TiVo Community
TiVo Community
TiVo Community
Go Back   TiVo Community > Main TiVo Forums > TiVo Premiere DVRs
TiVo Community
Reply
Forum Jump
 
Thread Tools
Old 04-21-2010, 05:56 PM   #1
Dr Sarcastor
Registered User
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 1
Add an Application?

Has anyone used the new "add and application" area of the Premiere. It asks for an IP address of a computer or server running a TiVo compatible application but I'm not really sure what it's looking for. If anyone has any insight please let me know.

Last edited by Dr Sarcastor : 04-24-2010 at 01:23 AM.
Dr Sarcastor is offline   Reply With Quote
Old 04-21-2010, 11:14 PM   #2
orangeboy
yes, I AM orangeboy!
 
Join Date: Apr 2004
Location: Moline, IL
Posts: 4,075
This is the only one that I know of: http://www.apps.tv/
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
orangeboy is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2010, 09:31 PM   #3
Rich8899
Registered User
 
Join Date: Aug 2004
Location: Medway, MA
Posts: 26
Okay, let's expand the question....

Can anyone define this feature? Is it a future possibility? An invite for development?

Just curious. Someone out there knows what this is all about.

Oh, BTW...I tried the IP listed on the apps.tv site and it did nothing.
Rich8899 is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2010, 10:05 PM   #4
orangeboy
yes, I AM orangeboy!
 
Join Date: Apr 2004
Location: Moline, IL
Posts: 4,075
Quote:
Originally Posted by Rich8899 View Post
Okay, let's expand the question....

Can anyone define this feature? Is it a future possibility? An invite for development?

Just curious. Someone out there knows what this is all about.

Oh, BTW...I tried the IP listed on the apps.tv site and it did nothing.
There's a HME SDK for developers to create their own apps. Google TiVo SDK to find more apps...

I just added that IP address on another TiVo and got the apps.tv Subscription Manager application. I followed it to Browse Apps and just now added Sudoku. Works for me!
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

Last edited by orangeboy : 05-06-2010 at 10:11 PM.
orangeboy is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2010, 10:34 PM   #5
Rich8899
Registered User
 
Join Date: Aug 2004
Location: Medway, MA
Posts: 26
Orange...Premier's?? Hmm... I'll try again.

Still begs to question the vision of this feature. Sodoku? Please someone say it's bigger than that!
Rich8899 is offline   Reply With Quote
Old 05-07-2010, 06:41 AM   #6
orangeboy
yes, I AM orangeboy!
 
Join Date: Apr 2004
Location: Moline, IL
Posts: 4,075
Quote:
Originally Posted by Rich8899 View Post
Orange...Premier's?? Hmm... I'll try again.

Still begs to question the vision of this feature. Sodoku? Please someone say it's bigger than that!
Yes, this was on my Premiere. I've "used" the apps.tv on my Series3 in the past.
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
orangeboy is offline   Reply With Quote
Old 05-07-2010, 02:18 PM   #7
CuriousMark
Forum Denizen
 
CuriousMark's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: SoCal
Posts: 2,555
Quote:
Originally Posted by Rich8899 View Post
Can anyone define this feature? Is it a future possibility? An invite for development?
It allows for the DVR to visit remote sites that host TiVo HME applications. You can develop applications using the SDK or other third party tools. TiVo pushed for developers to sign on and there is even a forum dedicated to supporting those developers. Did I mention this has been around for years?

This is NOT like an iPhone app. Those run on the phone. This service is more like a special function web browser and the "apps" run on the provider's web server.

I believe TiVo gave up on this due to the very low level of interest.
CuriousMark is offline   Reply With Quote
Old 05-07-2010, 02:51 PM   #8
wmcbrine
Resistance Useless
 
wmcbrine's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 9,087
They've kind of stopped promoting it, and they aren't releasing new versions of the SDK, but I wouldn't say they've given up on it, exactly -- they use it a lot themselves, for things like Netflix, YouTube, etc. Now, I think they want to shift focus to a new platform with the Premiere, but so far we have no info on that, and HME will still be the only way to add apps to the S3 and S2.

For those who prefer other languages than Java, there are some alternatives to TiVo's SDK, like my own HME for Python (see my sig). Currently the main apps that use this are my Reversi game on apps.tv, and HME/VLC (see sig), the original third-party video streaming app for TiVos.
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
wmcbrine is offline   Reply With Quote
Old 05-07-2010, 05:43 PM   #9
CuriousMark
Forum Denizen
 
CuriousMark's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: SoCal
Posts: 2,555
Quote:
Originally Posted by wmcbrine View Post
They've kind of stopped promoting it, and they aren't releasing new versions of the SDK, but I wouldn't say they've given up on it, exactly -- they use it a lot themselves, for things like Netflix, YouTube, etc.
True, but since they haven't shared the SDK changes that are needed to do some of those things that Netflix and YouTube do, it isn't really developer friendly anymore.

I am hoping that TiVo comes back and revisits this now that they have the Premiere. I expect though that Premiere apps may be more akin to iPhone apps, running in a sandbox on the DVR itself. Of course that is pure speculation, we just have to wait and see what TiVo does.

BTW, your apps are great!
CuriousMark is offline   Reply With Quote
Old 06-18-2010, 06:59 PM   #10
mriman
Registered User
 
Join Date: May 2010
Posts: 42
apps.tv Is it gone forever? Seems to be down and "Add an Application" on my Premiere, I enter the IP 209.97.196.52 and press "Select" on the remote as instructed pretty much NOTHING happens most of the time.

When it does, It may just go back to Tivo Central or it gives an Error message, "No Service No PING". I can ping that address from my computer, leading me to suspect it there is no longer an active server at that address.


P.S. Can't get the Select button to do anything? Try entering the IP address as 209 097 196 052 without arrowing from frame to frame.
mriman is offline   Reply With Quote
Old 06-18-2010, 08:37 PM   #11
orangeboy
yes, I AM orangeboy!
 
Join Date: Apr 2004
Location: Moline, IL
Posts: 4,075
Quote:
Originally Posted by mriman View Post
apps.tv Is it gone forever? Seems to be down and "Add an Application" on my Premiere, I enter the IP 209.97.196.52 and press "Select" on the remote as instructed pretty much NOTHING happens most of the time.

When it does, It may just go back to Tivo Central or it gives an Error message, "No Service No PING". I can ping that address from my computer, leading me to suspect it there is no longer an active server at that address.


P.S. Can't get the Select button to do anything? Try entering the IP address as 209 097 196 052 without arrowing from frame to frame.
Nope. Your issue is local. I just fired up Sudoku, and it plays fine from apps.tv.
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
orangeboy is offline   Reply With Quote
Old 06-27-2010, 08:23 PM   #12
mriman
Registered User
 
Join Date: May 2010
Posts: 42
another HD menus problem

I got to thinking.... Switched to SD menus and entering the IP listed in messages above worked just fine. Switched back to HD menu system and the apps.tv Manager and subscribed apps are still there.

The problem seems to have been in using the HD menu system to try to enter the server IP address.

Can any one verify this is a consistent problem.

Loving my Tivo Premeire with all its quirks.
__________________
Tivo family since 2004
Tivo Premiere XL
mriman is offline   Reply With Quote
Reply
Forum Jump




Thread Tools


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Advertisements

TiVo Community
Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vBulletin Skins by: Relivo Media

(C) 2013 Magenium Solutions - All Rights Reserved. No information may be posted elsewhere without written permission.
TiVoŽ is a registered trademark of TiVo Inc. This site is not owned or operated by TiVo Inc.
All times are GMT -5. The time now is 06:20 AM.
OUR NETWORK: MyOpenRouter | TechLore | SansaCommunity | RoboCommunity | MediaSmart Home | Explore3DTV | Dijit Community | DVR Playground |