Posts: 928
Have to say this is excellent, I was reticent to go to the bother of installing the intermediate app, set up the US iTunes account, seemed like a lot of hoops to jump through to get the iPad app working, but it's great!

Hopefully VM will launch the UK version soon, as it's working seamlessly for me so I can't see the UK version can be that flakey !

A
__________________
6020 TIVO from 5/02, 2x120Gb Samsungs since 2/03

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
and
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

S1 shelved to wait for
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
to revive it
Brand new lovely VM TiVo from 18/02/2011 :)
alextegg is offline   Reply With Quote
Old 12-23-2011, 12:52 AM   #48
Pine Cladding
Large member (Ooer!)
 
Pine Cladding's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Fareham, UK
Posts: 186
Another big bonus for me is that it actually takes note of channels you receive and doesn't insist on listing greyed out ones I don't subscribe to.

Sent from my iPad 2 using Forum Runner
__________________
MAC

Virgin TiVo installed 19th Feb!!
TiVo S1 (In the Loft) with Cachecard 2.2, 512mb, TiVoWeb
Pine Cladding is offline   Reply With Quote
Old 12-23-2011, 02:57 AM   #49
Qu1nt
Registered User
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 28
Fantastic app, thanks to all those involved in making it so easy to install.

I'm puzzled as to why Virgin are dragging their heels so much releasing the uk version ?
Qu1nt is offline   Reply With Quote
Old 12-24-2011, 01:55 PM   #50
Pine Cladding
Large member (Ooer!)
 
Pine Cladding's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Fareham, UK
Posts: 186
Quote:
Originally Posted by Qu1nt
I'm puzzled as to why Virgin are dragging their heels so much releasing the uk version ?
Perhaps they are working on a streaming interface to trump Sky Go! Lol

Sent from my iPad 2 using Forum Runner
__________________
MAC

Virgin TiVo installed 19th Feb!!
TiVo S1 (In the Loft) with Cachecard 2.2, 512mb, TiVoWeb
Pine Cladding is offline   Reply With Quote
Old 12-24-2011, 03:47 PM   #51
alextegg
Tall Member
 
Join Date: May 2002
Location: Kingston Upon Thames
Posts: 928
I have to say, as soon as you use it, the immediate thought is, where is the streaming button!

It would be fantastic to be able to stream live TV or recordings to it, and I'm sure it will come.

A
__________________
6020 TIVO from 5/02, 2x120Gb Samsungs since 2/03

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
and
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

S1 shelved to wait for
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
to revive it
Brand new lovely VM TiVo from 18/02/2011 :)
alextegg is offline   Reply With Quote
Old 12-26-2011, 04:11 AM   #52
laurence@key2.co
Loz
 
Join Date: Jun 2007
Location: Croydon
Posts: 152
Installed yesterday, after I'd got bored of playing with presents.
It's excellent - and, best of all, it's TiVo blue, not Virgin red.
I'm hoping there's a way of running the script on my (QNAP) NAS. Does anyone know if that can be done - and, if so, how I'd do it? Just so I don't have to leave the PC on all the time?
laurence@key2.co is offline   Reply With Quote
Old 12-26-2011, 03:28 PM   #53
alextegg
Tall Member
 
Join Date: May 2002
Location: Kingston Upon Thames
Posts: 928
Using this fairly heavily over Xmas and I've found it's not 100% and perhaps that's why it's not released yet?

Most of the time it's fine, but I have twice had the client lose connection to the TiVo and the only way to get it back is to restart the TiVo.

From experimentation it's not the iPad client that crashes, or the PC re-director application that crashes, it seems something fails in the TiVo that stops the iPad from being able to connect.

Once you power cycle to TiVo the iPad can connect again.

Still love it though
__________________
6020 TIVO from 5/02, 2x120Gb Samsungs since 2/03

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
and
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

S1 shelved to wait for
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
to revive it
Brand new lovely VM TiVo from 18/02/2011 :)
alextegg is offline   Reply With Quote
Old 12-26-2011, 05:37 PM   #54
alextegg
Tall Member
 
Join Date: May 2002
Location: Kingston Upon Thames
Posts: 928
Hmm, it seems sometimes cycling the PC redirector works, just had that happen.

Are others finding it reliable? I'm not doing anything unusual, just looking at schedules and setting recordings...
__________________
6020 TIVO from 5/02, 2x120Gb Samsungs since 2/03

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
and
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

S1 shelved to wait for
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
to revive it
Brand new lovely VM TiVo from 18/02/2011 :)
alextegg is offline   Reply With Quote
Old 12-27-2011, 03:21 AM   #55
Qu1nt
Registered User
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 28
Mine's been faultless even with lots of use

The only small glitch I've noticed is around 10 seconds after a channel change there seems to be a slight (maybe a half second) stutter/break up in picture & sound, almost as if it's the feed catching up. Certainly not a problem but that's all I've noticed
Qu1nt is offline   Reply With Quote
Old 12-27-2011, 07:01 AM   #56
laurence@key2.co
Loz
 
Join Date: Jun 2007
Location: Croydon
Posts: 152
Been trying to get this to run on my server. Have logged in via telnet and, while crossing my fingers, used CHMOD to give executable permission to the BonjourVM.exe - but it didn't work. Does anyone with knowledge of Linux/servers know if there's a way of doing this?
laurence@key2.co is offline   Reply With Quote
Old 12-27-2011, 07:09 AM   #57
Tony Hoyle
Geek
 
Join Date: Apr 2002
Location: Manchester
Posts: 646
You won't get a .exe to run on linux.. that's a windows program.
__________________
Those who do not understand Tivo are condemned to reinvent it, poorly.
Tony Hoyle is offline   Reply With Quote
Old 12-27-2011, 07:27 AM   #58
brightonjohn
Registered User
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 79
I'm pretty impressed with it but look forward to a 'group delete' instead of having to work through the whole group one by one, and frequently being put back into a different group - alphabetically.

I also found that setting up the US account was not as straight forward as some folks seem to have found and I ended up inventing post codes and phone numbers - ridiculous pa-lava I thought.

BUT if our VM version gets it right it will impress mightily.

People who have been here at Christmas were bowled over just by the peanut app and when I was out last night folks couldn't believe that I could still use my iPad to set up a recording that I had forgotten to do earlier.
brightonjohn is offline   Reply With Quote
Old 12-27-2011, 07:44 AM   #59
laurence@key2.co
Loz
 
Join Date: Jun 2007
Location: Croydon
Posts: 152
Quote:
Originally Posted by Tony Hoyle View Post
You won't get a .exe to run on linux.. that's a windows program.
Thanks Tony,
Have been reading the other forum, hoping there's another way!
laurence@key2.co is offline   Reply With Quote
Old 12-27-2011, 09:19 AM   #60
browellm
Registered User
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 119
Quote:
Originally Posted by laurence@key2.co

Thanks Tony,
Have been reading the other forum, hoping there's another way!
Wine?
browellm is offline   Reply With Quote
Reply
Forum Jump




Thread Tools


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Advertisements

TiVo Community
Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skins by: Relivo Media

(C) 2013 Magenium Solutions - All Rights Reserved. No information may be posted elsewhere without written permission.
TiVoŽ is a registered trademark of TiVo Inc. This site is not owned or operated by TiVo Inc.
All times are GMT -5. The time now is 05:56 AM.
OUR NETWORK: MyOpenRouter | TechLore | SansaCommunity | RoboCommunity | MediaSmart Home | Explore3DTV | Dijit Community | DVR Playground |