TiVo Community
TiVo Community
TiVo Community
Go Back   TiVo Community > Main TiVo Forums > TiVo Help Center
TiVo Community
Reply
Forum Jump
 
Thread Tools
Old 07-21-2011, 05:57 PM   #1
kryan2
Registered User
 
Join Date: May 2011
Posts: 10
Motorola MTR700 w/ tivo

Bright house hooked this up to my TiVo xl....and I am wondering if the USB connection from this is needed to TiVo? My other USB is for my wifi adapter, and now I have no room for my USB adapter that came with my slide remote

kryan2 is offline   Reply With Quote
Old 07-21-2011, 06:25 PM   #2
LoREvanescence
Always Autocorrected
 
Join Date: Jun 2007
Location: Salem, MA
Posts: 4,725
by xl to you mean a tivo hd xl or tivo premiere xl?

If so you wont be able to to connect your tivo to the cable box. You will have to get a cable card and put into your tivo.

I'm guessing by the slide remote you have a premiere.

a premiere has no way of talking too, or recording something from a cable box. only a series 1 or 2 tivo can.

You will have to call bright hosue back out, tell them you need a MultiStream Cable Card, and have them install it in your premiere. The cable box is not needed unless you want another box so you can access on demand / ppv or you want to put it in another room.

LoREvanescence is offline   Reply With Quote
Old 07-21-2011, 07:42 PM   #3
ThAbtO
TiVoholic by the bay
 
ThAbtO's Avatar
 
Join Date: Apr 2000
Location: SF Bay Area
Posts: 6,251
Quote:
Originally Posted by LoREvanescence View Post
by xl to you mean a tivo hd xl or tivo premiere xl?

If so you wont be able to to connect your tivo to the cable box. You will have to get a cable card and put into your tivo.

I'm guessing by the slide remote you have a premiere.

a premiere has no way of talking too, or recording something from a cable box. only a series 1 or 2 tivo can.

You will have to call bright hosue back out, tell them you need a MultiStream Cable Card, and have them install it in your premiere. The cable box is not needed unless you want another box so you can access on demand / ppv or you want to put it in another room.
Both the HD and Premiere uses Cable cards and NOT cable boxes. The differences are, HD is Series 3, Premier is Series 4.

A slide remote will work on a Series 3 as well as 4.

Kryan, you should be able to add a USB Hub to get additional ports. The Tivo wireless adapter must be plugged into the Tivo instead of the hub.

__________________
Original S1 (Recycle Heaven)
Series 2 (PLS, sold)
TiVo HD (XL, PLS, "652")
Juliet Basic (4XL, PLS)

~~~~~

No Amazon Prime? Join
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
and start streaming!
ThAbtO is offline   Reply With Quote
Old 07-21-2011, 07:57 PM   #4
LoREvanescence
Always Autocorrected
 
Join Date: Jun 2007
Location: Salem, MA
Posts: 4,725
oh, sorry, I was thinking they were trying to hook the tivo up to a cable box. I just googled that model and found it to be a tuning adapter.

LoREvanescence is offline   Reply With Quote
Reply
Forum Jump







Thread Tools


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Advertisements





TiVo Community
Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2016, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skins by: Relivo Media


(C) 2016 DBNet - All Rights Reserved. No information may be posted elsewhere without written permission.
TiVoŽ is a registered trademark of TiVo Inc. This site is not owned or operated by TiVo Inc.
All times are GMT -5. The time now is 07:15 AM.
Page generated in 0.12083602 seconds (46.74% PHP - 53.26% MySQL) with 16 queries