TiVo Community
TiVo Community
TiVo Community
Go Back   TiVo Community > Main TiVo Forums > VirginMedia TV with TiVo - UK
TiVo Community
Reply
Forum Jump
 
Thread Tools
Old 02-02-2011, 05:03 PM   #1
AndyW
Registered User
 
Join Date: May 2001
Location: UK
Posts: 18
TiVo iPad app

I have a US iTunes account (as well as my UK one) and have downloaded the TiVo app to my iPad (even though I haven't got my new TiVo yet, or even had the blimmin call!).
Seems like it scans for TiVos on the wifi network, then tries to get you to log in with a TiVo.com email address and password (from the US).
Course, I can't do any of that, but if anyone with a VM TiVo, and an iPad, and a US iTunes account wants to give it a try...
AndyW is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2011, 12:41 AM   #2
laurence@key2.co
Loz
 
Join Date: Jun 2007
Location: Croydon
Posts: 152
Did I read somewhere that we were due to get that here at some point?
Hope not, as I'll have to find the cash to buy an ipad too
laurence@key2.co is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2011, 12:58 AM   #3
Pine Cladding
Large member (Ooer!)
 
Pine Cladding's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Fareham, UK
Posts: 186
Hope we do get it. I've been saving every penny, mortgaged the house, sold the cat and been very helpful around the house ever since it was announced, just so I can put a down payment on an iPad
__________________
MAC

Virgin TiVo installed 19th Feb!!
TiVo S1 (In the Loft) with Cachecard 2.2, 512mb, TiVoWeb
Pine Cladding is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2011, 01:09 AM   #4
jonphil
Registered User
 
jonphil's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Derbyshire, UK
Posts: 524
Its the only reason to get a ipad :-) but then I saw the price.
I hope a smaller version comes out for the ipod and android devices.
The main feature for me is the remote record.
__________________
VirginMedia Tivo, Sharp Quattron 40" TV, 30mb Broadband.

Retired Series 1 - 250Gb HD, Cachecard, Tivoweb, Endpad. - messed up network config. If anyone interested in buying PM me.
jonphil is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2011, 01:09 AM   #5
jonphil
Registered User
 
jonphil's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Derbyshire, UK
Posts: 524
Its the only reason to get a ipad :-) but then I saw the price.
I hope a smaller version comes out for the ipod and android devices.
The main feature for me is the remote record.
__________________
VirginMedia Tivo, Sharp Quattron 40" TV, 30mb Broadband.

Retired Series 1 - 250Gb HD, Cachecard, Tivoweb, Endpad. - messed up network config. If anyone interested in buying PM me.
jonphil is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2011, 02:47 AM   #6
cwaring
VM Tivo User
 
cwaring's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: Knaresborough, North Yorkshire, UK
Posts: 9,015
Quote:
Originally Posted by jonphil View Post
The main feature for me is the remote record.
Which can be done via any phone with even basic internet access. It's all done through http://tv.virginmedia.com/
__________________
Carl Waring


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
with the new
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

Get
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
- TV Guide for Windows

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
cwaring is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2011, 04:14 AM   #7
jonphil
Registered User
 
jonphil's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Derbyshire, UK
Posts: 524
Have you tried to use the guide on a mobile phone though
An app would be much better than trying to use the site which is better designed for a desktop PC. Unless my phone is trying to be clever and load the full version instead of a mobile site.
__________________
VirginMedia Tivo, Sharp Quattron 40" TV, 30mb Broadband.

Retired Series 1 - 250Gb HD, Cachecard, Tivoweb, Endpad. - messed up network config. If anyone interested in buying PM me.
jonphil is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2011, 04:48 AM   #8
Major dude
Registered User
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 400
Quote:
Originally Posted by AndyW View Post
Seems like it scans for TiVos on the wifi network
Thinking ahead....

When the TiVo app is launched over here, would it be worth having two VM TiVos and streaming recorded programmes on one to the other.
I seem to have read that the TiVo premiere can only stream TiVo recorded content to another TiVo. Presumably you would only need one hooked up to Virgin. Then again I may be talking rubbish.

Is the new VM TiVo wireless or does it need a cable to link it to your home network?

If so for the discounted price of £149 it might be worth getting a second VM TiVo now so I can have one downstairs and one in the bedroom.
Major dude is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2011, 05:05 AM   #9
cwaring
VM Tivo User
 
cwaring's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: Knaresborough, North Yorkshire, UK
Posts: 9,015
Quote:
Originally Posted by jonphil View Post
Have you tried to use the guide on a mobile phone though
Actually, no.
Quote:
An app would be much better than trying to use the site which is better designed for a desktop PC.
A fair point. I was only saying that it's available
Quote:
Unless my phone is trying to be clever and load the full version instead of a mobile site.
Don't think there's a mobile-specific version. Something to suggest to them, perhaps?
__________________
Carl Waring


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
with the new
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

Get
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
- TV Guide for Windows

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
cwaring is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2011, 05:43 AM   #10
jonphil
Registered User
 
jonphil's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Derbyshire, UK
Posts: 524
Will do, I think I posted on the VM forum about the guide would be better if they had a version better designed for small mobile phone screens.
When I'm at work or away from home is when I would want to use it the most.
__________________
VirginMedia Tivo, Sharp Quattron 40" TV, 30mb Broadband.

Retired Series 1 - 250Gb HD, Cachecard, Tivoweb, Endpad. - messed up network config. If anyone interested in buying PM me.
jonphil is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2011, 05:54 AM   #11
okonski_uk
Decrepit Member
 
okonski_uk's Avatar
 
Join Date: Dec 2000
Location: Glasgow, Scotland
Posts: 132
No need to register on US iTunes, the Tivo Ipad App is not area-specific - but of course, whether it will work with VM is a different ballgame!
__________________
- Raymond
okonski_uk is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2011, 05:59 AM   #12
mikerr
TiVoCentral.co.uk
 
Join Date: Jun 2005
Location: Up North
Posts: 2,597
Its not showing up in app store for me - so it must only be for US accounts.
mikerr is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2011, 07:26 AM   #13
uksurfing72
Registered User
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 18
itunes us store...

Quote:
Originally Posted by mikerr View Post
Its not showing up in app store for me - so it must only be for US accounts.
To create a US itunes account: boot up itunes on the computer you use to sync device (ipad?). registrar on the US itunes store .. when it asks you for a payment type click none or no credit card. It will ask for a zip code. 90210? or 10036 midtown Manhattan maybe less obvious.

Good Luck
uksurfing72 is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2011, 07:43 AM   #14
mikerr
TiVoCentral.co.uk
 
Join Date: Jun 2005
Location: Up North
Posts: 2,597
Well that worked (I'm now in NY according to my US account),
and I have the ipad app - but no VM TiVo until the 15th...
__________________
TivoCentral.co.uk -
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
mikerr is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2011, 11:20 AM   #15
Major dude
Registered User
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 400
Quote:
Originally Posted by mikerr View Post
Well that worked (I'm now in NY according to my US account),
and I have the ipad app - but no VM TiVo until the 15th...
How did you pay?
Major dude is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2011, 11:21 AM   #16
frobozz
Registered User
 
Join Date: May 2002
Location: Burnley
Posts: 68
Quote:
Originally Posted by Major dude View Post
How did you pay?
It's free
frobozz is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2011, 11:21 AM   #17
uksurfing72
Registered User
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 18
Quote:
Originally Posted by Major dude

How did you pay?
That ap is free.
uksurfing72 is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2011, 02:31 PM   #18
Major dude
Registered User
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 400
Quote:
Originally Posted by mikerr View Post
Well that worked (I'm now in NY according to my US account),
and I have the ipad app - but no VM TiVo until the 15th...
I cannot get passed the provide a payment method page?
Major dude is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2011, 03:32 PM   #19
uksurfing72
Registered User
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 18
In the options for payment you can choose no credit card. This is from memory.
uksurfing72 is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2011, 03:49 AM   #20
Major dude
Registered User
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 400
Quote:
Originally Posted by uksurfing72 View Post
In the options for payment you can choose no credit card. This is from memory.
I can only see a paypal or discovery card option other than credit cards?
Major dude is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2011, 03:56 AM   #21
mikerr
TiVoCentral.co.uk
 
Join Date: Jun 2005
Location: Up North
Posts: 2,597
There was an option for "none" when I did it...
__________________
TivoCentral.co.uk -
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
mikerr is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2011, 03:57 AM   #22
VirginMediaPhil
Registered User
 
VirginMediaPhil's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: UK
Posts: 257
Quote:
Originally Posted by cwaring View Post
Don't think there's a mobile-specific version. Something to suggest to them, perhaps?
I was hoping for a txt service via SMS like Sky does, such as "2nite 7pm sky1 hd the simpsons" to a special short-code number like 12345.
VirginMediaPhil is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2011, 05:28 AM   #23
mrwhizzard
Registered User
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 17
IPAD app will not work with VM's TiVo. Though their own version is in the works. Ability to stream content between two TiVo boxes has also been mentioned as being a possibility at some point also.

You can access the remote record on a mobile currently as long as your mobile browser gives an option for "full view". Android and IPhone apps from VM are in the pipeline.
mrwhizzard is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2011, 07:24 AM   #24
jonphil
Registered User
 
jonphil's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Derbyshire, UK
Posts: 524
Android and Iphone versions will be a bonus.
I can see why Tivo would go for the ipad with the screen size, but it limits how many people would actually use it.
__________________
VirginMedia Tivo, Sharp Quattron 40" TV, 30mb Broadband.

Retired Series 1 - 250Gb HD, Cachecard, Tivoweb, Endpad. - messed up network config. If anyone interested in buying PM me.
jonphil is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2011, 08:46 AM   #25
Major dude
Registered User
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 400
Quote:
Originally Posted by mikerr View Post
There was an option for "none" when I did it...
Managed it finally
Major dude is offline   Reply With Quote
Old 09-29-2011, 05:11 AM   #26
SimonGoodwin
Registered User
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 9
I seem to get stuck in an infinte loop.
Think mine needs a reset
SimonGoodwin is offline   Reply With Quote
Old 09-29-2011, 05:28 AM   #27
SimonGoodwin
Registered User
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 9
Oooops double post *please delete*
SimonGoodwin is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2011, 05:40 AM   #28
Qu1nt
Registered User
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 28
Ok, it's been October for 5 days now .....

Let's have the iPad app please !!!
Qu1nt is offline   Reply With Quote
Old 10-13-2011, 08:50 AM   #29
Qu1nt
Registered User
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 28
Update just around the corner ...
Qu1nt is offline   Reply With Quote
Old 10-13-2011, 10:09 AM   #30
TIVO_YORK99
Registered User
 
Join Date: Feb 2001
Location: York
Posts: 316
Good news.

The iPad app does look pretty cool.

I wonder if other Tivo apps will work when they enable the network port (I presume this is what they mean when they say "We've enabled the connection of your TiVo box to iOS devices through your wireless router to use our fantastic TiVo app").

Peter
TIVO_YORK99 is offline   Reply With Quote
Reply
Forum Jump




Thread Tools


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Advertisements

TiVo Community
Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skins by: Relivo Media

(C) 2013 Magenium Solutions - All Rights Reserved. No information may be posted elsewhere without written permission.
TiVo® is a registered trademark of TiVo Inc. This site is not owned or operated by TiVo Inc.
All times are GMT -5. The time now is 12:08 PM.
OUR NETWORK: MyOpenRouter | TechLore | SansaCommunity | RoboCommunity | MediaSmart Home | Explore3DTV | Dijit Community | DVR Playground |