TiVo Community
TiVo Community
TiVo Community
Go Back   TiVo Community > Main TiVo Forums > TiVo Help Center
TiVo Community
Reply
Forum Jump
 
Thread Tools
Old 04-30-2010, 10:57 AM   #1
cem1701
Registered User
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 22
S2DT + Comcast DTA = 2 solutions and a bunch of questions!

I know there are multiple threads on this subject and I have read through pretty much all of them.

The problem is, it seems like I get a little bit of good info from each of them, but not the complete picture.

Here is my goal:

To have my S2DT Tivo hooked to a Comcast DTA and still have dual tuner capability.

Using this forum it looks like there are two possible ways.

Setup #1

1) Cable from wall to DTA to Tivo
2) In your Tivo go to: "Messages and Settings" - "Settings" -"Channels"-"Channel List"
3) check box 1 VODDM
4) for LOCAL channels that ate still analog (2-29)check the "cbl" boxes NOT the "box" boxes
5) for all the your cable channels above 29 you must check all the "box" boxes.

The original poster of the above setup claims that the Tivo will then record 2-29 on one tuner & 30-99 on the second tuner and will dual tune if you are trying to record 1 channel from 2-29 at the same time as a channel from 30-99.

Setup #2

Restoring S2DT dual tuner functionality by using a VCR as a demodulator.

1) Split the coax outlet coming out of the wall
2) Send one coax cable from splitter to coax in on Tivo
3) Send other coax into DTA
4) Send the DTA's Ch.3 coax output to a VCR
5) Use the VCR's composite outputs to send the signal to the S2DT's line input.

The original poster of the above setup claims that the S2DT will receive separate analog signals from Limited Basic's Chs. 2 through 28 on its line and coax inputs and Extended Basic's Chs. above 28 on the line inputs. Chs. 2 through 28 will still be tuned by S2DT's internal tuner while all Basic channels are available from the line input.

It is also my understanding that, using the above setup, the VCR will have to be on 100% of the time.

QUESTIONS:

1) do either work for you?
2) which works best?
3) am I leaving any steps out?
4) What guided setup should I use for each setup?
5) Are there any steps after the guided setup that I must take?
6) Is there anything else I should know?

Thank you very much for your help as this is VERY frustrating. I just want to be able to sue my S2DT like I have been (cable from wall to the Tivo) and I am really angry at Comcast right now!
cem1701 is offline   Reply With Quote
Old 04-30-2010, 11:32 AM   #2
scandia101
Just the facts ma'am
 
scandia101's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: MN, greater TC metro area
Posts: 9,280
I use setup #2 and yes, the vcr has to remain on at all times. I don't see how setup #1 can work.
Even if #1 does work as stated, you dual tuner capabilities are limited to one analog and one digital channel. The other setup gives you one analog and one digital or two analog.

I'm not sure what you mean by #4. There is only one guided setup. Just answer all the questions and it will get you there.

After guided setup, you'll have to go the the channels list and deselect all of the "box" versions of your analog channels and all of the other digital channels that you don't receive.
__________________
discipuli nostrum bardissimi sunt.
scandia101 is online now   Reply With Quote
Old 04-30-2010, 11:38 AM   #3
cem1701
Registered User
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 22
Quote:
Originally Posted by scandia101 View Post
I use setup #2 and yes, the vcr has to remain on at all times. I don't see how setup #1 can work.
Even if #1 does work as stated, you dual tuner capabilities are limited to one analog and one digital channel. The other setup gives you one analog and one digital or two analog.

I'm not sure what you mean by #4. There is only one guided setup. Just answer all the questions and it will get you there.

After guided setup, you'll have to go the the channels list and deselect all of the "box" versions of your analog channels and all of the other digital channels that you don't receive.
What a mean is, when you are going through guided setup with the VCR setup, do you tell the Tivo you have a cable box, or how do you answer that question? Thank you!
cem1701 is offline   Reply With Quote
Old 04-30-2010, 12:38 PM   #4
scandia101
Just the facts ma'am
 
scandia101's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: MN, greater TC metro area
Posts: 9,280


Quote:
Originally Posted by scandia101
Just answer all the questions and it will get you there.

__________________
discipuli nostrum bardissimi sunt.
scandia101 is online now   Reply With Quote
Old 04-30-2010, 12:41 PM   #5
cem1701
Registered User
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 22
Quote:
Originally Posted by scandia101 View Post
I mean how do I answer the questions? "I hooked it into a VCR to get around a DTA" is not exactly an option.

Do I just tell it that I am using a cable box?
cem1701 is offline   Reply With Quote
Old 04-30-2010, 01:29 PM   #6
cem1701
Registered User
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 22
What should I hook to my TV in the VCR setup?

Also:

What should I hook to my TV in the VCR setup?

Should I run coax from Tivo to my TV or can I run coax from the VCR to my TV...I think I would prefer to run it from the vcr if possible.
cem1701 is offline   Reply With Quote
Old 04-30-2010, 06:24 PM   #7
classicsat
Astute User
 
classicsat's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Ontario Canada.
Posts: 17,878
You hook your TV just to the TiVo.
__________________
Series 2 234 Hr Lifetime.
Window XP and Ubuntu Linux on my PCs.
Watching more and more in HD direct now.
classicsat is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2010, 07:37 PM   #8
scandia101
Just the facts ma'am
 
scandia101's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: MN, greater TC metro area
Posts: 9,280
Quote:
Originally Posted by cem1701 View Post
I mean how do I answer the questions? "I hooked it into a VCR to get around a DTA" is not exactly an option.

Do I just tell it that I am using a cable box?
You answer the questions by choosing the options that pertain to your setup. There is no trick to it, just answer the questions.
__________________
discipuli nostrum bardissimi sunt.
scandia101 is online now   Reply With Quote
Reply
Forum Jump




Thread Tools


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Advertisements

TiVo Community
Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skins by: Relivo Media

(C) 2013 Magenium Solutions - All Rights Reserved. No information may be posted elsewhere without written permission.
TiVoŽ is a registered trademark of TiVo Inc. This site is not owned or operated by TiVo Inc.
All times are GMT -5. The time now is 10:47 PM.
OUR NETWORK: MyOpenRouter | TechLore | SansaCommunity | RoboCommunity | MediaSmart Home | Explore3DTV | Dijit Community | DVR Playground |